آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۸۷۱۶
یک کارشناس مسائل مذهبی:

خلاقیت دانشجویان به دلیل ماندن پشت کنکورمرده است / دانشجویان فارغ‌التحصیل ما نمی‌دانند که نمی‌دانند

یک کاشناس مسائل مذهبی گفت: مدرک گرایی در کشور خطر بزرگی است و دانشجویان بعد از گرفتن مدرک دانشگاهی دچار غرور شده و مدعی می‌شوند، جالب‌تر این است که دانشجویان فارغ‌التحصیل ما در واقع نمی‌دانند که نمی‌دانند.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت‌الاسلام واعظ موسوی روز گذشته در جمع خانواده‌های دانشجویان در دانشگاه خیام مشهد با اشاره به سخن امیرالمومنین علی (ع) بیان داشت: هر چیزی در دنیا شنیدنش بزرگتر از دیدنش است و انسان تا چیزی را بدست نیاورده آن چیز برایش جذابیت دارد؛ اما هنگامی که آن را بدست آورد جذابیتش بسیار کم می‌شود.

 

وی با طرح این سئوال که چرا تا زمانی که چیزی دور از دسترس انسان است، برایش ارزش دارد؛ اما زمانی که آن را بدست آورد ارزش آن چیز برایش کم می‌شود؟ پاسخ داد: انسان مطلق به این دنیا نیست و در حقیقت مطلق به عالم گذشته و دور است.

 

این کارشناس مسائل مذهبی با تاکید بر این موضوع که امروزه دلیل بیشتر مشکلات تربیتی جوانان ما خانواده‌ها هستند، گفت: متاسفانه امروز خانواده‌ها گمان می‌کنند که تنها هدف در زندگی‌شان کمک به فرزندانشان در قبولی کنکور است و گویی با رفتن فرزندانشان به دانشگاه تمام وظیفه پدری و مادری خود را انجام داده‌اند.

 

حجت‌الاسلام موسوی ادامه داد: دانشجویان امروز درباره اینکه چگونه باید فرزندان خود را تربیت کند، چیزی نمی‌دانند و گاه رفتار نادرست آن‌ها با فرزندانشان تاثیر بدی بر کودکانشان می‌گذارد، زوج‌های دانشجو متاسفانه چیزی درباره همسرداری نمی‌دانند و هنگامی که درباره همسرداری، وظیفه پدری و مادری با آن‌ها صحبت می‌کنیم، احساس خوبی درباره این موضوعات ندارند.

 

وی یکی از دلایل بالا بودن آمار طلاق در کشور را بزرگ جلوه دادن کنکور در مقابل اهمیت همسرداری دانست و افزود: آموزش و پرورش جوانان امروز را به طرف تست زنی کنکور سوق می‌دهد و این امر را واجب می‌داند؛ در حالی که در خصوص مادری، پدری و همسرداری چیزی به فرزندان ما آموزش نمی‌دهد و گویی نسل سوم ما تنها برای دانشگاه تربیت شده است.

 

این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به این مطلب که در ایران تب دانش دوستی از گذشته‌های دور بوده است؛ اما متاسفانه از دو دهه پیش افزایش پیدا کرده است، گفت: از دوره سازندگی در کشور تب مدرک‌گرایی بالا گرفت و تا به حال ادامه دارد و این در حالی است که دانشجویان ما امروز از نظر علمی درسطح بالایی نیستند و تنها به دنبال گرفتن مدرک هستند.

 

حجت‌الاسلام موسوی با اضافه کردن این مطلب که 92 درصد از مدارک دانشگاه‌ها بی‌ارزش هستند، خاطرنشان کرد: دانشجویان ما متاسفانه عمقی مطالعه نمی‌کنند و پایان نامه‌های آن‌ها فاقد مطالبی است که داری ارزش علمی و کاربردی باشد.

 

وی مدرک گرایی در کشور را خطر بزرگی دانست و گفت: دانشجویان بعد از گرفتن مدرک دانشگاهی دچار غرور شده و مدعی می‌شوند؛ در صورتی که داری توانایی بالقوه و خاصی نیستند و جالب‌تر این است که دانشجویان فارغ التحصیل در واقع نمی‌دانند که نمی‌دانند.

 

این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه بها دادن بیش از حد به  کنکور باعث بروز مشکلات بسیاری در حوزه تربیت و اخلاق شده است، تصریح کرد: زندگی عرصه خلاقیت و نوآوری است؛ اما امروز خلاقیت دانشجویان به دلیل ماندن پشت کنکور و حساسیت بالای این تورنمنت علمی در کشور مرده است.

 

حجت‌الاسلام موسوی در ادامه با بیان اینکه دانشجوی ترم اولی دارای اعتقادات مذهبی است؛ اما در ترم آخر دانشگاه اعتقاداتش تغییر کرده است، گفت: اگر والدین آنقدر که به قبولی فرزندان خود در کنکور اهمیت می‌دهند و هزینه می‌کنند، تنها یک درصد به اخلاق و معنویات اهمیت بدهند، بسیاری از مشکلات امروز جامعه و دانشگاه مرتفع می‌شود.

 

وی یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج در بین دانشجویان و جوانان را مدرک دانشگاهی دانست و گفت: دانشجویانی که مدرک تحصیلی بالا دارند حاضر نیستند با کسی که داری مدرک تحصیلی پایین‌تر است، ازدواج کنند.

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: دانشجویان و جوانان امروز احساس مسئولیت در قبال خانواده خود نمی‌کنند، به این دلیل که خانواده‌ها تنها برای قبولی جوانان خود در دانشگاه از آن‌ها خواستند درس بخوانند و مسئولیت دیگری برعهده جوانان خود نگذاشتند و این یکی دیگر از مشکلات مدرک گرفتن جوانان امروز جامعه‌ای ما است.

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار