به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، منوچهر متکی عصر امروز در نشست خبری که در سالن سیدالشهدا برگزار شد، گفت: مشارکت پرنشاط و گسترده درانتخابات جمهوری اسلامی یک محور مهم در جامعه بوده است و خوشبختانه همواره این نشاط گسترده را داشته ایم.
وی با بیان اینکه تمام گزینههایی که در انتخابات عرضه می شوند، باید حق دولت و ملت را به رسمیت بشناسند، در تبیین حق دولت خاطرنشان کرد: حق دولت در نظام سطوح راهبردی و استراتژیک در کشور دارد، بنابراین پرداختن به نیازهای جامعه و معیشت مردم باید مدنظر دولت قرار گیرد و این نهاد تمام توان خود را در این راستا به کار گیرد.
وزیر سابق امور خارجه ورود به مکتبسازی را درست ندانست و افزود: ورود به مکتبسازی و ایدئولوژیکهای مختلف، کشور را دچار مشکل میکند.
متکی افزود: اصولی که بر برنامهریزیهای ما حاکم است، حاصل یک سال مطالعه، بررسی و تصمیمگیری می باشد و این یک سال مطالعه سبب شده تا برای این اقدام مهم در کشور تصمیمگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه اولین اصل این است که بدانیم ساحتهای مختلف زندگی مردم بر هم تأثیرگذار است، افزود: باید در برنامهریزیهای دولت یک برنامه سیستماتیک وجود داشته باشد.
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری به برنامههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی که باید متوازن طراحی شود، اشاره کرد و ادامه داد: رئیس جمهور برای مدیریت بهینه کشور باید سطح تصمیم و سطح تصمیمگیرنده را مورد توجه قرار دهد.
متکی افزود: اگر برای تصمیمات بزرگ، افراد کوچک انتخاب شوند، بحران مدیریت در کشور ایجاد خواهد شد.
وزیر سابق امور خارجه افزود: برنامه کشور باید از یک نظام قاعده مند برخوردار باشد و دولت باید رفتار خود را در تقابل شهروندان و محیط بینالملل به صورت پیش بینی شده، به پیش ببرد.
وی خاطرنشان کرد: ما در دوران و دنیای جدید باید نگاهمان را به تمام جهان معطوف کنیم و این مهم باید در جهت منافع ملی و نیازهای کشور صورت پذیرد.
متکی با بیان اینکه باید رابطهمان را با قدرتهای بزرگ تعریف کنیم و بازیهای خلاقانه در محیط بینالملل داشته باشیم، گفت: شاید بسیاری از برنامهریزان ما در برنامهریزیهای خود درست عمل نکرده باشند که باید گفت اتخاذ روشهای نادرست کار را به سامان نمیرساند.
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری اظهار داشت: باید روشهای درست در کشورداری اجرا شود و اگر تصمیماتی مثل هدفمندی یارانهها اتخاذ می شود، باید به تمام جوانب آن دقت شود.
وی افزود: وقتی مبلغی پول در جیب مردم میگذاریم نباید در جایی دیگر، برداشته شود؛ چرا که نقض غرض صورت می گیرد و این سبب پایین آمدن قدرت خرید مردم می شود.
متکی تاکید کرد: خروجی سیاستها و فرایند برنامههای دولت یازدهم باید در نهاد خانواده استوار باشد و آثار خود را به نمایش بگذارد.
وزیر سابق امور خارجه با بیان اینکه تأکید بر خانواده و برنامهریزیهای ما به گونهای است که جایگاه خانواده ایرانی را ارتقا ببخشیم، اظهار داشت: اداره کشور از منظر اقتصادی در همفکری محدود و پشت درهای بسته نیست، بنابراین فرایند گفتوگوی ملی با نخبگان کشور برای خروج از بخشهایی از اقتصاد که در سالیان اخیر مشکلاتی داشته را باید به وجود بیاوریم.
وی پیش بینی مسائل استراتژیک و راهبردی را یکی از محورهای اساسی در اداره کشور دانست و افزود: رئیس جمهور بعدی باید بیش از هر کسی عواقب سیاستهای خود را پیشبینی کند.
متکی افزود: هم در عرصه بینالملل باید پیشبینیهای لازم را داشت و هم در عرصه داخل باید کار کارشناسی دقیق انجام پذیرد.
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری ارتباط با فناوریهای جدید در عرصه رسانهها را موضوع مهمی دانست و گفت: باید در این خصوص حرفهایی برای گفتن داشته باشیم.