کد خبر:۳۱۲۴۱۰
آیت الله حائری شیرازی:

مدرک‌‌گرایی یکی از آفت‌های جدی حوزه علمیه است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حضور و غیاب امتحان و مدرک‌گرایی یکی از آفت‌های جدی حوزه است و مسئولان باید نسبت به حل این معضل اهتمام ورزند.

 به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیت الله حائری شیرازی روز گذشته در مراسم تجلیل از اساتید مدرسه علمیه امام صادق(ع) قم، با اشاره به اهمیت نقش استاد در تربیت شاگردان بیان داشت: نقش استاد در زندگی و آینده شاگرد آنقدر محوری است که می تواند سعادت یا شقاوت را برای او رقم بزند، شخصیت های بزرگ و تاثیر گذار همواره از اساتید متعهد بهره گرفته اند.
 

وی با اشاره به شخصیت استاد شهید مرتضی مطهری افزود: ایشان نمونه بارز ارتباط دانشگاه و حوزه علمیه است؛ شهید مطهری بزرگ شده حوزه علمیه بود و کمالات حوزه را به دانشگاه منتقل کرد.
 

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: حضور و غیاب امتحان و مدرک گرایی یکی از آفت های جدی حوزه است و مسئولان حوزه باید نسبت به حل این معضل اهتمام داشته باشند، این ها به این اندازه کفایت می کند که طلبه یک نظارت و ارزیابی نسبت به خود داشته باشد.
 

آیت الله حائری شیرازی تصریح کرد: اصل حضور و غیاب برای امتحان و گرفتن مدرک از این جهت که موجب نظم شده و باعث جداسازی طلاب کوشا از افراد سهل انگار می شود، خوب است.
 

وی با بیان اینکه درس خواندن برای نمره  آفت است، ادامه داد: این نوع یادگیری باعث می شود مطالب به طور کوتاه مدت در ذهن بماند و در طول زمان مطالب از ذهن می رود؛ زیرا شاگرد فقط برای گرفتن نمره از حافظه خود استفاده می کند؛ در حالی که طلبه باید برای فهم عمیق مطالب درس بخواند.
 

طلاب درگیر پست و مقام نشوند

استاد حوزه علمیه، شهید مطهری را الگوی معنوی و علمی طلاب دانست، تاکید کرد: ایشان به کمال انقطاع در درس خواندن دست یافته بود، به طوری که تنها به رشته و درس مورد تحصیل می پرداخت، تنها در این  صورت است که حواس طلاب برای درس جمع می شود، دیگر حوصله ای برای انجام کارهای اضافی ندارد.
 

آیت الله حائری شیرازی در پایان خاطرنشان کرد: طلاب و فضلا باید به طور جدی مواظب باشند تا درگیر عناوین دنیوی و حب پست و مقام نشوند و هدفشان از تحصیل رضایت الهی و نشر معارف اسلام باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار