به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی اکبر ترابیان طرقبه شب گذشته در محفل انس با قرآن در تالار همایش های دانشگاه علوم قرآنی مشهد، با بیان ابعاد شخصیتی ایشان امام حسن عسگری(ع) و ویژگی های زندگی ایشان تصریح کرد: در زمان امام باقر(ع) مردم عراق به نزد ایشان آمدند و خواستند تا امام قیام کند، ولی امام به آنها فرمودند که من قائمی که وعده داده شده، نیستم.
وی افزود: در هر دوره ای مردم اطراف یک نفر را می گرفتند و بحث قائم را مطرح میکردند و جریان هایی شکل می گرفت و همانطور که به دوران امامت امام حسن عسگری(ع) نزدیک می شد، این بحث جدی تر مطرح می شد.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد جریانهای دیگری که در مقابل ائمه قرار داشتند را غالیان و مفوضه دانست و بیان داشت: امامان از طرفی با حاکمیت در حال درگیری بودند و از طرف دیگر این جریانهایی که درباره ائمه غلو میکردند یا معتقد بودند که خدا برخی اختیاراتش را به امامان تفویض کرده است، مانع حرکت ائمه بودند.
ترابیان با بیان اینکه بحث مهدویت در زمان امام حسن عسگری(ع) باید مطرح میشد، خاطرنشان کرد: ایشان باید از آخرین حجت خدا و وعده پیامبر(ص) در زمینه موعود حفاظت میکردند و علاوه بر آن باید به جریانهای کلامی متعددی که وجود داشت، پاسخ میگفتند.
وی با اشاره به شرایط اختناق آمیز دوران امامت امام حسن عسگری(ع) بیان داشت: در آن دوران شیعیان باید سوالات خود را از ایشان میپرسیدند، در حالی که نباید شناخته می شدند تا جان خود را حفظ کنند.
این استاد دانشگاه نگه داشتن امام حسن عسگری(ع) در شرایط پادگانی توسط حاکمان عباسی آن دوران را ، کشتن ایشان در شرایطی که آشوبی رخ ندهد، دانست و گفت: امام حسن عسگری(ع) با حفظ جان امام زمان(عج) در شرایط اختناق آمیز آن دوران نقطه عطفی در تاریخ پدید آوردند که خلاصه حرکت انبیا و اولیا بود.
ترابیان اقدامات امام حسن عسگری(ع) را خلاصه حرکت انبیا و اولیا دانست و گفت: حفظ جان امام زمان(عج) را میتوان مهمترین اقدام ایشان دانست.
در ادامه این محفل انس با قرآن، محمد جواد پناهی به قرائتی آیاتی از سوره های احزاب و کوثر پرداخت.