امیر شجاعی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، بیان داشت: مدرک گرایی کیفیت فراگیری علم را زیر سوال برده و لحظه ای درنگ در این مسئله مساوی با بیماری علم در ایران است.
وی پیشرفت هر کشوری را به واسطه پژوهش های علمی آن کشور عنوان کرد و افزود: کلید این پیشرفت نیز در دست پژوهشگران آن کشور است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه علم را یکی از مهمترین فاکتورهای پیشرفت هر کشوری عنوان و تصریح کرد: هر جامعه ای که برای علم و تولید علم ارزش قائل شود و برای به کارگیری آن در عرصه تولید در ابعاد مختلف برنامه ریزی دقیق و حساب شده ای داشته باشد، می تواند به اهداف مطلوبی برسد.
شجاعی با انتقاد از اینکه متاسفانه امروزه در کشور آن چنان که باید به علم و ارزش آن توجه نمی شود، بیان داشت: امروزه به وضوح دیده می شود که در جایگاه علم کیفیت فدای کمیت شده است و این مسئله را می توان به وضوح در افزایش پذیرش دانشجو مشاهده کرد.
وی با اشاره به اینکه پژوهش اغلب در مقاطع تحصیلات تکمیلی صورت می پذیرد، افزود: با فدا شدن کیفیت علمی در این مقطع دغدغه برای پیشبرد یک پژوهش کاربردی روز به روز کمرنگ تر می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه با بیان اینکه طی دو سال اخیر شاهد رشد چشمگیری در زمینه پذیرش دکتری هستیم، گفت: سوالی که در این زمینه مطرح می شود این است که آیا این امر برحسب نیاز جامعه است؟
شجاعی در پاسخ این سوال به دو حالت اشاره کرد و بیان داشت: حالت اولی که برای این سوال می توان متصور شد این است که اگر افزایش پذیرش دکتری براساس برنامه و نیاز کشور است؛ چرا یک دانشجوی دکتری در این دوره حساس باید دغدغه اشتغال داشته باشد؟ چرا آینده شغلی او صد درصد تامین نیست؟
وی ادامه داد: در این حالت اگر افزایش پذیرش دانشجوی دکتری براساس نیاز جامعه نباشد این امر نیز بی برنامه گی مسئولان را نشان می دهد و باعث القا شدن حس ناامیدی در عرصه علمی از سوی دانشجو می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه در خصوص حالت دوم بیان داشت: این حالت بیانگر نوعی مدرک گرایی در کشور به حساب می آید که می تواند تبعات نامطلوبی را در پی داشته باشد.
شجاعی یکی از تبعات مدرک گرایی را افزایش سن ازدواج بیان کرد و گفت: این امر باعث شده که جوانان از این موضوع مقدس در موعد خود شانه خالی کنند که باعث ایجاد آسیب هایی در جامعه می شود.