به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، مژگان خطیبی ظهر امروز در نشست با اشاره به اینکه سدیم می تواند باعث افزایش فشار خون شود، تصریح کرد: به افرادی که معمولا فشار خون آنها تنظیم شده است، توصیه می شود غذاها را به صورت کم نمک مصرف کنند به عنوان مثال از سه گرم نمکی که فرد معمولی می تواند در روز مصرف کند، این افراد 1 الی 1.5 گرم استفاده کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه چاقی می تواند اولین و مهم ترین عامل بروز فشار خون در فرد از نظر تغذیه ای باشد، گفت: فرد چاق هر میزان وزن خود را به سمت وزن نرمال برساند، می تواند پر فشاری خون خود را به راحتی کاهش دهد.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان ابتلا به فشار خون را از عوارض ثانویه چاقی عنوان کرد و افزود: افراد چاق برای کنترل فشار خون باید با انجام فعالیت فیزیکی مناسب وزن خود را کنترل کنند.
خطیبی بیان کرد: افرادی که فشار خون دارند باید طبق نظر پزشک فعالیت بدنی داشته باشند.
مصرف غذاهای پرکالری در ایجاد فشار خون بالا موثر است
وی ادامه داد: مصرف غذاهای پر کالری، چربی ها، فست فودها و قندها باعث بروز چاقی در افراد می شود و می تواند به عنوان یک عارضه ثانویه در ایجاد فشار خون بالا موثر باشند.
این کارشناس تغذیه در ادامه با اشاره به اینکه مواد غذایی مانند چیس و پفک که دارای کالری هستند، اما از ارزش غذایی برخوردار نیستند نیز باعث افزایش فشار خون می شود، افزود: افرادی که فشار خون بالا دارند مصرف میوه و سبزیجات را حتما در2 تا 3 وعده برنامه غذایی خود داشته باشند.
خطیبی خاطرنشان کرد: افرادی که فشار خون بالای کنترل نشده دارند باید غذاها را بدون نمک مصرف کنند؛ زیرا خود مواد غذایی بدون نمک نیز مقداری سدیم دارند.
وی مصرف شیرینی ها و قندهای ساده در افراد دارای فشار خون بالا را نیز با محدودیت عنوان کرد و گفت: قندهای ساده کالری زا هستند و وزن باید کنترل شود و قندهای ساده نیز باید محدود شوند.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمات توصیه کرد که یک بیمار فشار خونی باید سعی کند غذای طبیعی استفاده کند و از مصرف چربی ها و سرخ کردنی ها خودداری کند.
خطیبی در زمینه مصرف مواد نشاسته ای در افراد با فشار خون بالا گفت: اگر مواد نشاسته ای کامل و سبوس دار باشند مصرف آنها خوب است؛ اما اگر تصفیه شده و بدون سبوس باشند باید در مصرف آنها احتیاط کرد.
وی با اشاره به اینکه اگر چربی خون افراد مبتلا به بیماری پرفشاری خون بالا باشد از مصرف چربی های اشباع مانند چربی گوشت قرمز و پوست مرغ پرهیز کنند، افزود: استفاده از گوشت سفید به این نوع بیماران توصیه می شود.
بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مصرف اسفناج و کرفس احتیاط کنند
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه یک بیمار فشار خونی حتما باید لبنیات را به صورت کم چرب استفاده کند، گفت: چربی لبنیات منجر به بالا رفتن کلسترول خون می شود و این برای افزایش فشار خون مزید بر علت می شود.
خطیبی درباره مصرف انواع روغن ها گفت: روغن هایی مانند کنجد و زیتون می تواند به دلیل درجه اکسیداسیون بالای آن نسبت به بقیه روغن ها مناسب باشد؛ اما نه به این معنی که شخص هرچه قدر بخواهد می تواند استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: روغن زیتون به دلیل نوع اسیدهای چرب آن مناسب تر است و چون درجه اکسیداسیون آن پایین است نباید حرارت مستقیم به آن وارد شود و باید به صورت روغن سالاد یا بعد پخت، به غذا اضافه شود.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بعضی از سبزیجات مانند اسفناج و کرفس، سدیم بالایی دارند و بیمارانی که فشار خون بالای کنترل نشده دارند در مصرف این دو نوع سبزی با احتیاط عمل کنند.