به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی اصغر یار محمدی روز گذشته در نشست خبری هفته سلامت مردان ایرانی که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرکز بهداشت استان خراسان رضوی برگزار شد، تصریح کرد: ما باید نسبت به الگوی مصرف هدف گذاری داشته باشیم و این کار مستلزم آموزش و فرهنگ سازی است.
وی با بیان اینکه با سونامی سرطان پروستات روبرو هستیم، هدف اصلی از بزرگداشت هفته سلامت مردان را که پایه گذار آن انجمن اورولوژی ایران است را مبارزه با بحران سرطان پروستات دانست.
رئیس بیمارستان منتصریه مشهد بیان داشت: بیش از 50 درصد مردان در سنین بالای 50 سال به سرطان پروستات مبتلا می شوند.
یار محمدی اختلاف سن زن و مرد در یائسگی را بین 15 تا 20 سال عنوان کردو گفت: آندروپوز( یائسگی در مردان) اولین علائم در درمان سرطان پروستات است.
شیوع چاقی رو به افزایش است
صفریان، متخصص گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه کم تحرکی را عامل اصلی چاقی عنوان کرد و بیان داشت: دریافت بیش از حد انرژی نیز یکی دیگر از عوامل چاقی است و در جامعه ما به میزان 20 درصد کالری بیش از نیاز دریافت میشود.
وی افزود: مصرف روغن باید به میزان کمتر از 1.5 لیتر در هر خانوار در ماه باشد؛ ولی متاسفانه مصرف روغن در جامعه ما سه تا 10 برابر میزان مذکور است و استفاده چندباره از روغن نیز سبب بروز چاقی میشود.
متخصص گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: افراد چاق باید در مصرف میزان هر نوع روغنی چه اشباع شده و چه اشباع نشده، دقت کنند و استفاده زیاد از روغن های اشباع نشده برای افراد لاغر نیز می تواند خطر آفرین باشد.
صفریان با اشاره به اینکه تغذیه صحیح یکی از موارد مهم در سلامت مردان است، از افزایش چاقی در مردان خبر داد و گفت: 25 تا 30 درصد مردان در مشهد چاق هستند که این نشان از تغذیه ناصحیح و کم تحرکی آنان و از طرفی کاهش مصرف میوه و سبزیجات در خانواده هاست؛ بطوریکه در روز پنج سهم میوه و چهار سهم سبزی باید مصرف شود.