آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۷۰۴۸
حاجی‌بابایی در مشهد:

نگاه خانم‌ها، آنان را در آموزش و پرورش از آقایان موفق‌تر می‌کند

وزیر آموزش و پرورش گفت: به نظر من نگاهی که خانم‌ها دارند در انجام مسئولیت‌هایشان در آموزش و پرورش آنها را از آقایان موفق‌تر خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمیدرضا حاجی‌بابایی امروز در مراسم «کوثر حماسه‌ساز» که به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) در دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد، با اشاره به جایگاه زن به عنوان زن و مادر گفت: روز زن روز مادر و روز معلم هر سه واژگان عظیم و زیبایی هستند که همه در اسلام و در وجود یک زن شکل می‌گیرد وقتی سخن از مادر و زن بیان می‌شود جامعه ما به سمت عاطفه‌ها حرکت می‌کند، این درست است؛ اما حضرت زهرا (س) که نمونه بارز زن بودند مادر و معلم نیز بودند و هستند یکی از ویژگی‌های بارزشان معلمی برای زنان و مردان و کل بشریت است.
 

وی افزود: متاسفانه به ابعاد علمی و مدیریتی حضرت فاطمه زهرا (س) کمتر اشاره شده است آنجایی که در یک برهه حساس ایشان بحران سیاسی را مدیریت کردند که  کار بسیار مهمی است.

 

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در مدیریت ایشان مباحثه و مناظره علمی به وضوح دیده می‌شد و حضرت زهرا(س) بالاترین جایگاه مدیریتی در طول تاریخ بعد از فوت پدر بزرگوارشان را دارا هستند.
 

حاجی بابایی با اشاره به جایگاه علمی حضرت زهرا (س) بیان داشت:‌ ایشان جزو کسانی هستند که قرآن را جمع‌ آوری کردند و در زمان‌های بسیار حساس مباحثه‌ها و مناظره‌های بسیار قوی با خلیفه آن زمان داشتند، ایشان در زمانی که به دنبال فدک بودند مورد خطاب خلیفه قرار گرفتند که ما از پیامبر شنیده ایم گروه انبیاء ارث به جا نمی‌گذارند و شما برچه اساس تصاحب ارث می کنید و ایشان فرمودند: من براساس قرآن حرف می‌زنم در قرآن به ارث داوود از سلیمان اشاره شده است و این استدلال حضرت زهرا (س) را همه پذیرفتند.
 

وی با اشاره به جایگاه زن در جامعه کنونی ما پرداخت و گفت:  جایگاه زن و معلم بسیار قابل احترامند؛ زیرا قرآن، پیامبر و امامان آن را احترام کردند؛ اما در جامعه ما احترامات در حد کلام و در حوزه نظر باقی مانده است؛ حاضریم بارها بگویم معلم بسیار خوب است و زن جایگاه بالایی دارد؛ اما درحوزه مقام و مدیریت از زن حرفی زده نخواهد شد.
 

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: پیامبر (ص) فرمودند: بهشت زیر پای زنان است و امام فرمودند: بی وجود زنان ما موفق نمی شدیم؛ اما چرا جایگاه واقعی زن و معلم در جامعه ما تا به این حد تنزل یافته است.

 

حاجی‌بابایی با اشاره به جامعه آرمانی تصریح کرد:‌ جامعه ما باید به سمتی حرکت بکند که ما در تحول بنیادین به دنبال آن هستیم؛ اما با یک تحول در یک برنامه چند ساله موفق نخواهیم بود. تحول بنیادین ابتدا باید در جامعه به وجود بیاید تا هر کس جایگاه واقعی خود را پیدا کند و شک نکنید در این که هر کس به اندازه تأثیرگذاریش در اسلام رتبه دارد و رتبه زنان در این جایگاه غیرقابل غصب است.
 

وی ادامه داد: زنان درجامعه باید تأثیرگذار باشند، نه اینکه معلم باشند آن روزی که یک مرد حاضر نبود حرف بزند حضرت زهرا (س) یک تنه اسلام را حفظ کرد؛ البته بودند وجود چهار نفر که ایشان را به شدت حمایت می کردند که متأسفانه یک نفر از آن چهار نفر نیز با تغییر شرایط نظر خود را تغییر می‌داد؛ متأسفانه همیشه این گونه افراد وجود دارند امروزه نیز همین‌گونه است به محض اینکه می‌بینند دشمنان زیاد  هستند به آرامی می‌گویند: ولایت فقیه؛ اما اگر شرایط را بر وفق مراد دیدند فریاد می‌زنند ولایت فقیه.
 

وزیر آموزش و پرورش افزود: حضرت زهرا (س) هرگز نترسیدند و چه زیباست که در همه جا زمانی که اهل‌بیت نبوت مورد خطاب قرار می‌گیرند، گفته می شود فاطمه و پدرش فاطمه و همسرش، فاطمه و فرزندانش. حلقه اتصال به رسالت، به امامت یک زن است و آن زن حضرت فاطمه زهرا (س) است.
 

حاجی بابایی با اشاره به سوره کوثر و اهمیت آن در اسلام گفت: عده‌ای از مخالفان پیامبر (ص) به او گفتند که تو ابتری و نسلی نداری خداوند در پاسخ به این یاوه‌گویان سوره کوثر را فرود فرستاد؛ کوثر یعنی خیل کثیر. روزی حضرت زهرا (س) به عنوان دختر پیامبر (ص) یک نفر بودند؛ اما امروزه در هر روستا و شهری سیدی را می‌بینید و اینان فرزندان حضرت زهرا (س) هستند.
 

وی با اشاره به بیان خداوند نسبت به انسان در قرآن گفت: خداوند برای اینکه به ما نشان دهد که چقدر انسان را دوست دارد فرمود تو را دوست دارم از مادر بیشتر، که این دوست داشتن تحت هیچ‌شرایطی منقطع نخواهد شد و از بین نخواهد رفت. دوست داشتنی که ذاتی است دادنی و گرفتنی نیست، تعاملی نیست و هزینه و درآمد در آن راهی ندارد. دوست داشتن مختص مادران است و خداوند مادر را مثال می‌زند.
 

این جانباز هشت سال دفاع مقدس گفت: یکی از برنامه‌های مهم وزارت آموزش و پرورش نقش کلیدی خانواده است در آینده یکی از دروس ما که از سال ششم به بعد آغاز خواهد شد موضوع خانواده، جایگاه و نقش آن است.
 

حاجی بابایی بیان داشت:‌ اساس تربیت را اسلام در خانواده گذاشته است؛ اما متأسفانه با این بستر به شدت مبارزه می‌شود، شیوه مدیریتی زندگی امروز به نحوی است که به خانواده ضربه می‌زند. به همین دلیل در سند بنیاد برنامه‌ریزی کرده ایم تا به خانواده و جایگاه آن درجامعه بخوبی پرداخته شود.
 

وی با اشاره به درگیری بیش از حد خانواده‌های با مشکلات  اقتصادی گفت: اگر روزی به همین اندازه که یک مغازه‌دار به امنیت مغازه‌اش به سود در خرید و فروشش و حتی به قفل مغازه هنگام خروج فکر می‌کند به خانواده فکر بکند، برای ما کافی است. فردی به من گفت که من وقت ندارم به خانواده فکر کنم به او می‌گویم که به ‌عنوان مسئول خانواده حق نداری به خانواده فکر نکنی. جایگاه خانواده باید در وجود ما نهادینه شود.
 

وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: چرا حضرت زهرا (س) بانوی هستی است، چرا او زیباترین جلوه مادری است، آیا پاسخی به غیر از این دارد که او برای فرزندانش و همسرش هر آنچه که لازم باشد انجام می‌دهد. او برای فرزندانش و همسرش شهید می‌شود، آنچنان که همسرش در راه او و فرزندانش شهید می‌شود. حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) جایگاه خود را به‌ عنوان همسر درک می‌کنند و نتیجه این درک فرزندانی چون حسن و حسین و زینب می‌باشد و هر مادری که برای تربیت فرزندش رنج بکشد فرزندی چون زینب خواهد داشت.
 

جاجی بابایی بیان داشت: پیامبر(ص) اشرف مخلوقات است؛ زیرا بالاترین تربیت کننده و بالاترین تربیت را داراست، زمانی که انسان پیر می‌شود و پا به سن می گذارد خداوند تمام زیبایی‌ها جسمی و ظاهری را یک به یک می‌گیرد؛ اما چرا امام (ره) با آن سن و سال زمانی که صحبت می کند همه از  او و بیاناتش لذت می برند، این تربیت است. تربیت قله‌ای است که هیچ گاه فتح نمی‌شود و هر آنچه سن و سال ما بالاتر رود با ارزش‌تر می‌شود.
 

وی بیان داشت: من در وزارتخانه بسیار فکر کردم و از نتیجه این فکر نیز راضی هستم و آن ورود خانم‌ها در عرصه آموزش و پرورش بود به نظر من نگاهی که خانم‌ها دارند در انجام مسئولیت‌هایشان در آموزش و پرورش آنها را از آقایان موفق‌تر خواهد کرد بسیاری به من گفتند: این ریسک‌ خطرناکی است؛ اما  امروزه سه معاون زن در آموزش و پرورش به بهترین نحوه در حال انجام تکلیف می‌باشند.
 

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دانش‌آموزان دبستانی و ابتدایی گفت: 70 درصد دانش‌آموزان ما در مقطع ابتدایی درس می‌خوانند و این یعنی حدود هفت میلیون دانش‌آموز، و مدیریت این همه دانش‌آموز به عهده معاون زن است در بخش هوشمندان و استعدادهای درخشان نیز مدیریت بر عهده یک معاون زن است و کل مدارس شاهد ما در کشور نیز با مدیریت خانم‌ها اداره می‌شود و به جرات می‌گویم که موفقیت‌های این ارگان‌ها پس از تصدی مدیریت‌ها از طریق زنان بسیار خیره‌کننده بوده است.
 

حاجی‌بابایی افزود: معلم، مادر و زن نباید در حد شعار باقی بمانند جایگاه این  عزیزان باید به جایگاهی که در قرآن آمده است، برسد من با تعریفی که قرآن از معلم کرده است، خواهان مدیریت در آموزش و پرورش هستم و علی‌رغم خاص مقام معظم رهبری در رسیدن به این خواسته احساس می کنم من و امثال من موفق نبوده‌ایم.
 

وی در پایان با اشاره به دانشگاه فرهنگیان گفت: این دانشگاه بزودی یکی از بهترین دانشگاه‌ها در کشور خواهد شد و ما در تحول بنیادین به هیچ وجه اعتقاد نداریم که یک خانم و یک زن جهت تدریس باید کیلومترها از محل زندگی خود دور شود، تمام تلاش ما این است که یک معلم از خانه‌اش خارج و وارد مدرسه‌ شود؛ ما اکثر مشکلات را حل کرده‌‌ایم؛ اما بخشی از آن باقی مانده و این یک برنامه‌ریزی غلط بوده است و اما رفع آن سال‌ها به طول خواهد انجامید. ما به دنبال این هستیم که معلم در بالاترین جایگاه اجتماع قرار گیرد و این تنها راه حفظ خانواده و جامعه اسلامی می‌باشد.
 

لازم به ذکر است، در جلسه همسر شهید شوشتری خواهر شهید کاوه و خواهر شهید برونسی حضور داشتند که در انتهای برنامه از آنها تقدیر به  عمل آمد در ابتدای جلسه هم فخرایی، مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی سخنرانی کرد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار