عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کتاب موثرترین مولفه تمدن سازی به شمار میرود و رمز ماندگاری تمدن هاست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مخبر دزفولی ظهر امروز در بیست و یکمین دوره انتخاب کتابهای برتر دانشگاهی که در تالار شهید دهشور پردیس علوم دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: همه ما وظیفه داریم از جریان بزرگ حماسی و ملی 22 بهمن یاد کرده و شکوه و عظمت آن را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: نباید به گذشته تنها فکر کنیم و یا مرتب گذشته را به رخ بکشیم بلکه گذشته باید موتور محرکه ای باشد برای آینده یمان.
عضو شورای عالا انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر گذشته فقط به صورت ویترین باشد و از آن درس آموزی و عبرت گیری نشود فایده ای نخواهد داشت بلکه زمانی ارزشمند است که برای حرکت آینده بنیادی شود.
مخبر دزفولی بیان داشت: قبل از رنسانس دوران تاریک غرب بود و در آن دوران تاریک تمدن اسلامی همانند خورشیدی درخشید.
وی گفت: تمدن اسلامی در علوم گوناگون تولید فکر و اندیشه داشته و آثار تمدنی ماندگاری را تدوین کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما در گذشته بیت الحکمه ها را داشته ایم گفت: بیت الحکمه ها کانون دانش افزایی و تولید علم بوده اند؛ بیت الحکمه بغداد در زمان خودش یک آکادمی علمی محسوب می شد و مباحث مختلفی در زمنیه های علمی در آنجا شکل می گرفت.
مخبر دزفولی با بیان اینکه آثاری را که در حال حاضر در اختیار داریم جز میراث بشری است، ادامه داد: راه شناخت دانشمندانی مانند ابن سینا، بیرونی، فارابی و ... از آثاری که از آنها به جا مانده است می توان به دست آورد.
وی در ادامه گفت: باید از امروز برای آینده نتیجه بگیریم؛ گذشته درسهایی دارد که مسیر آینده را تعیین می کند.
عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی افزود: امروزه کشورهایی که سابقه کمتر از100 سال دارند تاریخ سازی می کنند و به دروغ تاریخ را به خورد روشن فکران می دهند وی با اشاره به سخن ادوارد براند گفت: ادوارد براند می گوید اگر همه تاریخ تمدن اسلامی را ورق بزنیم زیباترین قسمت آن ایران است.
مخبر دزفولی با بیان اینکه کتاب رمز ماندگاری تمدن هاست بیان داشت : کتاب موثرترین مولفه تمدن سازی است.
وی اظهار داشت: تکنولوژی دیجیتال که امروزه در تمام عرصه ها ورود پیدا کرده است نگاه خود را به کتاب تحمیل می کند در حالی که هیچ تکنولوژی نمی تواند جای کتاب را بگیرد.
عضو شواری عالا انقلاب فرهنگی اضافه کرد: کسانی که در طول تاریخ کتاب سوزی راه انداخته اند را می توان رسوا ترین آدم ها دانست.
وی بابیان اینکه کسی با دیجیتال و مظاهر پیشرفت مخالف نیست افزود: اما برخی نگاه سلطه آمیز به تغییر مولفه های تمدنی دارند.
مخبر دزفولی ادامه داد: در حال حاضر ما دو درصد تولید علم جهان را داریم و انجام این کار قیمت بلایی دارد اما این تنها بخشی از تولید علم است و بخش مهمتر آن تبدیل کردن این علم به کتابهای مرجع است.
عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: ما باید کتابهای مرجعی داشته باشیم که نه تنها متخصصین داخلی بلکه متخصصین و دانشمندان کشورهای دیگر نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه برای ایجاد تمدن سازی تبدیل داشته های علمی به منابع ماندگار فکری و علمی نیاز است گفت: طبیعتا غرب نمی خواهد چنین اتفاقی رخ دهد به همین دلیل ما را در زمینه های علمی بایکد می کنند.
مخبر دزفولی ادامه داد: منابعی که در فضای مجازی وجود دارد مبانی آشکار است که در آنها نمی توان فوت کوزه گری علوم را پیدا کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در حال حاضر تبعیض جریان علمی در دنیا به راه افتاده است و این نشان می دهد کشورهای پیشرفته می دانند که رقبایشان درحال پیشرفتند و از این بابت احساس خطر می کنند.
وی گفت: کشور چین تا سال 2020 آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت و همچنین 12 قدرت جدید در دنیا شکل خواهد گرفت یکی از آن قدرتها ایران خواهد بود.
مخبر دزفولی گفت: زمانی در آمریکا بیماری وجود داشت که تا دو دهه هیچ گونه مقاله یا در خصوص آن بیماری به چاپ نرسید؛ کشورهای پیشرفته حاضر نیستند داشته های علمی خود را منتشر کرده و در اختیار سایر کشورها قرار دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جریان بزرگ علمی در حال شکلگیری است که یکی از مولفه های آن ماندگاری آثار است و ما هم باید این جریان را در داخل کشور به راه بیندازیم.
مخبر دزفولی ادامه داد: آفتی که در حال حاضر به آن دچار هستیم مقاله نویسی است به گونه ای گفته می شود دانشمندان باید هر هفته مقاله بنویسند.
وی در همین زمینه ادامه داد: نوشتن هر هفته مقالات کمکی نخواهدکرد در حالی که اگر دو مقاله خوب نوشته شود می توان آن را در کتاب مرجع آورد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ماباید جریان تولید علمی به نقطه قابل اتکایی برسانیم به طوری که بتوانیم آنها را به آثار ماندگار مرجع برای دنیا تبدیل کنیم.
مخبر دزفولی با بیان اینکه در بعضی رشته ها مانند پزشکی گروهی از نخبگان و اساتید برترین یافته های علمی در این حوزه را تدوین و در کتاب مرجع جمع آوری کرده اند گفت: ما باید این کار را به تمام رشته ها تعمیم بدهیم و کتاب مرجع تولید کنیم.
وی ادامه داد: در کشور کتاب مرجع وجود دارد ولی تعداد آن بسیار محدود است و باید به این جریان به عنون جریان جدید نگریست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید از تجارب بشری استفاده کنیم گفت: باید یک جریان ترجمه آثار علمی به راه بیفتد که این کار جمعی جز وظایف دانشگاهیان است.
مخبر دزفولی ادامه داد: باید به زبان فارسی به عنوان نقطه مرکزی این مجموعه بزرگ تمدن سازی نگاه شود و مولفه ما برای معرفی آثار به جهانیان زبان فارسی است.
وی اظهار داشت: استفاده از زبان فارسی در معرفی آثار به جهانیان منافاتی با ترجمه آثار به زبانهای دیگر ندارد و مهم این است که کتابهای مرجع ما به زبان فارسی تولیدشده و بعد از آن ترجمه شوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت نکته ای که باید در نوشتن کتاب به زبان فارسی مورد تجه قرار گیرد درست نوشتن کلام و پرهیز از استفاده از کلمات و عبارات نامفهوم است.
مخبر دزفولی در پایان خاطر نشان کرد: ایران باید به مرجعیت علمی در دنیا تبدیل شود که همگان به آثار تولید شده توسط ایران به عنوان مرجع نگریسته و به آن رجوع کنند.