به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، یحیی آل اسحاق امروز در نشست خبری که در باشگاه خبرنگاران برگزار شد، گفت: در این مقطع حوزه اقتصاد باید حوزه پیش برنده باشد که مسائل فرهنگی و اجتماعی هم با این مهم بهتر سامان میگیرد.
وی در خصوص شعار انتخاباتی خود مبنی بر «اخلاق، اقتصاد و سیاست» گفت: امروز فضای کشور به جای اینکه تعاملی باشد، تعارضی شده است؛ این در حالی است که در فضای بداخلاقی، شاهد اتلاف سرمایه خواهیم بود.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی با بیان اینکه باید به مبانی اخلاقی برگردیم، به دغدغههای اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: وقتی رهبری ضرورت امسال را حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی دانستهاند، به این معناست که حضور پرشور مردم باید به رقم خوردن اتفاق تاریخ ساز ختم شود.
آل اسحاق ادامه داد: در محیط فقر، نارضایتی و عدم تعادل اقتصادی، عدالت شکل نمیگیرد؛ این در حالی است که همان طور که رهبری فرموده اند، پیشرفت بدون عدالت نمیخواهیم.
وی در خصوص گزینه اصلح و تعریف این واژه گفت: اصلح کسی است که صالحترین و بهترین فرد باشد و اگر کسی تعمداً اصلح بودن را در نظر نگیرد، کار خلاف شرع انجام داده است.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی در پاسخ به این سؤال که اگر کسی صالح تر از شما کاندیدا شود چه خواهید کرد، گفت: اگر به واقع که کسی از من اصلح است، برسم با او همکاری کرده و کنار میکشم.
آل اسحاق در خصوص مکانیزمی که برای انتخاب اصلح در بین اصولگرایان انتخاب شده است، گفت: فعلاً هیچ مکانیزمی نهایی نشده است، اما باید اصولگرایان به نظر واحد برسند.
وی یکی از مکانیزمهایی که میتوان برای انتخاب اصلح در نظر گرفت، نظرسنجی دانست و گفت: البته نظرسنجی، نظر نهایی نیست.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی ادامه داد: تمام مسائل بر این دیدگاه استوار است که به گزینه واحد دست پیدا کنیم و ما در پی مکانیزمی برای رسیدن به این مهم هستیم.
وی دیدار اخیر با مراجع را در راستای همین موضوع دانست و افزود: در این دیدار مراجع تشتت را مشکل ساز دانستند و ما باید به شخص واحد برسیم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در ادامه در پاسخ به این سؤال که چه تضمینی برای کنار کشیدن ائتلاف پنج نفره در صورت پیروزی یکی از افراد در نظرسنجیهاست، گفت: ما روحانیت و مرجعیت را فصل الخطاب میدانیم و این تضمین دینی ماست.
آل اسحاق حوزه اصولگرایان را به بلوک پنج گانه و ائتلاف 1+2، جبهه پایداری و مستقلین تقسیم کرد و افزود: معتقدیم باید از هر بلوک یک نفر انتخاب شود و در نتیجه تعامل، به یک گزینه برسیم و یا اینکه ائتلافی بین پنج نفر و 1+2 شکل گیرد که این هنوز کامل نشده و البته این کار عقلایی است؛ چرا که رئیس جمهور باید 20 میلیون رأی بیاورد؛ چون کسی با سه یا چهار میلیون رئیس جمهور نخواهد شد.
وی در ادامه نشست خبری خود بار دیگر بر این نکته تأکید کرد که اگر حتی مجموعه اصولگرایان هم به این نتیجه برسند که شخصی از من اصلح است، قطعاً کنار میکشم.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی تصریح کرد: ضرورت دولت آتی این است که در یک محیط افرادی توانا را جمع کرده و شورای هماهنگی ریاست جمهوری را پدید بیاورد.
آل اسحاق تأکید کرد: اگر رئیس جمهور شوم اولین کارم تشکیل اتاق فکر با حضور افراد توانمند است.
وی در مورد نحوه برخورد با تحریمها نیز گفت: ما برای بار اول نیست که تحریم میشویم، بنابراین با تجربیات منجسم موجود میتوان با آن مقابله کرد.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی ریسک پذیر بودن و فعال بودن دولت فعلی را از مهمترین خصوصیات مثبت دولتهای نهم و دهم برشمرد و تصریح کرد: هدفمندی یارانهها از آرزوهای دیرینه دولتهای گذشته بود، اما در عمل اجرای آن با کمی مشکلات مدیریتی مواجه شد.
آل اسحاق گفت: دولت جرأت ساختارشکنی داشت؛ البته این صحبت من دو پهلو است و این به معنای آن است که به جای اینکه روشها و فرآیندها را عوض کند، سازمان مدیریت برنامه را منحل کرد.
وی تورم و بیکاری را از اساسیترین مشکلات اقتصاد برشمرد و تأکید کرد: هر دولتی که روی کار می آید غیر از مسائل کوتاهمدت مثل آموزش و تغذیه، باید به صورت بلندمدت در پی رفع این دو مشکل اساسی باشد.
وزیر بازرگانی دولت هاشمی شعار بدون عقبه فکری را مشکلزا دانست و در ادامه به چگونگی دلایل ایجاد تورم پرداخت.
آل اسحاق دلایلی چون کم شدن کالا، تقاضای بالا و نقدینگی و پایه پولی را از دلایل تورم دانست.
وی اظهار داشت: حجم نقدینگی در سال 84، 94 هزار میلیارد تومان بود، اما امروز به دلیل اقتصاد توزیعی دولت، حجم نقدینگی پنج تا شش برابر افزایش یافته است.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی عدم بالانس بین نقدینگی، تولید و اشتغال را از دلایل تورم دانست و گفت: به گفته آقای مصباحی مقدم و آمارهای جهانی رشد اقتصاد کشور صفر است و بیکاری جمعشده چیزی حدود سه میلیون نفر است.
آل اسحاق هدایت نقدینگی به سمت تولید و عرضه کالا را از راههای کنترل تورم برشمرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران حوزههای اقتصاد کشور را با چالشهای اقتصاد بین الملل و جهانی متناسب ندانست و گفت: باید وابستگی را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه در روابط بین الملل دو گزینه داریم، گفت: یا باید در نظام بین الملل هضم شویم و یا باید به یک تعامل منطقی دست پیدا کنیم.
آل اسحاق ادامه داد: ما معتقدیم آینده جهان بر اساس نوع تفکرات ما اداره خواهد شد، بنابراین باید با جهان و منطقه با حفظ اصول و آرمانها تعامل منطقی داشته باشیم.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی تأکید کرد: بنده معتقدم قطعاً میتوان با حفظ اصول با دنیا تعامل داشت و امروز میبینیم که هیچ رخدادی در منطقه بدون ملاحظه جمهوری اسلامی به وجود نمیآید.
وی یکی دیگر از وظایف دولت آتی را ایجاد فضای تعاملی با دنیا و منطقه دانست و گفت: سه نقطه چالشی امنیت هستهای، امنیت منطقهای و امنیت انرژی داریم که در هر سه حوزه با تمام اقتدار میتوانیم بر اساس آرمانهایمان پیش برویم.