وزیر سابق بازرگانی گفت: برای کاندیداتوری با هاشمی، ناطق نوری، حسن خمینی و خاتمی مشورت کرده ام که کاندیدا شدم.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمد شریعتمداری در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشکده علوم و حدیث شهر ری گفت: ما برای فرار از فشارهای غرب مجبور شدیم به سمت شرق حرکت کنیم و این از سیاست های اصولی ایران بوده است؛ در شرایط جنگ، بدنه نظام اقتصادی ما وابسته به غرب بود، حتی برای ما سخت بود تا گندم قزاقستان را به جای کشور دیگر قبول کنیم و در آن زمان مفهومی که وجود داشت این بود که هر چه غرب تولید می کند کیفیت بهتر و قیمت ارزان تری دارد و هر چه که در شرق تولید می شود دارای قیمت بالاتر و کیفیت پایین تری است.
وی در ادامه افزود: در شراط عادی مشکلی وجود نداشت، اما در شرایط بحران، ما با مشکل روبرو شدیم؛ در تاریخ ایران، حضور ظالمانه شوروی و سلطه تاریخی و فرهنگی، به مرور زمان باعث شد که 25 درصد تولید ناخالص داخلی ما با چین پیش رود که این فاجعه است؛ زیرا پیش بینی شده که چین و روسیه تا سال 2030 با هم روابط زیادی خواهند داشت، پس نباید بیش از این به سمت چین پیش روی کنیم.
وزیر سابق بازرگانی درباره برقراری ارتباط با آمریکا گفت: تشخیص این موضوع با رهبری است و ایشان میزان حمله، عقب نشینی و استراتژی را تعیین می کنند، اما مشکل، نبود گزارش کارشناسانه از سر دلسوزی از سوی مسئولان است که اگر انجام شود اوضاع به سمت بهبود می رود.
شریعتمداری در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اعلام کاندیداتوری وی و استفاده از اصلاح طلبان از جمله خاتمی ادامه داد: اصلاح طلبان طیف وسیعی از افکار مختلف هستند که بخشی از آنها معتقد به بیان انتقادات و حل مشکلات درون نظام می باشند و عده ای دیگر به دنبال جنبش سبزند، اما خاتمی تا کنون به دنبال جمهوری اسلامی ایران بوده است، اصلاح طلبان با سهم امام شکل گرفتند، به طوری که طبق نامه امام که در آن دوران صادر شده بود، دو جناح فکری اصولگرا و اصلاح طلب باید در کنار هم پیش بروند.
وی در ادامه افزود: پس از انتخابات 88 عده ای مخلصانه پای صندوق های رای آمدند و با هدف عبادت و خدمت رای دادند، اما پس از آن با ایجاد شبهه تقلب در انتخابات، همان عده به راهپیمایی آرام در خیابان ها پرداختند که پس از آن رهبری فرمودند مشکلات سیاسی را نباید در کف خیابان ها حل کرد و این مسئله از سوی آنها خاتمه پیدا کرد، اما پس از آن، عده ای دیگر به اغتشاشات ادامه دادند.
وزیر سابق بازرگانی درباره سکوت پنج ساله که از سوی یکی از دانشجویان مطرح شد، خاطرنشان کرد: در زمان انتخابات 88 اتفاقاتی افتاد که توسط ماهواره ها کنترل شد و زمینه ایجاد فتنه را فراهم کرد؛ ما با انقلاب اسلامی بوده ایم و این انقلاب را با همین قواره و رهبری آن قبول داریم و به آن خدمت می کنیم؛ در این راستا مطالب و دیدگاه های خود را در روزنامه رسالت بیان کردیم و ساکت نبودیم.
شریعتمداری که در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه شما گفته اید بسیاری از مشکلات ما به دلیل عدم ارتباط با آمریکا نیست، بلکه به دلیل ناتوانی مسئولان است، تصریح کرد: نمی توان کار کل دولت را زیر سوال برد؛ زیرا برخی از افراد که در دولت کار می کنند، وزیر یا دارای پست در دولت های گذشته بودند، مجموعه دولت را نمی توان متهم کرد، اما مشکلات مدیریتی در دولت وجود دارد.
وی درباره نسبت مشایی و احمدی نژاد گفت: نسبت میان این دو نفر نسبت خوبی نیست؛ چون هر چه مشایی می گوید، احمدی نژاد گوش می دهد.
وزیر سابق بازرگانی درباره حضور مشایی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری افزود: حضور مشایی باعث می شود یک رقیب جدید پیدا کنیم.
شریعتمداری درباره اهداف نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما نمی خواهیم انقلاب کنیم؛ زیرا ریاست جمهوری یک دوره چهار ساله است و از زمان انقلاب مدت زیادی می گذرد؛ ما تنها می خواهیم تحت نظارت رهبری، رئیس جمهور شویم و با وجود اینکه درباره قانون برنامه و بودجه انتقاداتی دارم، اما تا وقتی که قانون است، آن را اجرا می کنم؛ زیرا اگر قانون نباشد و مشخص نباشد که نسبت فرد با قانون چیست، حتماً مشکل ایجاد خواهد شد.
وی گفت: بزودی برنامه های کاندیداتوری ریاست جمهوری خود را اعلام خواهم کرد.
وزیر سابق بازرگانی گفت: برنامه های همه روسای جمهور گذشته را مقایسه کنید؛ در میان کاندیداهای اخیر که از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده اند، ببینید که برای حل مشکلات چه اقداماتی انجام داده اند، اگر 12 نفر گفتند که هدفمندی یارانه ها اصل است، ما هم از آن پیروی خواهیم کرد.
شریعتمداری در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه سیاسیون به دانشگاه ما (دانشگاه علوم و حدیث شهر ری) نمی آیند، اگر هم بیایند کسانی هستند که با آقای ری شهری ارتباط دارند یا جزو حزب جمعیت دفاع از ارزش ها هستند، آیا به کاندیداهای دیگر از جمله قالیباف، ولایتی و مشایی هم اجازه داده می شود که در این دانشگاه صحبت کنند، خاطرنشان کرد: من حاضرم حضور آقای قالیباف را در این دانشگاه قطعی کنم.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه شما گفته اید رضایی و قالیباف فرماندهان من هستد، در صورتی که آنها کاندیدای ریاست جمهوری هستند؛ آیا حاضرید به نفع فرماندهان خود کنار بروید، گفت: برای کاندیداتوری با هاشمی، ناطق نوری، حسن خمینی و خاتمی مشورت کرده ام که کاندیدا شدم.
وزیر سابق بازرگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از اصولگرایان در سال 88 توسط ماهواره ها گول خوردند، آیا حاضرید در کابینه خود از آنها استفاده کنید، افزود: اگر شورای نگهبان آنها را تایید صلاحیت کرد، من هم از این افراد استفاده می کنم.
شریعتمداری درباره سوال یکی از دانشجوی مبنی بر اینکه سود بانکی با ربا فرقی ندارد و همین باعث می شود که برخی از مردم خانه هایشان را از دست بدهند، تصریح کرد: نرخ بهره با نرخ تورم رابطه مستقیم دارد و میزان نرخ بهره متناسب با نرخ تورم نیست، احمدی نژاد گفته بود نرخ بهره بانکی باید زیر 10 درصد باشد، در صورتی که این تصمیم غلطی بود و 25 درصد کل نقدینگی مرتبط با احمدی نژاد است.
وی درباره تحول علوم انسانی خاطرنشان کرد: درباره مشکلات در حوره پژوهش و حوزه مسائل فکری کشور توجه کافی صورت نگرفته است؛ در اصول و ضوابط به علوم حدیث برمی گردیم، درباره علوم کاربردی به دانش بشری مراجعه می کنیم و علوم کاربردی را با دانش بشری تطبیق داده و بهبود می بخشیم و آنچه که با دستاوردهای بشری همخوانی داشته باشد و از آبشخور اسلام بیرون آمده باشد را در حوزه علوم انسانی استفاده خواهیم کرد؛ از جمله آن آزادی مشروع، آزادی فردی و غیره است که در دین ریشه دارد.
قانون معیار عمل ما است
وزیر سابق بازرگانی درباره سوالی مبنی بر ایجاد تقلب در انتخابات آینده گفت: وقتی در انتخابات شرکت کردیم، حتی اگر تقلبی هم صورت گرفته باشد باید آن را از طریق قانون پیگیری کنیم؛ قانون معیار عمل ماست، بنابراین حتی اگر نظر ما تامین نشد، انتخابات را می پذیریم به فرد پیروز تبریک می گوییم و برای حل مشکلات کشور به او کمک می کنیم.