به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، غلامرضا خواجه سروی صبح امروز در نشست سیاسی روسای دانشگاه های استان کرمان در دانشگاه شهید باهنر کرمان، با اشاره به نامگذاری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: از ابتدای دولت نهم تا کنون آنچه مقام معظم رهبری در بخش دانشگاهی بیان کرده اند، مخاطبش مجموعه آموزش عالی کشور است.
وی با اشاره به کرسی های نظریه پردازی افزود: بحث کرسی های نظریه پردازی و مناظره سال 81 از طرف مقام معظم رهبری مطرح شد و مجموعه وزارت علوم در آن زمان از کنار این فرمایش مقام معظم رهبری طفره رفتند و خیلی مسئله را مربوط به خودشان ندانستند.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری گفت: خیلی از مسائل دیگری را رهبری بیان کردند و شورای عالی فرهنگ عمومی مجبور شد که برای اجرایی شدن، این مسائل را به جاه های دیگری واگذار کنند.
خواجه سروی تصریح کرد: در این سالها در وزارت علوم و دانشگاه ها تلاش بر این بود آنچه که مخاطب آن هستیم به درستی وارد میدان بشویم و انجام دهیم و تلاش شده که خروجی کار ارزیابی شود که تا چه اندازه وظیفه خودمان را در این زمینه انجام داده ایم.
وی با اشاره به حضور دانشگاه ها در مسائل سیاسی گفت: در طول این سالها تلاش شد که دانشگاه و دانشجو سیاسی باشد و اساتید باید از مسائل روز و جهان و ایران تحلیل داشته و در حوزه مسائل مربوط به جنگ نرم حضور جدی داشته باشند.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری با اشاره به تغییر یا اصلاح آئین نامه ارتقا که در زمان زاهدی اتفاق افتاد، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف آن این بود که اساتید در زمینه های مسائل دینی، اخلاقی و تربیتی ورود پیدا کنند و اساتید باید به این مسائل توجه جدی داشته باشند و فقط به حوزه مباحث درسی نپردازند.
خواجه سروی با اشاره به فرموده حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه دانشگاه کارخانه انسان سازی است، افزود: در دولت نهم و دهم با تغییر آیین نامه ارتقا که شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در آن صحه گذاشت تلاش بر این بود که اساتید وارد حوزه انسان سازی هم شوند.
در حوزه انسان سازی در ابتدای راه هستیم
وی بیان داشت: در حوزه انسان سازی در ابتدای راه هستیم و بسیاری از گام های دیگر در این زمینه مانده است و باید بتدریج آنها را عملیاتی کنیم.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری تصریح کرد: در طی این سالها کاری مهمی که در این زمینه اتفاق افتاد بحث جذب اساتید است که یکی از موفقعیت های شورای عالی فرهنگی است.
خواجه سروی تصریح کرد: جذب اساتید در اختیار شورای عالی فرهنگی به منظور بهره مندی از همه آحاد کشور در دانشگاه هاست.
وی گفت: در دولتهای نهم و دهم تلاش شد که آنچه مد نظر مقام معظم رهبری است در دانشگاه ها عملیاتی شود و در مسائل سیاسی در دانشگاه از لحاظ سیاسی نشاط وجود داشته باشد؛ اما سیاست بازی و سیاسی کاری در دانشگاه ها نباشد.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری با اشاره به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها بیان کرد: بعضی اوقات به جای تضارب آرا، تضارب افکار اتفاق افتاده است و به جای اینکه فعالیت سیاسی سالم در دانشگاه ها باشد در طول سالهای گذشته افزایش تشکل های سیاسی را داشته و مهم تر از آن آرامش در دانشگاه ها را داشته ایم و این مهم باعث شده تا مسئولان کشور بدون دغدغه و مشکل کار خودشان را انجام دهند.
خواجه سروی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به اینکه از سال 84 تحلیل دستگاه های اطلاعات و امنیتی در کشور این بود که دشمن برای فروپاشی نظام بر روی دانشگاها تأکید زیادی داشته است، تصریح کرد: امروزه باز براساس خود دستگاه های مربوطه از ناحیه دانشگاه هیچ نگرانی متوجه نظام نیست.
دانشگاهیان باید در تولید ادبیات و نظریه پردازی اقتصاد مقاومتی پیشگام باشند
وی با بیان اینکه طی سال گذشته دانشگاهها هزینه های زائد را از بین بردند، گفت: با این روند در سطح دانشگاهها صرفه جویی شکل گرفت و از لحاظ عملی دانشگاه ها در نیمه دوم سال 91 در امتحان اقتصاد مقاومتی نمره خوبی را در کارنامه خود ثبت کردند.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری با اشاره به نامگذاری سال «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» و اقتصاد مقاومتی که سال گذشته مطرح شد دو نکته اساسی باقی مانده است، افزود: دانشگاهیان باید در تولید ادبیات و نظریه پردازی اقتصاد مقاومتی پیشگام باشند که در برخی از دانشگاهها صورت گرفته است و جامعه از دانشگاهیان انتظار دارد برای اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی تولید ادبیات کنند.
خواجه سروی تصریح کرد: فرهنگ سازی در حوزه اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی نیز باید در قالب فعالیت های فرهنگی و اعضای هئیت علمی انجام شود.
دانشگاه باید پیشگام حضور در عرصه انتخابات باشد
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید به سمتی حرکت کنند که نه تنها از دولت بودجهای دریافت نکنند، بلکه واحدهای تازه تاسیس را نیز مورد حمایت قرار دهند، گفت: مصداق اصلی حماسه سیاسی نیز انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه 92 است که کل کشور و ملت ایران درگیر آن هستند و حضور جدی را میطلبد.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری دانشگاه را پیشگام حضور در عرصه انتخابات عنوان کرد و افزود: کشور به شور و نشاط سیاسی نیاز دارد که دانشجویان میتوانند این کار را بخوبی انجام دهند.
خواجه سروی با اشاره به اینکه ما معتقدیم که نظام جمهوری اسلامی نظامی مقتدر و مستحکم و دارای عمری دراز است که به ظهور حضرت ولیعصر (عج) ختم میشود، اظهار داشت: جای هیچ نگرانی برای استحکام نظام جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، نظام به آن اندازه محکم هست که با چند حرف بیهوده و گفتوگو از بین نرود.
میان گروه های دانشجویی هیچ طیف معاندی وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه میان گروه های دانشجویی ما هیچ طیف معاندی وجود ندارد و همه دغدغه نظام و کشور را دارند و پیگیر مطالبات رهبری هستند، افزود: روسای دانشگاهها باید تمام سعی خود را به کار گیرند تا این دغدغهها عملیاتی شود و در فضای باز به افکار و اندیشهها رسیدگی شود و مورد بحث قرار گیرند.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری با بیان اینکه در محیطی سالم و آکادمیک حرفها بیان شود و با تولید فکر و اندیشه و تبادل نظر بخشهای مختلف جامعه را پیش ببریم، تصریح کرد: مجموعه دانشجویی ما بسیار فعال و از توانمندیها و انرژی فوقالعادهای برخوردار است که باید از آن بخوبی استفاده کرد.
خواجه سروی با اشاره به حضور کاندیداهای مختلف در دانشگاهها افزود: نباید سختگیری کرد، کسانی که به نظام اعتقاد دارند هر چند با نظری متفاوت از ما باید حضور یابند و ایده های خود را بیان کنند.
وی با اشاره به فرموده رهبری مبنی بر اینکه جذب حداکثری داشته باشیم، این است که سختگیری نداشته باشیم، گفت: نگاه وزارت علوم این است که دانشگاه محل مناظره، مباحثه و اندیشه است.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات فناوری یکی از ضعفهای آموزش عالی را در عدم اطلاعرسانی قوی دانشگاه ها به لحاظ فرهنگی، هنری، آموزشی و سیاسی عنوان کرد و افزود:در صورتی که ظرفیتها و کارهای بالایی را انجام میدهند، اما اطلاعرسانی نمیشود.
خواجهسروی بیان داشت: از ظرفیت اساتید در دانشگاه ها غافل نمانیم و برای کارهای مهم با برنامهریزی از آنها بهره بگیریم.