کد خبر:۲۳۶۹۴۵
دبیر انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی:

خودکفایی و کاهش فقر اجتماعی هدف صنایع غذایی و کشاورزی است

دبیر انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران گفت: هدف در صنایع غذایی و کشاورزی خودکفایی و کاهش فقر اجتماعی بوده و باید با ایجاد انگیزه فیزیکی در افراد و تقویت نیروی انسانی و مالی در کنار مدیریت هدفمند حرکتی به سمت جلو داشت.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدحسین عزیزی ظهر امروز در دومین همایش ملی «علوم و صنایع غذایی» در دانشگاه آزاد واحد قوچان بیان کرد: اهمیت و ضرورت پرداختن به صنایع غذایی دستیابی به امنیت مواد غذایی بوده که از طریق فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده و بهره‌وری در کشاورزی، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود در بخش کشاورزی امکان پذیر خواهد بود.


وی افزود: ایجاد اشتغال پایدار و کمک به افزایش صادرات غیر نفتی، تسهیل در دسترسی به توسعه پایدار در روستاها و همچنین وجود زمینه‌های مساعد مشارکت بخش خصوصی نیز در این امر مؤثر است.


عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس بیان داشت: قانون‌گذاران قوانینی مانند کمک نظام بانکی و ارائه تسهیلات، حمایت از گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی به نحوی که تولیدات دوبرابر افزایش و ضایعات کم شود، حمایت از گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی را وضع کرده که تاکنون تعدادی از این قانون‌ها انجام نشده است.


عزیزی تاکید کرد: اهداف کیفی در مورد صنایع غذایی درنظر گرفته شده که می‌توان به تخفیف و بخشودگی به منظور کاهش ضایعات، حمایت از مالکیت‌های کشاورزی، شناخت مزیت‌های نسبی منطقه و استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی اشاره کرد.


وی بیان کرد: هدف در صنایع غذایی و کشاورزی خودکفایی و کاهش فقر اجتماعی بوده و باید باایجاد انگیزه فیزیکی در افراد، ایجاد قابلیت‌های کیفی و کمی در سطح جهان، تقویت نیروی انسانی و مالی در کنار مدیریت هدفمند حرکتی به سمت جلو داشت.


عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: صنایع غذایی با تدوین سیاست‌هایی به دنبال پاسخگویی به همه با ایجاد تفکر استراتژیک، نظارت بر مدیریت کلان و بودجه و بازبینی نتایج کلیدی فعالیت‌ها برآمده است.


عزیزی بیان داشت: برای رشد در صنایع غذایی پنج مرحله وجود داشته که شرکت های تابعه می‌توانند از کوچک به بزرگ یا جوان به بالغ مسیری را طی کنند و وضعیت صنایع غذایی در حال حاضر در مرحله دوم بوده که نیاز به حرکت‌های اساسی دارد.


وی افزود: برای رقابت و موفقیت در صنایع غذایی می‌توان از پارامترهادی همچون تبلیغات، بهره وری، تحویل، بازار محوری، کیفیت، نام تجاری، قیمت رقابتی و سودآوری، تنوع در محصولات و نوآوری استفاده کرد و برای موفقیت اجرایی نیز باید برروی مدیریت، محصول، توسعه بازار، منابع و فرآیند تولید تمرکز داشت.


دبیر انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی  بیان کرد: مثلث توسعه در صنایع غذایی شامل بخش خصوصی، غیر دولتی و حکومتی بوده که هرکدام دارای توانایی ها و محدودیت‌های خاص خود هستند که توسعه همه جانبه فقط در حالت تعادل میان این سه بخش حکم‌فرماست.


عزیزی ادامه داد: تغذیه باید و نبایدها را گفته؛ اما صنایع غذایی باید و نبایدها را به اجرا گذاشته و کشاورزی نیز باید بتواند مواد اولیه برای صنعت مواد غذایی را تامین کند.


وی تاکید کرد: بخش خصوصی نیروی محرکه اقتصاد کشور است که با رقابت آزاد و هدفمند به سطحی رسیده که قابلیت‌های خود را داشته و در این زمینه کمک‌رسان است.
 

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: هیچ صنعتی در مجلس دارای فراکسیون نبوده و فقط صنایع غذایی با 30 نماینده دارای فراکسیون است که تعاملاتی مناسبی جهت پیشبرد اهداف صنایع غذایی میان مجلس و دولت برقرار شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار