گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سال گذشته از نظر قرآنی سال خوبی بود، آن قدر که می توانیم سال 91 را نقطه آغاز بعضی فعالیت های قرآنی کشور بدانیم.
علاقه مندی مردم به قرآن و مباحث قرآنی از مهمترین ویژگی های سال 91 است؛ از همین رو با استاد احمد ابوالقاسمی، از قاریان برجسته کشورمان گفت و گویی کوتاه انجام دادیم تا از وضعیت فضای قرآنی سال گذشته مطلع شویم.
احمد ابوالقاسمی، اولین ویژگی سال 91 را راه اندازی «طرح ارزیابی قاریان و مدرسین قرآن کریم» دانست و گفت: سال گذشته قسمتی از بودجه نیم درصد اختصاص پیدا کرد و بخشی از کارهای بر زمین مانده، اجرایی شد.
راه اندازی کرسی های تلاوت در مساجد که سال گذشته رونق بسیاری داشت، سومین ویژگی سال 91 از منظر ابوالقاسمی بود.
وی تصریح کرد: سال گذشته، امور مساجد، مساجدی که در تهران و شهرستان ها مرکزیت داشتند را انتخاب کرده و در هر یک 10 برنامه کرسی تلاوت برگزار نمود که این امر سبب رونق بیشتر کرسی های تلاوت می شود؛ این یکی از موفقیت هایی بود که نشان می دهد فرهنگ قرآنی در حال جا افتادن است و انشألله در آینده ای نه چندان دور قطعاً بیشتر می شود.
ابوالقاسمی در ادامه افزود: همچنین راه اندازی رادیو تلاوت از جمله مواردی بود که سال 91 اجرا شد؛ در این رادیو فقط تلاوت پخش می شود و چند ساعت در شبانه روز روی موج اف ام 5/101 برای شنوندگانی که علاقه به تلاوت دارند، قرآن پخش می کند.
وی در ارزیابی موج گرایش و رغبت مردم به یادگیری قرائت و حفظ قرآن کریم گفت: این همان حرفی است که جامعه قرآنی از 30 سال قبل یعنی از اول انقلاب می زد؛ مردم ایران مردمی مسلمان، دین دوست و اهل قرآن و نماز هستند، اما بسیاری از دست اندرکاران فرهنگی این امر را باور نداشتند و حالا بعد 30 و چند سال که فعالیت های قرآنی را شروع کرده اند، دیدند که هنوز هم این نوع کار فرهنگی جواب می دهد و افراد بسیاری علاقه مند هستند.
این قاری برجسته قرآن افزود: این نشان می دهد که ما باید به خاطر از دست دادن این همه سال تأسف بخوریم؛ زیرا بویژه در سال های اول انقلاب در همه مردم این ظرفیت وجود داشت که قرآن را بیشتر از اینها به زندگی شان بکشیم، اما تازه اکنون حرف جامعه قرآنی که می گفت «قرآن می تواند مشکلات فرهنگی جامعه را حل کند»، باورشان شده است.
ابوالقاسمی در خصوص بازتاب برنامه اسرا در میان مردم و فراگیر شدن قرآن حرفه ای در جامعه گفت: این نیز یکی از مواردی است که اشاره کردم؛ قرائت قرآن یک هنر اسلامی بوده که مورد علاقه قاطبه مردم ماست، اما هنوز کسی به باور جدی نرسیده است؛ مثلاً چند سال قبل در ماه مبارک رمضان یکی از شبکه های تلویزیونی ترتیل خوانی روزانه را پخش کرد که مردم نیز از این برنامه استقبال کردند، بنابراین شبکه های دیگر هم چنین برنامه ای را آغاز کردند.
قاری برجسته کشورمان در پایان گفت: هر کار قرآنی را که خوب ارائه و اجرا کنیم، پاسخ می گیریم؛ این در حالی است که همه از تجربه انجام نشده می ترسند؛ این فرض، به غلط در ذهن مردم و مسئولان جا افتاده، اما آرام آرام در حال پاک شدن است و نتیجه آن را در جامعه مشاهده می کنیم.