به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام مقدم امروز در همایش نقش زنان فرهیخته در حماسه سیاسی در دانشگاه امیرکبیر به ویژگی رئیس جمهور اصلح اشاره کرد و افزود: باید کسی را انتخاب کرد که دارای روحیه مقاومتی بالا در برابر فشارهای دشمنان باشد و در مقابل فشارهای بینالمللی نترسیده و تسلیم نشود.
مقدم حکمت سنجی را از دیگر ویژگیهای رئیس جمهور اصلح دانست و عنوان کرد: رئیس جمهور آینده باید با تدبیر و حکمت سنج باشد.
وی در ادامه به آسیبشناسی سبک ایرانیان پرداخت و گفت: سبک زندگی ما باید آسیبشناسی شده و مشکلات موجود رفع گردد.
مقدم به سیاستهای اصلی رسانه ملی اشاره کرد و گفت: ما در رسانه ملی چند سیاست را به عنوان سیاستهای کلی دنبال میکنیم که یکی از آنها جابهجایی نقش زن و مرد در بنیاد خانواده است.
وی با عنوان اینکه این مجموعه میتواند سیاستهای دولت بعدی هم قرار گیرد، افزود: عنوان فرهنگی در دولتها همیشه به عنوان یک شعار مطرح شده اما در مقام عمل خیلی از اتفاقات مهم رخ نداده است.
وی به جابهجایی نقشها در خانوادهها و همچنین کاهش سهم پدران در تربیت فرزندان به عنوان یک آسیب اجتماعی اشاره کرد و افزود: با شناسایی این آسیبها و تلاش برای رفع آنها باید به انتخاب سبک زندگی اسلامی دست پیدا کنیم.
مقدم به مسائل اقتصادی جامعه امروز اشاره و تاکید کرد: به دلیل مشکلات اقتصادی پدران و مادرها در تربیت فرزندان نقش اساسی را ایفا نمیکنند و سهم آنها در این زمینه بسیار کاهش پیدا کرده است.
قائم مقام صدا و سیما آسیب جدی بعدی را فرزندسالاری دانست و ادامه داد: رفع نیازهای اساسی فرزندان یکی از وظایف اصلی والدین است اما این رفع نیازها باید به حدی باشد که فرزندسالاری تحقق پیدا نکند.
وی به مسائل روز کشور اشاره کرد و گفت: بین بحران و وجود مشکلات تفاوت اساسی وجود دارد و ما باید ببنیم که آیا در شرایط فعلی در بحرانیم و یا اینکه در شرایط نامناسبی قرار داریم.
مقدم ادامه داد: اگر ما معتقدیم که بحران وجود دارد باید مدیریت بحران داشته باشیم و شرایط ویژهای را مجموعه دولت اتخاذ و رسانه ملی نیز همگام با آن حرکت کند زیرا برای حل یک بحران عمومی باید همه بسیج شده و نهادهای مختلف با هم به صورت یکپارچه برای رفع مشکلات اقدام کنند.
وی با بیان اینکه امکان دارد کشور در یک حوزه دچار بحران شده باشد عنوان کرد: ممکن است ما فقط در حوزه اقتصادی دچار بحران شده باشیم نه در حوزه مسائل اخلاقی و روابطی؛ که این موضوع مورد کنکاش باید قرار گرفته و متناسب با آن آسیب مجموعه فعالیتها، سازماندهی شده باشد.
وی به نقش رسانه در روابط دختر و پسر اشاره و عنوان کرد: باید یک آسیبشناسی جدی در این زمینه صورت پذیرد که نقش دانشگاهها و محیط آموزشی و در مجموع شرایطی که وجود دارد بررسی شده و آن چیزی که در رسانه ملی مطرح میشود با این بررسیها انطباق داشته باشد.
جانشین ضرغامی در سازمان صدا و سیما به مسئله ازدیاد جمعیت هم اشاره و عنوان کرد: دولتها باید به وعدههایی که در این زمینه میدهند پایبند بوده و از هر گونه بیاعتمادی عمومی در این زمینه جلوگیری کنند.
مقدم ادامه داد: در یکی از برنامههای تلویزیون بیش از دو هزار سؤال از طرف مردم درباره تأخیر دولت در واریز نقدی ماهانه برای تولد فرزندان مطرح شده بود که بسیاری از مردم از دیرکرد این پرداختها گلهمند بوده و خواستار پرداخت هر چه سریعتر آن شده بودند.
وی ادامه داد: این بدقولیها از سوی دولت نباید صورت پذیرد چرا که باعث بیاعتمادی مردم نسبت به خود میشود.
قائم مقام سازمان صدا و سیما به آسیبشناسی مشکلات عمومی جامعه پرداخت و گفت: فضای عمومی در یک جامعه باید همواره مورد توجه قرار گیرد زیرا ما بعضاً در جامعه شاهد افراط و تفریطهای هستیم به عنوان مثال در جایی به سمت توسعه سیاسی میرویم و در جایی دیگر به سمت توسعه فرهنگی میرویم که در همه حال باید اعتدال را مبنای کار خود قرار دهیم.
وی تأکید کرد: فضای جامعه همواره باید یک فضای اخلاقی و فرهنگی باشد.
جانشین ضرغامی در سازمان صدا و سیما ادامه داد: دولتها باید به این اصل توجه کنند که فضای کشور را به سمت فضای معنوی سوق دهند و به دنبال ایجاد یک فضای مناسب در تراز و شأن جمهوری اسلامی باشند که این مسأله یکی از ملزومات مهم و نیازهای ضروری جامعه امروز ماست که باید همواره به آن توجه شده و نقش دولت در این زمینه بیبدیل است.
مقدم عنوان کرد: اگر این مسئله از سوی مردم به عنوان یک نیاز اساسی خواسته شود حتماً دولتها هم آن را پیگیری خواهند کرد.
وی به بحث نظریهپردازی در این زمینه اشاره کرد و گفت: همواره نسل امروز نسبت به نسل گذشته انتقاد دارد و نظریهپردازیها در زمینه تربیت بچهها باید وجود و رشد یافته باشد.
مقدم با بیان این نکته که ما با کمبود نظریه در این مباحث روبرو هستیم، ادامه داد: نظریه پردازی با توصیف، یک موضوع متفاوت است و نظریه پردازی در این زمینه از نیازهای اساسی جامعه امروز ماست.
وی با عنوان این مسئله که در دولتها غلبه مسائل سیاسی بر مسائل فرهنگی وجود دارد، اظهار داشت: باید از قبل کارهای فرهنگی، مشکلات و چالشهای سیاسی ما حل شود و این امکان پذیر نیست مگر با یک برنامه مدون که توسط متخصصین با تعهد طرح ریزی شده باشد.