به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، غلامعلی حدادعادل شامگاه چهارشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با موضوع «آسیبشناسی صحیح برای گام یازدهم» اظهار داشت: ایران مدت 200 سال از دخالت قدرتهای خارجی و تصمیم گیری بیگانگان رنج میبرد، به گونهای که بتدریج نفوذ بیگانگان به حدی رسید که برای ما حکومت تعیین کرده و دولتهای ما را تغییر میدادند.
مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به وحدت رویه مردم ایران در تبعیت از امام خمینی (ره) تاکید کرد: نخستین شعار و خواسته مردم ایران استقلال بود که بزرگترین دستاورد ملت ایران پس از انقلاب اسلامی محسوب میشود و میتوان گفت که 200 سال تجربه تلخ تاریخی در پس این شعار قرار گرفته است.
این کاندیدای ائتلاف پیشرفت انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به اهمیت استقلال برای هر کشوری در جهان تصریح کرد: دولت سوریه همواره تبعیت کمتری از آمریکا و اسرائیل در منطقه خاورمیانه داشته و تنها به دلیل همین استقلالخواهی است که اکنون با نقشه استعمارگرانی همچون آمریکا و با پول کشورهای عربی تنبیه میشود.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) یک روز در پاسخ به یک خبرنگار پاکستانی درباره مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی فرمود که «این انقلاب یک نتیجه مهم داشت و آن اینکه امروز برای ایران در تهران تصمیم گرفته میشود» و به واقع این گوهر مختص جمهوری اسلامی است.
حدادعادل با بیان اینکه هماکنون نیز مقاومت ملت ایران در برابر فشارهای خارجی برای دستیابی به فناوریهای هستهای از همین استقلال ناشی میشود، تاکید کرد: لازم است ملت ایران با مقاومت، وحدت و هوشیاری این استقلال را به دنیا ثابت کند؛ چرا که حفظ این استقلال زیربنا و منشا تمام خیر و برکات برای ما محسوب میشود.
تغییرات ساختاری کشور باید با تامل انجام شود
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که اگر شما به مقام ریاست جمهوری برسید به حیات سازمان برنامه و بودجه در قالب فعلی ادامه میدهید یا خیر، بیان داشت: تغییرات ساختاری در کشور باید با تأمل کامل انجام شود، در شرایط فعلی تمایلی به انتقاد از دولت ندارم، اما یکی از بزرگترین مشکلات دولت تصمیمگیریهای نوسانی و متناقض با یکدیگر بود.
دولت دلایل کافی برای انحلال سازمان برنامه و بودجه نداشت
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به انحلال سازمان برنامه و بودجه به وسیله دولت فعلی افزود: در زمان انحلال این سازمان دلایل کافی برای آن به مجلس ارائه نشد، بنابراین دولت بعدی باید با بررسی دلایل انحلال این سازمان و فواید آن تصمیم به تغییر آن و یا عدم تغییر آن بگیرد.
نماینده تهران در مجلس در ادامه درباره تغییر مدام وزرا در دولت دهم تاکید کرد: به خوبی شاهد بودیم وزیری که احمدی نژاد روزی در مجلس درباره فضیلتهای وی سخن گفت، پس از یک سال بدون کمترین توضیحی از سوی دولت برکنار شد.
با ادغام وزارتخانهها مخالف بودم
حدادعادل اضافه کرد: البته من با بسیاری از کارهایی که مجلس در آن دخیل بوده نیز موافق نیستم که از جمله این موارد ادغام وزارتخانه هاست؛ چرا که موجب تداخل وظایف و بازماندن از یک وظیفه برای ادای وظایف دیگر میشود.
وی تصریح کرد: از دیدگاه من به جای این کار باید برخی ادارات کل و معاونین غیر ضروری در وزارتخانهها منحل شوند؛ چراکه ادغام وزارتخانه ها تنها سبب برکناری چند معاون وزیر میشود که به کوچک شدن دولت کمک نمیکند.
اختلاف دولت و مجلس مهمترین مانع برای پیشرفت کشور
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سوال که به کدام یک از ساختارهای کنونی کشور در عرصههای مختلف انتقاد داشته و یا قصد تغییر ساختاری آن را دارید، گفت: از دیدگاه من فقدان رابطه صمیمی میان دولت و مجلس، بویژه در این هشت سال اخیر مانعی برای درست عمل کردن و پیشرفت کشور و زحمتآفرین بوده است.
وی ادامه داد: یکی از وظایف دولت آتی و مجلس این است که میان یکدیگر اعتماد ایجاد کنند؛ چرا که وظیفه مجلس تعیین جهت حرکت دولت با استفاده از قانونگذاری است.
عضو ائتلاف پیشرفت کاندیداهای ریاست جمهوری تصریح کرد: مجلس بر این باور است که دولت به قوانین مصوب مجلس عمل نکرده و دولت معتقد است که مجلس قوانین خوبی وضع نمی کند که این موضوع سبب بدبین شدن طرفین به یکدیگر شده است.
وی اضافه کرد: اگر قانون معیوبی هم وجود داشته باشد، عمل کردن به آن قانون از عمل نکردن به آن بهتر است، بنابراین دولت نباید هر چه را که به ذهنش می رسد صحیح تلقی کند؛ چرا که قانون زبان کشورداری است و عمل نکردن به قانون موجب به قهقرا رفتن میشود.
تشخیص احمدینژاد در بیمار بودن ساختار نظام بانکی صحیح بود
حدادعادل درباره اعتراض احمدینژاد به ساختار بانکی کشور گفت: به طور یقین ساختار نظام بانکی باید اصلاح شود و احمدی نژاد آن را درست تشخیص داده بود، اما با وجود اینکه رئیسجمهور دکتر داوودی، معاون اول رئیس جمهور در آن زمان را مأمور ارزیابی نظام بانکی و ارائه طرحهایی برای اصلاح کرد، تا کنون هیچ مطلبی در این زمینه به مجلس ارائه نشده است.
اصرار بر پنج برابر کردن یارانهها، مهمترین اختلاف دولت و مجلس
وی با اشاره به مبحث طرح هدفمندی یارانه ها تاکید کرد: دولت تلاش های بسیاری را برای اجرای این طرح انجام داد، اما طبق مصوبه مجلس30 درصد درآمد حاصل از افزایش قیمتها، باید به تولید تعلق میگرفت که احمدی نژاد نه تنها آن را عملی نکرد، بلکه اصرار به پنج برابر کردن یارانه ها داشت که یکی از مهمترین اختلافات میان دولت و مجلس را تشکیل داد.
نماینده مردم تهران در مجلس ارتباط دولت احمدینژاد با کشورهای در حال توسعه از جمله آمریکای لاتین را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به کشورهای آفریقایی و آسیا و رویگردانی از تکیه انحصاری به آمریکا و غرب از نتایج انقلاب اسلامی بوده است.