شمقدری: سینمای ایران در دهه چهارم نیازمند برنامه ریزی روشن است
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، شمقدری در آیین افتتاحیه سی ویکمین جشنواره فیلم فجر که امشب در تالار وحدت برگزار شد، گفت: همزمان با میلاد باسعادت پیامبر اکرم و سیوسومین سالگرد دهه فجر سینمای ایران اولین سال دهه چهارم خود را پشت سر میگذارد بنابراین باید در این دهه افق آن پایه ریزی شده و فارغ از اینکه در سه دهه گذشته چگونه چالشها را ارزیابی میکنیم برای آن برنامه ریزی کرد.
رئیس سازمان سینمایی گفت: سینمای ایران پدیدهای ارزشمندی است که جایگاه ویژهای دارد و حاوی ظرفیت و ذوق انسانی سرشاری را دارد بنابراین ایرانی پیشرفته در پرتو انقلاب اسلامی و گذر از گردنههای سخت محتاج سینمای پیشرو میباشد که نیاز به نحوه طراحی و برنامهریزی در دهه چهارم دارد.
وی یادآور شد: یکی از مسائلی که در جهان نمود پیدا کرده جدیت مدیریت کنونی برجهان است که به دنبال محو تمدنهای و فرهنگهای کشورها هستند که ایران اسلامی نیز با مقاومتهای که در سطح منطقه صورت گرفته شاهد این تهاجم است.
وی اضافه کرد: سینمای بصری را باید در کشور گسترش داد چرا که نمیتوان با بنمایه کنونی مخاطب را جذب کرد و همچنین از دیگر مسائل مهم در سینما سینمای تحلیلی است که باید آن را شناخت و ماهیت آن را مورد بررسی قرار داد.
شمقدری گفت: بههرحال سینما یک سرگرمی است و نیاز به منابع و جذب پول دارد و اثرگذار است بنابراین با عنایت به این ویژگیها باید سینمای ایران را جلو ببریم.
رئیس سازمان سینمای گفت: آینده سینمایی ایران در گرو این خصیصههاست و جشنواره امسال نیز چهار نسل را پشت سر گذاشته و دارای ویژگیهای خاصی است چرا که نسل چهارم زنگ خطر را به صدا درآورده و از حضور رقبا خبر می دهد.
وی یادآور شد: مسیرهای طی نشده و در حسرت فرصتهای از دست رفتهای وجود دارد و تلاش نسل اول سینما نشان میدهد که چقدر سینما بیرحم و مهار نشده است.
شمقدری گفت: مگر اینکه در اصول فرصتی برای همگرایی ایجاد کنیم و ما امیدواریم این هدف تحقق یابد.
وی اضافه کرد: امیدواریم همانطور که سیمرغ بلورین فجر پس از سه دهه بال گشود سینمای ایران نیز با اتکا به آرمانهای انقلاب در کران احساس و عاطفه اوج بگیرد.