به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، موسی نجفی عصر امروز در همایش تخصصی «فجر بیداری» که در تالار همایش های آستان قدس رضوی برگزار شد با اشاره به تعلق انقلاب اسلامی به همه مسلمانان جهان خاطرنشان کرد: اینکه گمان کنیم انقلاب اسلامی به ملت ایران تعلق دارد اشتباه است و این مسئله همانند تفکر اعراب است که اسلام را از آن خود می دانستند.
وی استقامت بر روی ارزش های انقلاب را ضروری دانست و بیان داشت: در عرصه جهاد شاهد این امر هستیم که هر وقت ایران نتواند ارزش های خود دفاع کند یا از آنها عدول کند سایر ملت های مسلمان از ایران عبور کرده و پرچم انقلاب را به پیش می برند.
رئیس پژوهشکده انقلاب و تمدن اسلامی با اشاره به اتفاقات بزرگی که در تاریخ کشورها می افتد بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران واقعه ای بزرگ در تاریخ ایران است که در دل هر واقعه بزرگ در جهان اتفاقات رخ می دهد که برگزاری انتخابات ها از این دسته است.
نجفی با اشاره به ثبات انقلاب در طی این 34 سال گفت: ما هنوز نتوانستهایم از واقعه انقلاب عبور کنیم همانطور که در دوره قبل در دوران مشروطه مانده بودند و مسیر تاریخی خاصی را طی می کردند و امروزه نیز حوادثی پیش رو داریم که از آنها به دنبال تحقق تمدن اسلامی هستیم.
وی با اشاره به وجود پیچ تاریخی بر سر راه ملت ایران بیان داشت: وقایع مختلفی را در دوران های قبلی کنار گذاشته ایم اما تا تحقق هدف اصلی انقلاب اسلامی راه زیادی مانده است و این مسئله نیازمند اتفاقات بزرگی است که برخی مسیرها را تغییر می دهد.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و تمدن اسلامی با دسته بندی انقلاب ها در کشورهای دنیا گفت: در کشورها انقلاب هایی با اهداف اقتصادی، سیاسی و معنوی رخ می دهد که انقلاب اسلامی ایران هیچ کدام یک از این اصول را پیروی نکرد یعنی با وجود اینکه ریشه در اقتصاد و مسائل معنوی و با انگیزه های سیاسی داشت روح اسلام در آن تغییراتی ایجاد کرد.
وی انقلاب ها را دارای سه مرحله دانست و گفت: انقلابها با جنبش و مبارزه با نظام های سیاسی حاکم شروع می شود و در ادامه به نظام سازی می رسد که این مسئله در ایران به طور کامل انجام شد ولی هدف از ایجاد انقلاب در جامعه ایجاد یک تمدن جدید است و ایجاد نظام از اهداف حداقلی است.
نجفی با اشاره به نظریه خوشبختی در غرب یادآور شد: نظریه ای که در غرب حاکم است اشاره به این مطلب دارد که دین وجود ندارد و علم می تواند بشر را به خوشبختی برساند اما لطمه ای که به این نظریه وارد شد دو جنگ جهانی بود که زایده همین گرایش علم و این تفکر بود.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و تمدن اسلامی با اشاره به تحقیر مسلمانان در کشورهای غربی تصریح کرد: در هر گوشه از جهان شاهد این امر هستیم که مسلمانان توسط غربی ها تحقیر می شوند و این به دلیل آن است که این روحیه در غرب وجود دارد که خدا در مسائل زندگی وجود ندارد و این مسئله باعث تحقیر مسلمانان می شود.
این نویسنده کشورمان دیانت را در تفکر غربی کهنه دانست و گفت: امروزه همه قدرت های جهان تصمیماتی می گیرند اما ایران زیر بار حرف زور آنها نمی رود و همین مسئله باعث شده تا بیداری اسلامی که از 200 سال گذشته شکل رفته به ظهور و بروز برسد.
وی با اشاره به ریشه دار بودن مسئله بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان گفت: این حرکت از 200 سال گذشته در مصر زمان حمله ناپلئون ایجاد شد اما پس از گذشت 100 سال این بیداری از تسنن به تشیع منتقل شد بنابراین تشیع با افکار ائمه(ع) جلوداری این حرکت را به عهده گرفت و انقلاب اسلامی ایران نیز در راستای همین امر است.
نجفی هدف اصلی انقلاب اسلامی را تحقق تمدن نوین اسلامی دانست و افزود: به دنبال این امر هستیم که نظام و انقلاب سیاسی در سال 57 را به تمدن اسلامی وصل کنیم که در مقابل تمدن غربی قرار دارد.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و تمدن اسلامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در موضوع ایجاد تمدن اسلامی گفت: مباحثی چون جنبش نرم افزاری الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تحول علوم انسانی در راستای همین امر است و علاوه بر آنها موضوعی که اخیرا توسط ایشان مطرح شد که مورد توجه قرار نگرفت بحث آزادی با الگوی اسلامی و معرفی آن به دنیاست که این مسائل می تواند مقدمهای برای ایجاد تمدن اسلامی و بحث موعود باشد.