آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۵۸۵۰

گزارش کامل افتتاحیه بزرگترین رویداد سینمایی کشور + حاشیه‌ها

آیین‌ افتتاحیه سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر امشب با حضور مسئولان عالی رتبه فرهنگی و اهالی سینما در تالار وحدت برگزار شد.
گزارش کامل افتتاحیه بزرگترین رویداد سینمایی کشور + حاشیه‌ها

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آیین‌ افتتاحیه سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر با امشب با حضور حسینی وزیر ارشاد، جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی و جمعی دیگر از مسئولین وزارت ارشاد و چهره‌های برتر سینمایی کشور در تالار وحدت برگزارشد.

 

سیمرغ‌های سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر بال گشودند


سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر امشب با آغاز آیین افتتاحیه در تالار وحدت گشایش یافت.
 
براساس این گزارش جشنواره فیلم فجر با برگزاری آیین افتتاحیه از 12 بهمن ماه به مدت ده روز با نمایش فیلم‌های حاضر در جشنواره در برج میلاد به طور رسمی آغاز می‌شود.

 

عباسیان: در ایام جشنواره به عمر یک آدم حرف زده‌ام


دبیر سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر امشب دراین مراسم ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان گفت: سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر یعنی اجماع هفت هنر و قرار است این هنر بزرگ و در خور نشانگر وقار، گذشت و ایثار آدم‌هایی باشد که به انقلاب جان دادند.


وی اضافه کرد: بنده در ایام این جشنواره به اندازه عمر یک آدم نوشته و حرف زده‌ام.


دبیر سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: امیدوارم عمل دست‌اندرکاران این دوره از جشنواره فیلم فجر نیازی به حرف نداشته باشد اما می‌دانم هر کاری که کرده باشیم در مقابل قد بلند انقلاب اسلامی و سینمای ایران کم است.


عباسیان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در اختتامیه سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 

شمقدری: سینمای ایران در دهه چهارم نیازمند برنامه ‌ریزی روشن ‌است


رئیس سازمان سینمایی کشورنیز در آیین افتتاحیه سی ویکمین جشنواره فیلم فجر که امشب در تالار وحدت برگزار شد، گفت: همزمان با میلاد باسعادت پیامبر اکرم و سی‌وسومین سالگرد دهه فجر سینمای ایران اولین سال دهه چهارم خود را پشت سر می‌گذارد بنابراین باید در این دهه افق آن پایه ریزی شده و فارغ از اینکه در سه دهه گذشته چگونه چالش‌ها را ارزیابی می‌کنیم برای آن برنامه ریزی کرد.

 

رئیس سازمان سینمایی گفت: سینمای ایران پدیده‌ای ارزشمندی است که جایگاه ویژه‌ای دارد و حاوی ظرفیت و ذوق انسانی سرشاری را دارد بنابراین ایرانی پیشرفته در پرتو انقلاب اسلامی و گذر از گردنه‌های سخت محتاج سینمای پیشرو می‌باشد که نیاز به نحوه طراحی و برنامه‌ریزی در دهه چهارم دارد.

 

وی یادآور شد: یکی از مسائلی که در جهان نمود پیدا کرده جدیت مدیریت کنونی برجهان است که به دنبال محو تمدن‌های و فرهنگ‌های کشورها هستند که ایران اسلامی نیز با مقاومت‌های که در سطح منطقه صورت گرفته شاهد این تهاجم است.

 

وی اضافه کرد: سینمای بصری را باید در کشور گسترش داد چرا که نمی‌توان با بن‌مایه کنونی مخاطب را جذب کرد و همچنین از دیگر مسائل مهم در سینما سینمای تحلیلی است که باید آن را شناخت و ماهیت آن را مورد بررسی قرار داد.

 

شمقدری گفت: به‌هرحال سینما یک سرگرمی است و نیاز به منابع و جذب پول دارد و اثرگذار است بنابراین با عنایت به این ویژگی‌ها باید سینمای ایران را جلو ببریم.

 

رئیس سازمان سینمای گفت: ‌آینده سینمایی ایران در گرو این خصیصه‌هاست و جشنواره امسال نیز چهار نسل را پشت سر گذاشته و دارای ویژگی‌های خاصی است چرا که نسل چهارم زنگ خطر را به صدا درآورده و از حضور رقبا خبر می دهد.

 

وی یادآور شد: مسیرهای طی نشده و در حسرت فرصت‌های از دست رفته‌ای وجود دارد و تلاش نسل‌ اول سینما نشان می‌دهد که چقدر سینما بی‌رحم و مهار نشده است.

 

شمقدری گفت: مگر اینکه در اصول فرصتی برای همگرایی ایجاد کنیم و ما امیدواریم این هدف تحقق یابد.

 

وی اضافه کرد: امیدواریم همان‌طور که سیمرغ بلورین فجر پس از سه دهه بال گشود سینمای ایران نیز با  اتکا به آرمان‌های انقلاب در کران احساس و عاطفه اوج بگیرد.

 

حسینی: جشنواره امسال به استقبال فیلم اولی‌ها می‌رود

 

وزیر ارشاد نیز امشب در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر گفت: کاروان هنر بدون توقف سی منزل را پشت سرگذاشت و وارد دهه چهارم شد.


وی اضافه کرد: سینمای پس از انقلاب گرچه کوشیده به سمت ابتذال نرود و تا حدی هم توانسته جلوی آن را بگیرد.

 

حسینی گفت: سینما امروز رسالتی دارد صدبار مسئولانه‌تر از گذشته که باید این مسئولیت‌ها توجه بیشتری شود.


وی خاطرنشان کرد: سینما کلید پیشرفت کشور است و باید بکوشیم آن را گم نکنیم چرا که اگر کلید خانه‌ای گم شود خانه‌ای بی در امنیت خود را از دست می‌دهد بنابراین سینماگران بایداز کلید معرفت خود به درستی محافظت کنند.


وزیر ارشاد گفت: انتخاب مسئول سینما نیز با همین دیدگاه صورت گرفته است.


وی با اشاره به پیشرفت‌های جهان در طی سال‌های اخیر گفت: دنیا شامل پیشرفت‌های وسیعی است و علی‌رغم اهانت به پیامبر اکرم مسلمانان راسخ‌تر می‌شوند و هنرمند خود را مصالح این ستون عرش‌آسا می‌داند و خود را در اختیار باورش می‌گذارد که تلاش‌های وسیعی در این عرصه در حال انجام است.


حسینی گفت: ‌سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر با تمایزی محسوس و متنوع نقد سالم و اجتماعی، فیلم‌های دفاع مقدسی، حضور چشمگیر جوانان و فیلم اولی‌ها و استقبال بین‌المللی به تعریض جاده و علائم راهنما مجهز شده است و امیدواریم که سینماگران بتوانند این جاده را به درستی پشت سر بگذارند.

 

طالب زاده: جای شهید آوینی خالی است


نادر طالب‌زاده همچنین در این مراسم گفت: میرشکاک خودشان می‌دانند که بنده چقدر دوستشان دارم و اینجا جای شهید مرتضی آوینی خالی است.
 
وی ادامه داد: کاش از شهید آوینی در زمان حیاتش تقدیر می‌شد و من این مسئله را چندین سال قبل از شهادت وی گفته بودم.
 
طالب‌زاده اضافه کرد: از اینکه با یوسف‌علی میرشکاک وارد سن شدم بسیار خوشحالم.
 
این کارگردان کشورمان بیان داشت: از همه شما بزرگانی که گمنام به این اتفاق بزرگ خدمت می‌کنید متشکرم و امیدوارم زمانی نوبت شما نیز بشود.
 
طالب‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: از اینکه بنده را شایسته تقدیر دانسته‌اید تشکر می‌کنم.

 

میرشکاک: کمترین سعادت طالب زاده ساخت مستند است

 

شاعر کشورمان هم امشب دراین مراسم افتتاحیه گفت: بنده نادر طالب زاده را در کنار شهید آوینی شناختم.


وی ادامه داد: روزی که به دعوت شهید آوینی قرار شد فیلم برلین زیر بال فرشتگان را نگاه کنم گویی مرتضی آوینی و نادر طالب زاده دو فرشته از آسمان بودند که تقدیر من ناامید را به گونه ای رقم زدند که در این سرزمین بمانم.

 

این شاعر کشورمان بیان داشت: مرتضی آوینی در فکه به آسمانیان پیوست و نادر طالب زاده در نزد من یکی از کسانی است که کمترین سعادتش ساخت فیلم مستند است.

 

میرشکاک در پایان خاطر نشان کرد: بنده گواهم که ایزدیان طالب زاده را همچون درختی سایه گستر بر فراز من و امثال من نگه داشته اند تا نسبت ما را با آسمانیان حفظ کنند.

 

سیمرغ‌های بهترین عکس، پوستر و آنونس فیلم اهدا شد


در آیین افتتاحیه سی‌ویکمین فیلم فجر که امشب در تالار وحدت برگزار شد سیمرغ‌های بهترین عکس به امید صالحی برای مجموعه عکس‌های فیلم‌ روزهای زندگی، بهترین پوستر به فرشته طائرپور برای فیلم آینه‌های روبه‌رو، بهترین آنونس فیلم به فرشته طائرپور و نگار آذربایجانی برای فیلم‌ آیینه‌های روبه‌رو تقدیم شد.

 

همچنین از علی افشاری به دلیل طراحی اولین فیلم سه بعدی ایران تقدیر شد.


در ادامه فرشته طائرپور به هنگام سیمرغش گفت: این سیمرغ را تقدیم می‌کنم به شهردار تهران که به تبلیغات کمرنگ و در حد صفر تیم در سطح شهر، نظرش را جلب کنم.

 

حاشیه‌های افتتاحیه

 

من نیز مانند تمام دیگر کسانی که قرار بود به افتتاحیه جشنواره فیلم فجر بروند از چند ساعت قبل احساسی چندگانه داشتم از طرفی هنوز چند ساعت به افتتاحیه مانده شور و هیجان این جشن را در خود احساس می‌کردم از طرفی دیگر در فکر بودم جشنواره فجر امسال چگونه شروع می‌شود و به چه شکلی ادامه پیدا می‌کند.

 
زمانی که به سالن بیرونی تالار وحدت رسیدم نشاط یک جشن واقعی و کامل را در چهره تک تک مهمانان، سینماگران و مسئولین دیدم سالن تالار وحدت را زیاد رفته بودم اما این‌بار انگار غریب بود شور و نشاط اهالی سینما جو سالن را تحت تأثیر قرار داده و آن را تغییر داده بود.
 
سینماگران و مسئولین از دری مخصوص وارد می‌شدند و به هر یک گلی تقدیم می‌شد که اکثر تا آخر مراسم گل‌ها را در دست خود نگه می‌داشتند باز هم به سختی می‌شد خانم‌های بازیگر را تشخیص داد چهر‌هایشان با فیلم خیلی فرق داشت.
 
بازار مصاحبه هم بسیار گرم بود هر شبکه‌ای به نوعی تلاش می‌کرد تا یکی از بازیگران یا کارگردانان مطرح سینما مصاحبه کند با چند دقیقه تأخیر وارد سالن اصلی شدیم نیم‌ساعتی از 7 شب گذشته بود که با سرود جمهوری اسلامی و قرآن مراسم شروع شد سن را برای قرآن با شمع و رحل و قرآن آراسته بودند سپس سرودی زیبا در وصف عظمت ایران زمین اجرا شد.
 
پس از این سرود محمد سلوکی به عنوان مجری بر روی سن آمد که آه از نهاد برخی برخواست. سپس دو کلیپ پخش شد. در اواسط برنامه مدام کلیپ‌های پخش می‌کردند. سخنرانی عباسیان، دبیر جشنواره برنامه بعدی افتتاحیه بود فکر می‌کنم او این جشنواره را با جشنواره شعر و یا داستان اشتباه گرفته بود که این‌قدر سخنرانی او ادبی شد. سخنرانی عباسیان فقط چینش ادبی کلمات به دنبال هم بود.
 
بعد از عباسیان نوبت به شمقدری معاونی سینمای وزارت ارشاد رسید تا سخنرانی کند او اولا موانع و چالش‌های سینمای ایران را شمرد، سپس درباره جشنواره امسال توضیحاتی کوتاه داد و در نهایت به رسم این‌گونه سخنرانی‌ها برای موفقیت آینده این سینما ابراز امیدواری کرد.
 
آنچه از ابتدای مراسم توجه من را به خود جلب کرد حضور هیئتی چینی در سالن بود البته از قبل مسئولین جشنواره وعده کرده بودند که سه هیئت از کشورهای چین، روسیه و لهستان در این دوره حضور خواهند یافت زمانی که نام ژولیت برون رئیس تلویزیون لهستان را شنیدم یقین کردم که آن سه هیئت هستند که در سالن حضور پیدا کرده‌اند.
 
معلوم نیست چرا مسئولین، هنرها را با هم اشتباه گرفته بودند حسینی وزیر ارشاد نیز سخنرانی ادبی کرد البته سخنرانی‌اش از عباسیان ساده‌تر و قابل‌ فهم‌تر بود.
 
حسینی از آینده سینما گفت و وظایفی که هنرمندان به دوش دارند تمام سخن وزیر این بودکه جهان عرصه‌ای پرالتهاب و خطیر را طی می‌کند که وظیفه هنرمندان در این عصر دوچندان می‌شود انگار خرابی‌های فنی قرار نیست دست از سر این گونه برنامه‌ها بردارد اواسط برنامه کلیپ معرفی داوران بخش بین‌الملل خراب شد همچنین طنابی که معلوم بود به اشتباه روی سن جا مانده است دکور سن را خراب کرده بود سپس کارگردانی چینی که آن‌قدر نامش سخت بود که نتوانستم بنویسم به روی سن آمد و از دعوتش به ایران تشکر کرد.
 
پس از این صحبت کوتاه مردم چینی نوبت به اهدای سیمرغ بلورین فیلم‌های سال قبل رسید در این بخش سیمرغ بلورین بهترین عکس به امید صالحی برای مجموعه عکس‌های فیلم روزهای زندگی رسید همچنین فرشته طائرپور سیمرغ بلورین بهترین پوستر را برای فیلم آیینه‌های روبه‌رو دریافت کرد.
 
طائرپور در نقدی به قالیباف شهردار تهران سیمرغ را تقدیم او کرد تا به قول خودش توجه قالیباف را به تبلیغات کمرنگ و حتی در حد صفر فیلم در سطح شهر تهران جلب کند.
 
همچنین طائرپور و نگار آذربایجانی برای آنونس فیلم آیینه‌های روبه‌رو سیمرغ گرفتند.
 
در ادامه برنامه از علی افشانی اولین طراح فیلم سه بعدی ایران تقدیر شد سپس با پخش کلیپ‌های از درگذشتگان سینما به خصوص مسعود بهنام که به تازگی از دنیا رفته‌ است یاد کردند.
 
بعد از این کلیپ‌ها نوبت به تقدیر از بزرگان سینما که از مدت‌ها قبل وعده‌اش را داده بودند رسید در ابتدا از نادر طالب‌زاده تقدیر شد.
 
در حرکتی جالب طالب‌زاده به همراه یوسف‌علی میرشکاک وارد صحنه شد تقدیرنامه طالب‌زاده را میرشکاک تقدیم کرد و سپس پشت تریبون رفت تا تعریفی بسیار بزرگ و خواست از این هنرمند انقلاب کند.
 
بعد از طالب‌زاده نوبت به جهانگیر الماسی رسید الماسی که از حرکت طالب‌زاده خوشش آمده بود همراه فرامرز قریبیان روی صحنه آمد به خاطر همین کمی دیرتر به روی سن رسید تا فردی را دست‌وپا کند که همراهش به روی سن بیاید.
 
الماسی به جز تقدیر نامه از دست نوجوانی اناری گرفت که آن را به قریبیان تقدیم کرد.
 
مهری شیرازی چهره‌پرداز پرسابقه سینمای ایران سومین فردی بود که مورد تقدیر قرار گرفت او نیز به همراه مریلا زارعی وارد صحنه شد.
 
زارعی برای اینکه دیپلم افتخار را به شیرازی بدهد در مقابل او زانو زد دستش را بوسید و سپس دیپلم را به او تقدیم کرد.
 
در نهایت نیز نوبت به جمشید مشایخی رسید در حین کلیپی که برای او پخش می‌شد بارها از سوی حضار مورد تشویق قرار گرفت برایم جالب بود که او با چه کسی وارد صحنه می شود اما او تنها به روی سن آمد زمانی که وارد شد همگی به احترام استاد به روی پا ایستادند و او را تشویق کردند. محمد سلوکی از هنرمندانی که علاقه داشت دعوت کرد تا برای تقدیر از استاد مشایخی به روی سن بیایند. برخی از هنرمندان جوان نیز دعوت سلوکی را لبیک گفته به روی سن آمدند.
 
در این فشار افکار عمومی عباسیان و شمقدری نیز مجبور شدند به روی سن بروند و از استاد تقدیر کنند.
 
مشایخی پشت تریبون که رفت گفت: این بهترین هدیه‌ای بود که تا به حال دریافت کرده است او در حین سخنرانی احساساتی شده قطره‌ای اشک از چشمانش جاری شد به همین دلیل برخی حضاری که به روی سن آمده بودند نیز احساساتی شدند.
 
در پایان برنامه نیز با موسیقی برنامه افتتاحیه پایان یافت آماده خروج از سالن بودم که آخرین حاشیه‌ها نیز به نظرم آمد در حین اجرای موسیقی زنده میکروفن سالن خراب و خاموش شد.
 
پس از آنکه سرود این گروه تمام شد آهنگی بسیار عجیب که به نظر می‌رسید از قبیله‌های دور افتاده آفریقا الهام گرفته باشند نواختند به طوری که مردمی که در حال خروج از سالن بودند را داخل سالن نگه داشت.
 
افتتاحیه سی‌ویکمین جشنواره فجر پایان یافت و جشن ده روزه سینمای ایران آغاز شد باید دید سیمرغ امسال چه راهی را طی می‌کند مردم از سالن‌ها با رضایت بیرون می‌آیند یا نه امیدواریم جشنواره امسال آن قدر شور و نشاط داشته باشد تا مانند سال‌های قبل مردم را ناراضی نکند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
اميرعلي
-
۱۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۰
در عين ارزش خبري، مطلب پر است از فعل هاي غلط، ديکته نادرست و عدم استفاده از علائم نگارشي در جاي صحيح و البته جملات بي معني!
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار