به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، فریدون رهنمای رود پشتی استاد دانشگاه علوم و تحقیقات در همایش «حسابداری ارزشی» که امروز در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: حسابداری ارزشی به مجموعه ای از انگاره ها و مفاهیم بومی یک کشور گویند که به نوعی ما بتوانیم در فرایند حسابداری استفاده کنیم، به عنوان نمونه اینکه در حسابداری سود و زیان ما چگونه می تواینم گزارشگری کنیم که هم به اخلاق پایبند باشیم و هم به گونه ای عمل کنیم که پاسخگویی را افزایش دهد.
وی افزود: امروزه همه علوم و حرفه ها دچار یک تحول اساسی شده اند که در حقیقت در آن یک نوع آوری ها و زایش های جدید خلق می شود، حسابداری ارزشی هم در این راستا قرار دارد و این تحول را نیز در علم حسابداری شاهد هستیم که می گوید نگاه سنتی به علم حسابداری پاسخگوی انتظارات جامعه نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم تحقیقات گفت: این تحول و انتظار دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها بداخلاقی های است که در محیط کسب و کار وحود دارد.
رهنمای افزود: ما باید با استفاده از دانش های مختلف این نوع بد اخلاقی ها را هدایت کنیم، علم حسابداری نیز به عنوان یک نظام اطاعاتی یک رسالت اساسی دارد که می تواند بخش از آن را به عهده بگیرد، به همین دلیل حسابداری ارزشی وارد ادبیات شده که خوشبختانه در کشور ما، هم در دانشگاه ها و هم در حرفه ها مورد توجه قرار گرفته و حتی نهاد های رسمی ما همچون سازمان حسابرسی و نهاد های علمی دیگر به این مهم توجه دارند. در همین راستا نیز تدوین استاندارد های اخلاق حرفه ای و غیره در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: در همین ارتباط دانشگاه علوم اقتصادی با همکاری انجمن حسابداری و مدیریتی ایران به این نتیجه رسیدند که باید موضوع حسابداری ارزشی را مورد بحث قرار دهند. موضوعی که می تواند 4 حوزه را ورد توجه قرار دهد. در یک حوزه، اتفاقاتی که در کسب و کار ما متناسب با ارزش ها و قوانین و مقرارت ما و ویزگی ها بومی ما شکل گرفته که حسابداری اسلامی نام گرفته است، حوزه دوم بحث حسابداری رفتاری است که امروز یک پدیده نوظهور است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم تحقیقات خاطر نشان کرد: بحث سوم حسابداری مسئولیت های اجتماعی است که در اقتصاد دولتی نمود بشتری دارد و یکی از بحث های جدی آن نیز پاسخگویی عمومی است، اگر چه بخش خصوصی نیز باید این ویژگی را نیز داشته باشد.
رهنمای افزود: بحث چهارم اخلاق است. ما خیلی از ارزشها را فراموش کرده ایم، در حسابداری برای عملیاتی کردن این ارزشهای فراموش شده ما می توانیم به صورت اخلاق در حسابداری و حسابرسی آن را مورد بررسی قرار دهیم.
وی گفت: در نهایت ماحصل این نوع نگاه ها سبب شد همایش حسابداری ارزشی برگزار شود.
رئیس انجمن حسابداری مدیریتی ایران گفت: ما باید در کنار این همایش پژوهش را هم در نظر بگیریم و دانشجویان نیز پایان نامه های خود را در این زمینه ارائه کنند.
رهنمای گفت: در بیانه پایانی نیز به نوعی ما به دنبال ایجاد تعهد و تکالیف برای دانشگاهیان هستیم و حتی برای نهاد ای حرفه ای و نهاد های عمومی نیز باید این نگاه ایجاد شود.