مجتبی قیراطی، استاد گروه ریاضی دانشگاه یاسوج در گفتگو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در یاسوج، از انتخاب خود به سمت دبیری کمیته علمی مسابقات ریاضی دانشجویی انجمن ریاضی ایران خبر داد.
وی به برگزاری مسابقات مختلف ریاضی در کشور اشاره کرد و گفت: مسابقات ریاضی به سه صورت المپیاد ریاضی دنش اموزان ، المپیاد دانشجویی ریاضی و مسابقات ریاضی دانشجویی در کشور برگزاری می شود که در المپیاد دانش اموزی 5 نفر به عنوان تیم کشور، به مسابقات جهانی اعزام می شوند.
قیراطی افزود: المپیاد دانشجویی از سوی سازمان سنجش و همزمان با کنکور کارشناسی ارشد برگزاری میشود که در مرحله کشوری به پایان می رسد.
استاد ریاضی دانشگاه یاسوج به برگزاری مسابقات ریاضی دانشجویی اشاره کرد و گفت: این مسابقات از طرف انجمن ریاضی ایران برگزار می شود و از اعتبار علمی بالاتری نسبت به المپیاد دانشجویی برخورداند و در فضای علمی بین المللی شناخته شد اند.
وی افزود: مسابقات ریاضی دانشجویان کشور که قدمت ان به سال 53 می رسدف همه ساله بجز سال های انقلاب فرهنگی، برگزار شد و در حال برگزاری است.
دبیر علمی مسابقات ریاضی انجمن ریاضی ایران اظهار داشت: این مسابقه، معتبرترین مسابقه ریاضی دانشجویی کشور هست که به صورتی تیمی برگزار می شود و هر دانشگاهی یک تیم 5 نفره را برای شرکت در این مسابقه معرفی می کند؛ که این مسابقه در در مقایسه با المپیاد دانشجویی از سوالات جدی تریبرخوردا بوده و دانشجویان شرکت کننده از سطح علمی بالاتری بهره مند می باشند.
وی افزود: اکثر کسانی که از سال 53 رتبه آوردند، یا به به درجه استاد تمامی نایل آمده و در کشور مشغول به فعالیت علمی می باشند و برخی دیگر نیز به خارج از کشور عزیمت کردند و در کشورهای مختلف به فعالیت مشغولند.
قیراطی به سازوکار برگزاری مسابقات اشاره کرد و گفت: مسابقاتریاضی دانشجویی یک کمیته علمی دارد که وظیفه اش طراحی و تصحیح سوالات، امتیاز دهی و رتبه بندی است که اعضای آن از بین ریاضی دان های حرفه ای کشور که می توانند مسایل حرفه ای طرح بکنند انتخاب می شوند و در سه کمیته جبر، آنالیز و ابتکاری به طراحی سوال می پردازند.
وی افزود: از سال 85 مسئولیت کمیته جبر و طراحی سوالات این شاخه به من واگذار شد و مدت کوتاهی است که از طرف انجمن ریاضی ایران به عنوان دبیر کمیته علمی برگزاری این مسابقات که شامل هر سه شاخه جبر، آنالیز و ابتکاری است، انتخاب شدم.
دبیر کمیته علمی مسابقات انجمن ریاضی ایران به فعالیت دانشجویان ریاضی دانشگاه یاسوج اشاره کرد و گفت: از سال 85 که به این دانشگاه آمدم با راه اندازی یک تیم دانشجویی، به صورت رسمی همه ساله در مسابقات ریاضی کشور حضور پیدا می کردیم که به صورت یک سال در میان موفق به کسب مدال از این مسابقات می شدیم.
وی افزود: دانشجویان دانشگاه یاسوج تا کنون موفق به کسب سه مدال برنز در سه سال مختلف از مسابقات ریاضی شدند که هر کدام در مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته ریاضی مشغول به تحصیل می باشند.
قیراطی اظهار داشت: اولین مدال برنز این مسابقات را علی رضا الفتی برای دانشگاه یاسوج به ارمغان آورد که هم اکنون دانشجوی دکترای دانشگاه شهید چمران اهواز می باشد.
وی افزود: نورمحمد اکوانپور و رویا امینی دو مدال دیگر ریاضی را برای دانشگاه یاسوج به ارمغان آوردند که هم اکنون به ترتیب مشغول تحصیل در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد ریاضی می باشند.