به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از مشهد اسدالله بادامچیان ظهر امروز در مناظره با مصطفی کواکبیان، در سالن همایشهای دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با تشریح نظام اقتصادی اسلام و دیدگاههای اسلام در مورد مسائل اقتصادی گفت: اسلام در نظام اقتصادی و برنامه های آن درحوزه مسائل اقتصادی و سایر حوزه ها با نظامات کمونیست و لیبرالیست متفاوت است.
وی با انتقاد به برخی افراد که ضرورت مشارکت مردم در انتخابات را وجود دو قطبی در انتخابات میدانند بیان داشت: اگر هیچ کدام از احزاب در انتخابات شرکت نکنند باز هم مردم در انتخابات مشارکت فعال خواهند داشت و افرادی را که منتخب خود هستند انتخاب می کنند.
این نماینده سابق مجلس با بیان ضرورت رعایت قانون توسط مسئولین کشور یادآور شد: حتی در زمانی که بنی صدر توسط مردم انتخاب شده بود پس از عمل نکردن به قانون از مسئولیت کنار گذاشته شد و این نشانگر اهمیت قانون است.
بادامچیان با بیان شاخصههای انتخاب رئیس جمهور اصلح گفت: باید از میان کاندیدها شخصی که ولایی و انقلابی است مورد انتخاب قرار گیرد و اشخاص لیبرال یا دموکرات نمیتوانند سکان نظام را در دست گیرند که این مسئله مانع حرکت جمهوری اسلامی می شود.
وی افزود: علاوه بر مسئله انقلابی بودن و دیدگاه ولایی داشتن، شخص مورد انتخاب مردم باید رئیس جمهور آینده مردمی باشد به گونهای که بحث مردم سالاری دینی را رعایت کند و به اسلام ولایی که توسط امام خمینی (ره) به شکل امروزی به جهان عرضه شد پایبند باشد.
این نماینده سابق مجلس با بیان اهمیت اعتقاد به ولایت فقیه در مسئولین خاطر نشان کرد: در صورتی که این تفکر در مسئولین وجود نداشته باشد همانند دولت بازرگان در اوایل انقلاب مشکلاتی برای جمهوری اسلامی ایران رخ خواهد داد که این نیز مانع حرکت انقلاب است.
بادامچیان شرایط حاکم بر جامعه را کاملا آزادانه عنوان کرد و افزود: بیش از 30 سال است که برخی افراد در نهایت آزادی می گویند که آزادی وجود ندارد که این مسئله درستی نیست.
وی با بیان اقتدار ایران در عرصه سیاست خارجی یادآور شد: شرایط جهان به گونهای شده است که امروزه نه تنها ما به چین و روسیه نیاز نداریم بلکه آنها نیازمند ما هستند به گونهای که به عنوان مثال آمریکا دانش هستهای خود را به کشور هند باج می دهد تا هند در قبال این لطف آمریکا در شورای امنیت علیه ایران رای دهد.
این نماینده مجلس نظام جمهوری اسلامی ایران را بر پایه سه محور عنوان کرد و گفت: قانون، مصلحت و ضرورت است که مملکت را اداره می کند و این سه، مولفههای مهمی در پیشبرد اهداف مملکت هستند.
اسلام و مردم سالاری در میان هم تنیده شدهاند
مصطفی کواکبیان با بیان نقش مردم سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: اینکه می گوییم جمهوری اسلامی میتواند الگوی بیداری اسلامی در کشورهای منطقه باشد از همین بعد مردم سالاری دینی است و اگر ما پاسداشت صحیحی از این مسئله نداشته باشیم به پیشبرد اهداف بیداری اسلامی در منطقه آسیب زده ایم.
وی با انتقاد به افرادی که مردم سالاری و اسلام را جدای از هم می دانند گفت: برخی پشت سر مردم سالاری می ایستند و به اسلام میتازند این اشتباه است، اسلام و مردم سالاری در میان هم تنیده شدهاند.
وی مفهوم مردم سالاری دینی را پدیدهای واحد دانست و افزود: ما معتقد هستیم که مردم سالاری دینی مفهومی واحد است و به صورت دو پدیده جدا از هم به یکدیگر چسبیده نشدهاند به عبارت دیگر مردم سالاری در ذات اسلام است و دین مردم سالار در کنار مردم دینسالار تعریف میشود.
دبیر حزب مردم سالاری با بیان ضرورت شرکت احزاب مختلف در انتخابات تصریح کرد: در این صورت مشارکت حداکثری مردم را شاهد خواهیم بود و به هیچ عنوان انتخابات کمرونق مورد قبول نیست و پیش بینی میشود به خاطر همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با شوراهای شهر و روستا مشارکت بیشتری را شاهد باشیم.
وی افراد مخالف مشارکت مردم را خائنین به ملت عنوان و خاطرنشان کرد: برخی از اصلاح طلبان میگویند که ما نباید در انتخابات شرکت کنیم و باید برای حضور ما اقداماتی از سوی حاکمیت انجام شود ولی این مسئله نیز اشتباه است و نباید به این چالشها پرداخت.
باید اخلاق انتخاباتی رعایت شود
کواکبیان با بیان اینکه رأی مردم امانت در دست مسئولین است، اظهار داشت: کوچکترین خیانتی به رأی مردم باعث میشود تا مسئولین در روز قیامت جوابگو باشند و نباید به این امانت که از دست مردم به ما سپرده شده است، خیانت شود و همه باید در نزد قانون حرکت کنیم.
نماینده مجلس با بیان اهمیت اخلاق انتخاباتی در شرایط امروز جامعه تصریح کرد: باید اخلاق انتخاباتی رعایت شود و پرونده شانتاژهای رسانهای و اعمالی که هیجانهای اشتباهی در میان مردم ایجاد میکند، بسته شود.
وی یکی از مسائل مورد اهمیت در انتخابات رئیس جمهور را داشتن برنامه دانست و خاطرنشان کرد: مردم فقط به شخص رای نمیدهند بلکه تفکرات و اولویتها در نظر کاندیداها باید برای مردم مشخص شود و این معیار انتخاب صحیح مردم خواهد بود.
کواکبیان با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور و شرایط کنونی جامعه گفت: بیش از 60 درصد از ارزش پول مردم کاسته شده است و این مطالب در کنار مهارنقدینگی و فاصله طبقاتی باید حل شود و به تخصص و کارکارشناسی اهمیت بیشتری داده شود.
وی با بیان اهمیت قانونپذیری و تعامل با قوای دیگر برای رئیس جمهور آینده گفت: شخص منتخب مردم باید مردمی بودن خود را در عمل نشان دهد و در کنار قانون پذیری و حرکت در مسیر قانون تعامل سازندهای با قوای دیگر داشته باشد و یقیناً یکی از جریانهای که با قدرت در انتخابات شرکت خواهد کرد اصلاح طلبان خط امامی هستند.