به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، جعفر باباجانی استاد دانشگاه علامه طباطبائی در همایش «حسابداری ارزشی» که امروز در بسیج دانشجویی کشور برگزار شد، گفت: با گذشت بیش از 27 سال از تصویب قانون بانکداری بدون ربا تا کنون هیچ تئوری و بحثی در ارتباط با چگونگی حسابداری در این قانون ارائه نشده است.
وی افزود: با تحولاتی که قانون بانکداری بدون ربا در این چند سال ایجاد کرده است آیا نباید حسابداری این حوزه نیز تغییر کند و اصلا آیا تاکنون مطالعه ای در این مورد صورت گرفته است.
استاد دانشگاه علامه طباطبائی خاطرنشان کرد: حسابداری یک فعالیت اجتماعی است و از محیط پیرامون و اجتماع تاثیر پذیر است بنابراین باید در جوامع مسلمان نوع حسابداری که برای فعالیت های اقتصادی آن در نظر گرفته می شود سازگار با آن اجتماع باشد.
باباجانی گفت: من تاکنون مطالعات زیادی در مورد قانون بانکداری بدون ربا داشته ام و به این نتیجه رسیده ام که این قانون کاملا اسلامی و منطبق بر آموزه های اسلام بوده، اما این نوع حسابداری آن است که باید اصلاح تغییر کند.
وی افزود: همانطور که میدانیم جهان بینی و اصول و اعتقادات مردم ایران با کشورهای غربی متفاوت است به همین دلیل بانکداری ما نیز باید با بانکداری آنها متفاوت باشد، بنابراین سیستم حسابداری و مالی موجود در کشور باید با فراهم کردن زمینه های لازم، تلاش کند این نوع بانکداری را به سرانجام برساند.
استاد دانشگاه علامه طباطبائی در پایان گفت: سیستم حسابداری و گزارشگری مالی باید با فراهم کردن اطلاعات مربوطه، به استفاده کنندگان کمک کند تا از رعایت اصول شریعت اسلام توسط بانک های مختلف مطمئن شوند و همچنین باید از حفظ سرمایه و تحقق نرخ بازده مناسب برای وجوه سرمایه گذاری شده صاحبان سهام و دارندگان حساب های سرمایه گذاری مطلع گردیده و میزان دستیابی به این اهداف را ارزیابی کنند.
اما در مورد تيتر، من چنين استنباطي از صحبتهاي اين بنده خدا نکردم که بگويند بانکداري ما بدون رباست نهايت صحبت ايشان اين است که قانون بانکداري بدون ربا قانون اسلامي است.
در رعايت امانت نسبت به صحبتهاي افراد دقت نماييد.