به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمود احمدی نژاد عصر سه شنبه به وقت محلی در ادامه برنامه های اولین روز از سفر به مصر در دیدار شیخ احمد الطیب، رییس و اساتید و علمای دانشگاه الازهر مصر با بیان اینکه این دانشگاه در طول بیش از هزار سال عمر خود، خدمات فراوانی به مکتب پیامبر اسلام (ص) ارائه کرده است، گفت: احساس می کنم در بین علمای بزرگی هستم که به حقیقت راه و مکتب پیامبر گرامی اسلام (ص) و صلاح و رستگاری همه انسان های جهان میاندیشند.
رئیس جمهور با اشاره به برخی از سخنان رییس و برخی از اساتید دانشگاه الازهر در خصوص اختلافات مذهبی اظهار داشت: آنچه که امروز دارای اهمیت است و باید نسبت به آن تعریف درست صورت گیرد وحدت، همدلی و ماموریت مشترک ماست و این موضوع به میزانی دارای اهمیت است که فرصتی برای طرح برخی اختلافات فرعی باقی نخواهد گذاشت.
احمدینژاد با بیان اینکه ممکن است برخی اشکالات، ضعف ها و اقدامات مغرضانه برای ایجاد اختلاف میان مسلمانان وجود داشته باشد، گفت: آنچه که باید میان علمای مسلمان دارای اهمیت باشد، تلاش برای برطرف کردن مشکلات جامعه بشری از جمله کوتهبینیها است.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت وحدت و انسجام میان همه مسلمانان و عدم افتراق میان آنان تصریح کرد: برای رسیدن به وحدت الهی و اصیل، باید ماموریت مشترک خود را به درستی تعریف کنیم و بدانیم که در چه مسیری باید اتحاد داشته باشیم.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: معتقدم وحدت باید برای انجام وظایف دینی، اصلاح وضعیت امروز جامعه و رسیدن به آیندهای درخشان انجام شود و با نگاه و توجه به ماموریت و مسئولیتی که در قبال آینده داریم، بسیار زودتر می توانیم به وحدت برسیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه پیامبر اسلام (ص) برای اصلاح جهان، احیای انسان، استقرار توحید در جامعه بشری و ریشه کن کردن ظلم مبعوث شد تا انسانها را از جهل و خرافه نجات داده و کینهها را تبدیل به برادری و دوستی کند، اظهار داشت: تلاش برای تحقق همه اینها ماموریت های مشترک امروز ماست که می توانیم حول آنها با یکدیگر متحد باشیم.
احمدینژاد با اشاره به اینکه امروز هیچکس نمی تواند ادعا کند که شبیه پیامبر (ص) اندیشیده و زندگی می کند و قرآن را آنگونه که پیامبر (ص) درک کرده، فهمیده است، گفت: هیچکس نمی تواند ادعا داشته باشد که حقیقت زندگی پیامبر (ص) را در زندگی خود احیا کرده است، از این رو باید گفت که پیامبر (ص) و کتاب خدا همچنان در میان مسلمانان مهجور مانده و هنوز حقیقت دین در زندگی بشر محقق نشده است، چرا که اگر دین را درست می فهمیدیم وضعیت امروز مسلمانان جهان اینگونه نبود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید دست به دست یکدیگر بدهیم تا پیامبر (ص) و کتاب خدا را بیشتر بشناسیم و نسبت به آن معرفت پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام (ص)، خاتم پیامبران است که کمال دین را به بشریت عرضه کرده است و ما معتقدیم دین اسلام نه فقط برای مسلمانان، بلکه برای همه بشریت است و پیامبر اسلام (ص) که از او به عنوان رحمةللعالمین یاد می شود، آمده تا بشریت را نجات دهد.
احمدینژاد افزود: البته در میان مردم افرادی کوته فکر و جاهل نیز حضور دارند که سعی در دامن زدن به اختلافات میان مسلمانان می کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: از آنجا که هنوز حقیقت دین در جامعه بشری محقق و حاکم نشده و اوضاع جامعه بشری نابسامان است، این ماموریت مشترک ما را بسیار سنگین می کند.
احمدینژاد با بیان اینکه بنده برای علما و اساتید دانشگاه الازهر احترام زیادی قائل هستم و می دانم که تمام عمر خود را وقف ترویج مکتب پیامبر(ص) کرده اند، گفت: معتقدم فاصله مسلمانان با حقیقت پیامبر (ص) همچنان بسیار زیاد است. هیچ کس حق ندارد خود را برتر از سایرین دانسته و با دیگران برخوردی متعصبانه داشته باشد.
رئیس جمهور افزود: باید دست به دست هم دهیم و آنگونه که شایسته است، پیامبر (ص) را به بشر معرفی کرده و برای حاکمیت خدا تلاش کنیم.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه نگاه ما به مسئله وحدت بسیار فراتر از رفع اختلافات مذهبی میان شیعه و سنی است، گفت: همه مسلمانان به واسطه آنکه خدا، پیامبر، کتاب و قبلهای واحد دارند، با یکدیگر به طور طبیعی متحد هستند که باید قدر این نعمت را دانسته و از آن برای پیگیری فرامین پیامبر (ص) و اصلاح جهان استفاده کنند، چرا که مستکبران که اسلام را به عنوان دینی خشن معرفی می کنند، دشمن همه مسلمانان چه شیعه و چه سنی و دشمن دین و کتاب خدا هستند و هرگز نمی خواهند ملت های مسلمان از جمله ایران و مصر در جهان عزیز و با قدرت باشند و نام پیامبر اسلام (ص) در دنیا مطرح باشد.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه انسان مهمترین مخلوق عالم و موضوع اصلی آفرینش است، تصریح کرد: خداوند متعال انسان را برای کمال آفریده و همه پیامبران مبعوث شده اند تا انسان را در این مسیر هدایت کنند؛ البته خداوند عقل را نیز به عنوان حجت درونی برای انسان ها قرار داده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه رسیدن به قله های کمال تنها از مسیر معرفت ممکن است، اظهار داشت: اگر معرفت نباشد، هیچ کمالی اتفاق نمی افتد.
احمدینژاد ادامه داد: خدای متعال در بین همه موجودات تنها به انسان فرصت تعقل داده و این نشانه آن است که خدا به ایمان و معرفت اصالت داده است و انسان باید ایمان و مسیر کمال را خودش انتخاب کند، تا دارای ارزش باشد، چرا که اگر بهترین اعمال از روی اجبار صورت گیرد، فاقد ارزش است.
رئیس جمهور با بیان اینکه انتخاب تنها در سایه آزادی امکان تحقق دارد، گفت: اگر آزادی وجود نداشته باشد، اختیار و انتخاب معنا ندارد و انتخاب اصلح وابسته به میزان معرفت انسان است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: کمال انسان که محصول اصلی عقل او می باشد، تنها در سایه انتخاب و آزادی بوجود می آید و هیچ راه دیگری در برابر حق جویان برای کمال و تعالی وجود ندارد، اما برای اینکه انسانها فرصت انتخاب و آزادی داشته باشند، باید عدالت حاکم شود، چرا که وقتی ظلم و تبعیض باشد، هیچ انسانی فرصت اختیار و انتخاب نخواهد داشت.
وی عدالت را فراهم کردن زمینه برای کمال انسانها برشمرد و گفت: به همین دلیل است که پیامبران پس از دعوت به توحید مامور به دعوت انسان ها برای اجرای عدالت هستند، چرا که اگر عدالت نباشد توحید هم وجود نخواهد داشت.
رئیس جمهور با بیان اینکه تلاش برای استقرار عدالت بسیار مهم بوده و یک تکلیف بنیانی و اساسی برای همه موحدان است، گفت: هنگامی که عدالت حاکم شود، توده های مردم به سوی توحید و دین حنیف حرکت خواهند کرد، اما در جایی که عدالت وجود ندارد، سخن گفتن از کمال بیهوده است.
احمدینژاد با بیان اینکه مشکل امروز جهان بشری بی عدالتی است و این ماموریت مشترک همه ماست که در مسیر استقرار عدالت تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: شیاطین و مستکبران قصد دارند تا ما را از این ماموریت جدا و به مسائل فرعی و حاشیهای مشغول کنند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه هنگامی که مسائل مهم و بزرگ جهانی را موضوع ماموریت خود قرار دهیم، خود به خود وحدت نیز شکل می گیرد، افزود: به هر میزان به اهداف بلند جهانی بیاندیشیم به وحدت نزدیک خواهیم شد و هر چه از آن دور شویم، زمینه های تفرقه میان ما بوجود خواهد آمد.
احمدینژاد تاکید کرد: امروز علما و دانشمندان جهان اسلام ماموریت و مسئولیتی مهم پیش رو دارند، چرا که اگر نتوانیم در سطح جهانی اندیشه، برنامه ریزی و عمل کنیم دشمنان اسلام این کار را انجام داده و برای زندگی ما برنامه ریزی می کنند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید اهدافی بزرگ را مدنظر خود داشته باشیم، گفت: پیامبر اسلام (ص) نیامد تا عده ای را شیعه و عده ای دیگر را سنی کند، بلکه می خواست همه، مسلمان باشند، چرا که نگاه اسلام نگاهی جهانی بوده و متعلق به همه بشریت است، اما مشکلات از جایی شروع می شود که افق نگاه خود را به کشور یا مذهبی خاص متمرکز می کنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه از تمام مراکز علمی جهان اسلام مانند قم، نجف و الازهر شریف باید فریاد نجات بشریت برخیزد، چرا که این ماموریت مشترک آنان است، تصریح کرد: البته مسلما علمای دانشگاه الازهر با حساسیت نسبت به مسائل جهان اسلام اندیشیده و این دانشگاه خدمات زیادی را در این جهت ارائه می کند، اما همه دانشگاه های اسلامی باید نسبت به این ماموریت مهم جهانی توجه ویژه داشته باشند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید نجات جهان را در دستور کار قرار داده و اندیشه ناب اسلام را در جامعه بشری تبیین کنیم، گفت: باید اندیشه های اسلامی در بخش های مختلف از جمله فلسفه، علوم اجتماعی و انسانی، مدیریت، اقتصاد و جامعه شناسی در دنیا تبیین شود، چرا که اگر افکار اسلامی جهان شمول را معرفی نکنیم، اندیشه های مادی منتشر و مکاتب شیطانی ضد بشری در میان بشر جا باز می کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه امروز مستکبران دائما شعار آزادی، دموکراسی و دفاع از حقوق بشر را سر داده و آن را برای همه می دانند که این شعارها جاذبه های فراوانی حتی در بین مسلمانان نیز دارد، گفت: در نقطه مقابل باید ببینیم که شعار ما برای جهان چیست و چه چیز را قرار است به بشر معرفی کنیم؛ ما معتقدیم بالاترین آزادی در اسلام است، چرا که آزادی حقیقی تنها در سایه عبودیت خدا محقق می شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه حقوق انسان ها در اسلام تبیین و تحلیل می شود، گفت: در شرایطی که اسلام همه زمینه های رشد و تعالی انسان را در خود دارد، نباید به گونه ای عمل کنیم که مستکبران و دشمنان بشریت مدعی دفاع از حقوق انسان ها شده و شعار آن را سر بدهند.
احمدینژاد افزود: امروز باید پرچم عدالت و دفاع از حقوق انسان ها را حتی برای مردم آمریکا و اروپا برافرازیم، چرا که ما هیچ فاصله ای میان انسان ها قائل نیستیم و معتقدیم نوع انسان هنوز نجات پیدا نکرده و خواسته پیامبران تاکنون محقق نشده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه تنها کسی می تواند عدالت را به طور کامل در جهان محقق و حاکم کند که خود عادل و از جنس پیامبران باشد، تصریح کرد: ما نیازمند کسی هستیم که قرآن را همانگونه که پیامبر اسلام (ص) فهمیده درک کرده باشد، چرا که پیامبر (ص) انسانی کامل و عادل بود و باید تلاش کنیم تا عدالت اسلامی را در جهان پیاده کنیم.
احمدینژاد تاکید کرد: رمز وحدت مسلمانان ماموریت مشترک آنها برای استقرار عدالت در جهان است و کسی که باید این عدالت را در جهان پیاده کند، محور وحدت به شمار می رود و او کسی است که موعود همه پیامبران بوده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای رسیدن به وحدت نیازمند انسان کامل و موعود همه پیامبران به عنوان حبلالله هستیم، تصریح کرد: اگر انسان کامل نبود، وحدت نیز معنا نداشت و همانطور که پیامبر اسلام (ص) متعلق به همه بشریت است، موعود نیز به همگان تعلق دارد و اینکه موعود را متعلق به قشری خاص بدانیم، ظلم به بشر و موعود است.
احمدینژاد افزود: نسبت موعود به مسلمانان و همه انسان ها مساوی است، چرا که او می خواهد همه بشر را نجات دهد و ما افتخار می کنیم آن کسی که قرار است عدالت را به طور کامل در جهان برقرار کند، فرزند پیامبر خاتم (ص) است.
رئیس جمهور با بیان اینکه موعود بشر، میراث مشترک همه مسلمانان است، گفت: با پیگیری حکومت و برقراری عدالت جهانی، هم می توانیم متحد شویم و هم شرایط جهانی را به نفع خود تغییر دهیم.
احمدینژاد در خصوص بخشی از صحبت های مطرح شده در این جلسه در خصوص وضعیت اهل تسنن در ایران گفت: برادران اهل سنت در ایران به اندازه سایر ملت جایگاه دارند و دولت خود را خادم آنها میداند. البته مشکلات در همه جا وجود دارد که باید برای برطرف شدن آنها دست در دست همدیگر داده و پیش برویم.
رئیس جمهور اظهار داشت: هر کس بخواهد، در این جهت که شیعه ای را سنی و اهل تسننی را شیعه کند، عمل و تلاش کند، بدون شک در مسیر پیامبر اسلام (ص) نیست.
احمدینژاد تصریح کرد: به صراحت اعلام می کنم، هر کس در هر کجای دنیا به صحابه پیامبر اسلام (ص) توهین کند، مسلمان نیست و در مسیر اسلام گام برنداشته است، بلکه نوکر بیگانگان و بازی خورده آنها است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات سوریه گفت: ما از شرایط ایجاد شده در سوریه ناراحت هستیم و معتقدیم که حق مردم این است که بخواهند حاکمان خود را خودشان انتخاب کنند و معتقدیم که این حق تنها با تفاهم حاصل می شود و هر دولتی که بخواهد با جنگ روی کار بیاید، دوام نخواهد داشت.
شیخ احمد الطیب نیز در این جلسه ضمن خوشامدگویی به رییس جمهوری اسلامی ایران اظهار امیدواری کرد، تا با این سفر روابط دیپلماتیک، علمی و فرهنگی میان دو کشور گسترش یابد.
وی دکتر احمدینژاد را انسانی صادق، فروتن و پارسا برشمرد و گفت: بنده نسبت به رییس جمهوری ایران دوستی و عشقی عمیق دارم و امروز احساس می کنم در برابر دوستی عزیز قرار گرفته ام.
رئیس دانشگاه الازهر با بیان اینکه دانشگاه الازهر قدیمی ترین دانشگاه اسلامی در جهان است، گفت: این دانشگاه 500 هزار دانشجو از 102 کشور جهان دارد که در 67 دانشکده در رشته های مختلف علوم انسانی، زبان، مهندسی فناوری، پزشکی و علوم اجتماعی و اسلامی تحصیل می کنند؛ فلسفه اسلامی در این دانشگاه به طور عمیق به دانشجویان تدریس می شود.
شیخ احمد الطیب با بیان اینکه این دانشگاه در تقریب مذاهب پیشرو بوده و هدف اصلی علمای بزرگ الازهر ریشه کن کردن تفرقه میان مسلمان است، گفت: امروز سیاستمداران غربی تفرقه اندازی میان مسلمانان را دنبال می کنند تا خود در آرامش و راحتی باشند.
رئیس دانشگاه الازهر تصریح کرد: مطمئن هستم سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به مصر فرصت مناسبی برای تقریب و برادری میان شیعیان است.
وی همچنین بر لزوم گسترش دوستی ها و همکاری ها میان همه مسلمانان چه شیعه و چه سنی تاکید کرد.
شیخ احمد الطیب همچنین با تقدیر از سخنان دکتر احمدی نژاد در جمع اساتید دانشگاه الازهر سخنان وی را مورد اتفاق همه علما و اساتید این دانشگاه برشمرد و گفت: آنچه رییس جمهوری اسلامی ایران در رابطه با برقراری عدالت بیان کردند به عنوان موضوعی مهم در این دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته است.