آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۷۲۲۸
لنکرانی در سمینار «سلامت زنان»:

پژوهش در زمینه حفظ بهداشت باروری نیاز ضرروی کشور است

رئیس مرکز تحقیقات شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پژوهش در زمینه حفظ بهداشت باروری را نیاز ضرروی کشور دانست و گفت: فرزند‌آوری در کشور رو به افول رفته و ...

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، کامران باقری‌لنکرانی صبح امروز در دومین سمینار بین‌المللی «سلامت زنان» در سالن سینا و صدرای دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز پیرامون نابرابری جنسیتی در جهان بیان داشت: با نگاهی مقایسه‌ای با مقالاتی که در دوره پیشین داشته‌ایم، ارتقای پژوهش‌ها را در زمینه سلامت زنان می‌توان به خوبی مشاهده کرد.

 

وی افزود: این باعث خوشحالی است که در برنامه تحقیقاتی کشور سلامت زنان مورد توجه قرار گرفته است؛ اما هنوز کاستی‌های زیادی در این زمینه وجود دارد.

 

رئیس مرکز تحقیقات شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در شرایط فعلی باید در گلوگاه‌هایی که نیاز است مداخله و آنها را شناسایی کنیم؛ چرا که گلوگاه‌ها به مرور زمان تغییر کرده که باید در راستای شناسایی آنها تلاش کنیم.

 

باقری لنکرانی در ادامه با بیان اینکه کشور پهناور ایران با وجود اقلیم‌های مختلف از نظر شیوع و نوع بیماری ها متفاوت است و بار ناهمگنی در آن ایجاد می شود، تصریح کرد: هنوز در بخشی از کشور با بحث مرگ و میر ناشی از زایمان رو به رو هستیم.

 

وی بیان داشت: قبل از انقلاب تعداد مرگ و میر زنان باردار در سال بیش از 5000 نفر بود؛ اما امروز به 300 نفر رسیده است که نشان دهنده این است که تحول چشمگیری در این عرصه ایجاد شده؛ اما هنوز باید برنامه ریزی‌های خاصی در دستور کار قرار گیرد.

 

رئیس مرکز تحقیقات شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به سیر سالمندی جمعیت در ایران، پژوهش را در زمینه حفظ بهداشت باروری نیاز ضرروی دانست و گفت: فرزند آوری در خانواده‌های ایرانی رو به افول رفته و از نرخ بالای چهار اکنون به کمتر از 1.9 کاهش یافته است؛ اما این توزیع در همه جای کشور یکسان نیست، استان هایی در کشور وجود دارند که نرخ فرزندآوری بیش از شش دارند و در برخی از نقاط به نرخ کمتر از یک رسیده است که این ناهمگنی برنامه ریزی را دچار مشکل می کند.

 

باقری لنکرانی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 30 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی را بانوان تشکیل می‌دهند، بیان داشت: 67 درصد ورودی دکترای حرفه‌ای زنان هستند و یک سوم جمعیت پژوهشگر کشور را به خود اختصاص داده‌اند؛ اما این تعداد توجه کمتری به پژوهش‌های مرتبط با سلامت زنان داشته‌اند که باید برای سیاستگذاری و برنامه‌ریزی های مربوط به سلامت زنان مستندات بیشتری با پژوهش و تحقیقات داشته باشیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: این گونه سمینارها می‌تواند محرکی باشد که محققان ما به صورت جدی‌تر و هدفمندتر به مسئله سلامت زنان بپردازند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار