به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رامین ظهر امروز در اختتامیه دومین جشنواره ملی تلنگر در جمع دانشجویان و دانش آموزان بیان داشت: هنر آن ذوق و استعداد و ظرایف روانی و توانمندیهای استخراج و انکشاف حقایقی است که از محیط مادی و چه در عالم معنا در وجود آدمی متجلی میشود که دو سرچشمه رحمانی و شیطانی دارد.
وی افزود: معمولاً هنر امروز عرصه تاخت و تاز نفسانیتهای است که در آدمی تخیلی به وجود میآورد و مسائلی را استخراج میکند و همچنین هنرمند را در عالم اوهام درگیر می کند که بعضاً ایران و جهان اسلام از این هنر اقتباس می کنند که نشات گرفته از عناصری است که منشا عقلانیت و وحیانی ندارد.
مشاور سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد در خصوص ویژگیهای هنر غرب تصریح کرد: این ویژگیها عبارتند از ترس از عناصر اصلی مانند ترس از آینده و اینکه آینده را به طور کلی بنبست نشان میدهند و همچنین طبیعت و موجودات درون آن را برای آدمی وحشتناک نشان میدهند.
رامین بیان کرد: در فرهنگ غرب غریبه موجودی هولناک است که باید از آن ترسید و تمام این ایرانهراسیها و مسلمان هراسیها از همین امر نشأت می گیرد و این در حالی است که در فرهنگ ایرانی و اسلامی غریب نوازی یکی از ویژگیهای بسیار خوب و ملی ما بوده و اصالتش از دین سرچشمه میگیرد.
وی ادامه داد: نشان دادن یاس و زشتی آنچنانکه هیچ عنصر زیبایی قابل تحقق نیست و صداقت طرفدار ندارد و این عوامل هم منفی هستند و هم انسان را مجذوب میکنند.
تردید نسبت به اصول و مبانی پایداری و ثابت بشری
مشاور سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد ادامه داد: اصول عقلانی فطری انسانها در هنر غربی مورد تهدید قرار می گیرد مانند وجود خدا، حیات جاودانه و ارزشهای فطری که هنر غرب این عوامل را مورد دستخوش قرار میدهد و برخی از نویسندگان تحت تأثیر مواد خلسه آور و جنون آور به تنظیم قصههای بیمار گونه میپردازند.
رامین محتوای اصلی اکثر آثار هنری غربی را نفسانیات دانست و عنوان کرد: به طور مثال عفت در فرهنگ ما مورد ستایش است در حالی که در فرهنگ غربی پردهدری موج می زند و حریم خصوصی را حذف میکنند و در مقابل آن مرزهای کاذبی ایجاد می کنند مانند ایجاد مرز میان نسلها و یا ایجاد مرزهای جنسیتی.
وی ادامه داد: در حالی که زن و مرد میتوانند یک بستر محبت ایجاد کنند؛ اما این زوجیت را غرب رقیب هم نشان میدهد.
مشاور سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد بیان کرد: دشمن مذاهب را که هیچ تناقضی با هم ندارند و میتوانند در صلح زندگی کنند به جان هم میاندازند و چنانچه حواسمان نباشد ضرر خواهیم کرد.
رامین افزود: بیماریهای شهوانی که جزو نفسانیات است در قالب هنر به جامعه بشری تحمیل و بشر را از هویت انسانی ساقط می کند.
وی با اشاره به اینکه در این فضای عمومی باید یک جایگزین بر این فضا ایجاد کنیم، گفت: باید پیامبرگونه در عصر جاهلیت مدرن سخنان دین، قرآن و فرهنگ اهل بیت مان را بشناسیم و بشناسانیم.
هنر نباید در مرزبندیهای ملی قرار گیرد
مشاور سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد بیان داشت: تمام مرزبندیهای کاذبی که غربیها ترویج میکنند را باید پشت سر بگذاریم و هنر ما نباید در مرزبندیهای ملی قرار گیرد به طور مثال زمانی که میگوییم مکتب ایرانی، ایرانی را در مقابل اعراب نشان میدهیم که این ضد مذهب است و باید نگاهمان را اصلاح کنیم و بدانیم هنر ما در مقابل چیست.
رامین بیان کرد: چنانچه مذهب شیعه را به عنوان مذهب ایرانی معرفی کنیم ظلم بزرگی انجام دادهایم؛ زیرا شیعه اصالت اسلام است و مکتب ایرانی نیست.
وی ادامه داد: دین ما دین جهانی است ما دین ایرانی نداریم، اما ایران دینی داریم، ارزشهای اخلاقی و سبک زندگی ایرانی- اسلامی باید حفاظت شود.
مشاور سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه امتیاز بزرگ ما خانواده است؛ اما در هنر هیچ جایگاهی ندارد، عنوان کرد: هنر این است که ما خانواده ایرانی- اسلامی را نشان دهیم، در غرب با اینکه چیزی ندارند در رسانههای خود این گونه مسائل را ایجاد میکنند و اما ما مسائلی را که هست، نیست می کنیم.
رامین هنرمند را انسان متعهدی دانست که باید به کمک هنر بیاید و گفت: هنرمند باید قدم پیش بگذارد و حمایت خود را از این گونه مسائل نشان دهد، روح انسان هنرمند را باید شاداب نشان دهیم؛ اما این در حالی است که این روح را متلاشی میکنیم.
بسیاری از مواد درسی هنری ضد ارزش است
مشاور سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد عنوان کرد: بسیاری از مواد درسی که در دانشکدههای هنر برخی از اساتید ارائه میدهند ضد ارزش است؛ بنابراین هنر باید در کانونهای خانه و مسجد از زبان و قلم انسانهای پاک ارائه شود.
رامین دو کانون اصلی ترویج هنر را خانه و مسجد دانست و تصریح کرد: خانهها باید فعال شوند و زنان محور خانه قرار گیرند منتهی خانه باید بازتعریف شود.
مسجد یکی از مظلومترین نقاط این سرزمین است
وی مسجد را یکی از مظلومترین نقاط این سرزمین دانست و گفت: همفکریها، نشستها، تشکلهای دانشجویی و دانشگاهی باید در مساجد برگزار شود، مسجد نمازخانه نیست، محل جوش و خروش نخبگان جامعه است.
مشاور سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: بیش از دو میلیون مسجد در جهان وجود دارد و چنانچه این مساجد را با هم پیوند زنیم دو میلیون جایگاه فکری و فرهنگی در جهان ایجاد میشود و از این حربهها به راحتی میتوان جهان را مدیریت کرد.