به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صفارهرندی ظهر امروز در همایش دانشجویی با موضوع «انتخابات92؛ فرصتها و چالشها» در دانشگاه آزاد نیشابور، در خصوص انتخابات آینده گفت: محیط انتخابات فرصتی برای تمرین آزاد دموکراسی و سیاست ورزی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت بیان داشت: در جامعه ما نشاط سیاسی به اندازه کافی وجود دارد، اما این به تنهایی کافی نیست و اگر این نشاط جهت دار نباشد، ممکن است این نشاط از بین برود.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد در خصوص احزاب و فعالیتهای آن گفت: اصلیترین برکت احزاب در جهان این است که بتواند به معنای خاص، دولت در سایه را تشکیل دهد، اما در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد، چرا که احزاب یک مرامنامه مشخصی ندارند و نمیتوانند پشتیبان هم باشند.
صفارهرندی با اشاره به اینکه افراد فاسد در تشکیلات حزبی سالم بالا نمیآیند، گفت: ما چون فاقد تشکیلات حزبی به معنای خاص هستیم، از برکات این احزاب نیز بی بهره ایم.
وی یکی از چالشهای پیش روی انتخابات آینده را شناسایی افراد بیان کرد و گفت: ما با اشخاصی رو به رو هستیم که نمی توانیم آنها را شناسایی کنیم.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد گفت: بهار سیاسی ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در ایران در سال 88 بود.
نیاز به تحزب در مردم ما وجود ندارد
صفار هرندی با اشاره به فعالیت احزاب در غرب گفت: اگر غرب به تحزب رسید این تحزب پاسخ به تغییرات عصر جدید در رنسانس بود، اما در کشور ما رفتار مردم بر پایه روابط سنتی است؛ به همین جهت مردم دلایل بسیاری برای دور هم جمع شدن دارند و نیازی به تشکیل حزب نمیبینند.
وی افزود: ما باید نسخه داخلی و سنتی را اجرا کنیم. هم اکنون در کشورهای غربی مساجد، کانون این گونه روابط است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت یکی دیگر از چالش های جدی را فقدان تشکیلات انسجام بخش عنوان کرد و گفت: شاید یکی از دلایل شکل نگرفتن تحزب این است که سابقه حزب در کشور ما خوب نیست، زمانی که از حزب سخن میگوییم، همه به یاد حزب توده میافتند و میگویند همان حزبی که در اداره کشور با شکست مواجه شد.
صفار با اشاره به سابقه احزاب در کشور گفت: وقتی به سابقه احزاب در کشور رجوع می شود، احزاب یا بد بودند یا حزبهای بعد از انقلاب به خاطر سابقه تاریخی گذشته دوام نیاوردند.
اعتماد به جریان اصولگرا از اصلاح طلبان بیشتر است
صفار هرندی در پاسخ به پیش بینی اش در خصوص انتخابات آینده و جریاناتی که در این انتخابات پیروز میشوند، گفت: هم اکنون جریانات زیادی برای حضور اعلام آمادگی کردند.
وی در خصوص اصولگرایان گفت: اصولگرایان باید در یک قالب تعریف شوند اما با وجود اینکه اختلاف نظر بین شاخه های اصولگراست، در کل این جریان یک جبهه است.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد افزود: اگر برداشت متاثر از واقعیت نظر سنجی باشد، این است که هنوز اعتماد مردم به جریان اصولگرا بیشتر از اصلاح طلبان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: به نظر من اصولگرایان در انتخابات آینده پیروز هستند، به شرط آنکه به عنوان یک جبهه مشخص شوند.
اصولگرایان به تنهایی توان پیروزی در انتخابات را ندارند
وی با بیان اینکه هم اکنون گروههای فراوانی به عنوان اصولگرا در انتخابات اعلام آمادگی کردهاند، گفت: تمامی این گروهها باید باهم به وفاق برسند، زیرا اصولگرایان به تنهایی نه توان پیروزی در انتخابات را دارند و نه توان اداره کشور را و اگر این ظرفیتها در کنار هم قرار نگیرند، در اداره کشور ممکن است دچار مشکل شوند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد با اشاره به نبود این وفاق در حال حاضر در کشور گفت: یکی از مشکلات دولت احمدی نزاد بی نیازی این دولت از خانواده اصولگرایان است.
زمین خالی از حجت نیست
صفار هرندی در خصوص این سئوال که آیا شما در انتخابات آینده حضور دارید یا خیر، گفت: شاید من از معدود کسانی باشم که وقتی با این سئوال رو به رو می شوم می گویم که من هیچ نیازی به کاندید شدن در مجلس و ریاست جمهوری نمیبینم، به نظر من زمین خالی از حجت نیست.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص دستاوردهای فتنه 88 و احتمال شکل گیری دوباره فتنه گفت: امکان شکل گرفتن فتنه وجود دارد. در فتنه 88 معلوم شد هر گروهی که روی حمایت خارجی به عنوان یک عامل مثبت و تاثیر گزار بر سرنوشت خود حساب کند اشتباه کرده است. در فتنه 88 کسانی که دم خود را به دم اجنبی گره زدهاند، در چشم مردم به عنوان یک خائن دیده میشوند.
کسی که بگوید دولت اسلام گرایی تمام شده در انتخابات جایی ندارد
عضو مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به اینکه نظر شورای نگهبان در خصوص مشایی و خاتمی چه خواهد بود، گفت: شورای نگهبان قبل از اینکه نامزدهای انتخاباتی به صورت رسمی اعلام شوند در خصوص آن ها نظری نمیدهد، اما در مورد کسانی که مبنای مذهب را انکار کنند شورای نگهبان او را رد صلاحیت میکند و کسی که بگوید زمان دولت اسلام گرایی تمام شده جایی در انتخابات نخواهد داشت.
صفار هرندی درپاسخ به اینکه آیا اصولگرا هستید یا اصلاح طلب بیان داشت: من به جرات میتوانم بگویم که دوستان من جزء اولین گروهی بودند که اصولگرایی را در کشور به عنوان یک مشرب مطرح کردند، اصولگرایی یعنی بازگشت به ارزش ها و البته من به عنوان یک اصولگرا اصلاح طلبی را به مفهوم خیرخواهی و رفع فساد و انگیزه ای برای سالم سازی قبول دارم.