به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، غلامعلی حداد عادل در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در محل خبرگزاری تسنیم برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ما به برکت یک فرهنگ اسلامی مستقل آغاز شد و به پیروزی رسید؛ امام خمینی(ره) قبل از آن که یک شخصیت سیاسی و رهبر سیاسی باشد نماینده یک تفکر و یک شخصیت فرهنگی بود و امروز هم مقام معظم رهبری در درجه اول یک شخصیت فرهنگی هستند.
وی ادامه داد: اعتقادم این است که در دولت بنده باید فرهنگ به منزله روح و پیکر دولت و فرهنگ باید چراغ راه همه قوه مجریه باشد. این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: موضوع اول بنده در دولت آینده در صورت اقبال مردم حل مشکلات اقتصادی خواهد بود اما حل آن بدون جنبههای فرهنگی امکان پذیر نیست.
حداد با بیان این که شعارم تقوا و تدبیر است، گفت: در هر دو کلمه شما تاثیر فرهنگ را ملاحظه میکنید و در راه حاضر نیز برای امور فرهنگی کارگروههایی هم در بخش جوانان، ورزش، هنر، رسانه، فضای مجازی و غیره تشکیل دادهام که در هر کدام از این کارگروهها عدهای افراد متخصص و باتجربه فعالیت میکنند و برنامههایی را برای دولت آینده تدوین خواهند کرد.
*دولت دهم را با دولت نهم متفاوت میدانم
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولتهای نهم و دهم در زمینه حجاب گفت: دولت نهم را با دولت دهم متفاوت میدانم اگر چه رئیسدولت در هر دو دوره یک نفر بوده اما روش دولت دهم با نهم متفاوت بود و در مورد موضوع حجاب نیز بنده معتقدم که باید این مسئله از طریق اعتقادی حل شود.
حداد عادل ادامه داد: در دولت نهم یک بار و در دولت هم شاید بیشتر دیدیم که این گونه وانمود شد که دولت کاری به کسانی که قانون حجاب را رعایت نکنند ندارد گویی دولت وظیفهای در این باره ندارد و در مصاحبه تلویزیونی هم این گونه بیان شد اگر ما با یک حرکت سازمان یافته برای حجاب مواجه شدیم باید از آن جلوگیری کنیم این مسئله درست است اما این مطلب معنای دیگری هم داشت که ما کاری به تک تک افراد نداریم و اینها علامتهای خوبی نبود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برنامه شما برای نشان دادن آرمانهای انقلاب در عرصه فرهنگی و سینما چیست گفت: فرهنگ و ابزارهای فرهنگی نظیر سینما، ادبیات و هنر سفیران موفقی هستند برای این که ما بتوانیم از طریق آنان پیام فرهنگی انقلاب را ابلاغ و منتقل کنیم.
حداد عادل افزود: معتقدم از این طریق میتوان با تودههای مردم ارتباط وسیعتری پیدا کرد و در دولت خودم هم تلاش میکنم تا فرهنگ انقلاب اسلامی و آن چه که در قالب فیلم، ادبیات و هنر عرضه میشود برد خارجی بیشتری پیدا کند و در این زمینه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را تقویت میکنم. وی در پاسخ به سوالی درباره فروپاشی ائتلاف سه گانه اصولگرایان گفت: بنده تعبیر فروپاشی را درباره ائتلاف جایز نمیدانم.
این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا کارگروهی در امور سینما و گردشگری تشکیل داده است یا خیر گفت: سینما را در همان بخش هنری دیدهایم اگر چه معتقدم به اندازهای اهمیت دارد که باید یک کارگروه ویژه به آن اختصاص داده شود؛ بنده معتقدم گردشگری از اموری است که به همان اندازه فرهنگی بودنش اقتصادی هم است و میتواند درآمد ارزی برای کشور داشته باشد ضمن آن که اشتغال هم ایجاد میکند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه حسین مظفر روز گذشته گفته است که در ائتلاف قرار بود تا افرادی که رای کمتری دارند به نفع فردی که رای بیشتری دارد کناره گیری کنند که از این اظهارات مظفر به نظر میرسد که وی منظورش به محمد باقر قالیباف بوده است نظر شما در این باره چیست گفت: بنده درباره ائتلاف به این اکتفا میکنم که حضور ما سه نفر در ایام تبلیغات انتخاباتی امری است که با توافق ما سه نفر صورت گرفته است.
وی در پاسخ به این که آیا شما پیشنهاد ارائه یک نظرسنجی را به اعضای ائتلاف داده بودید یا خیر گفت: نظرسنجی هم مطرح شده است و میتواند در کنار نظرسنجیهای موجود یک نظرسنجی هم توسط ائتلاف صورت بگیرد.
این کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه روز گذشته خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که در مناظرههای تلویزیونی فقط شما و سعید جلیلی از مواضع نظام حمایت کردید نظرتان در این باره چیست گفت: بنده فقط یک جنبه از جنبه این مسئله را تایید میکنم آن هم این که من مدافع نظام هستم و به تعلق خودم به انقلاب و نظام افتخار میکنم و اگر خبرگزاری فرانسه چنین چیزی گفته درست گفته است اما درباره دیگر کاندیداها فکر میکنم که آنان چنین چیزی را نمیپذیرند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برنامه شما در حوزه جوانان چیست؟ گفت: یکی از راهکارهایی که بنده در نظر دارم برپایه نهضت ازدواج آسان برای جوانان است و معتقدم بسیاری از مفاسد اجتماعی به دلیل دشوار بودن ازدواج برای جوانان است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: معتقدم با تقوا، تدبیر، حوصله و روشنگری برای جامعه و جوانان بسیاری از سنتهای غلط از دوش جوانان برداشته میشود و ازدواج را به صورت یک امر طبیعی و عادی اجتماعی در میآورد و شاخ این قول را میتوان شکست. حداد عادل تاکید کرد: معتقدم اگر ازدواج آسان و خانواده تشکیل شود بسیاری از مفاسد اجتماعی و اخلاقی به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مشکل اساسی حوزه هنر به ویژه سینما چیست؟گفت: سینما در میان انواع هنرها شاید با نفوذترین آنها باشد و قابلیت جهانی شدنش از بقیه هنرها بیشتر است، سینما تا قبل از انقلاب غرب نگر بوده یعنی توجه سینماگران عمدتا معطوف به سینما در دنیای غرب بوده بنابراین خشونت، بیاخلاقی و بی بند و باری جنسی از لوازم سینمای هالیوودی بوده است.
وی ادامه داد: متاسفانه متناسب با نیاز جامعه امروز نیروهای مذهبی و معتقد به انقلاب به سراغ سینما نرفته و در رشته سینما تحصیل نکرده و مهارتهای لازم را کسب نکردند بنابراین جوانان انقلابی ما به عنوان یک وظیفه انقلابی باید عرصه سینما را خالی نگذارند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه برخی از کاندیداها بعد از مناظره گفتهاند، اگر مناظره به این روش ادامه پیدا کند شرکت نخواهند کرد، بیان کرد: بنده فکر میکنم اگر عیب و اشکالی در مناظره دارد، کاندیداها باید تذکر بدهند تا به یک راه حل رسیده و مناظرات را به شکل بهتری در آورند، ما قرار نیست از روز اول قهر کنیم به هر حال صدا و سیما نمیخواهد بداخلاقیهای سیاسی که چهار سال قبل در مناظرات به وجود آمد تکرار شود بنابراین ما باید متوجه نگرانیهای صدا و سیما هم باشیم.
حداد عادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در حوزه فرهنگ خصوصی شدن فرهنگ یا مردمی شدن فرهنگ را پیگیری میکنند، اظهار داشت: بنده به تفکیک وظایف حکومتی نسبت به بقیه وظایف قائلم یعنی معتقدم در عرصه فرهنگ نشاط فرهنگ به مردمی بودن آن است دولت باید زیر ساختها را فراهم کند و با سیاست گذاری میدان باز و آزاد و پرنشاط را در محدوده هنجارها برای بروز ابتکارها باز بگذارند.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: از آنجایی که اقتصاد فرهنگ ضعیف است دولت ناچار بوده در برخی از فعالیتهای فرهنگی همچون تالیف دانشنامهها و احداث موزهها دخالت و کمک کند.
*حضور و پشتیبانی دولت در بسیاری از عرصههای فرهنگ ضروری به نظر میرسد
حداد عادل در ادامه افزود: تالیف دانشنامهها و احداث موزهها از توان بخش خصوصی بیرون است بنابراین حضور و پشتیبانی دولت در بسیاری از عرصههای فرهنگ ضروری به نظر میرسد.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما در مورد مبارزه با گرانی و تورم چیست؟ گفت: برای مقابله با تورم و گرانی مهمترین اقدام اقتصادی تثبیت قیمت ارز است، اقتصاد ما در حال حاضر یک وابستگی به ارز پیدا کرده و نوسانات غیر قابل پیش بینی قیمت ارز که دست دشمن هم در آن دیده میشود موجب بیثباتی در بازار شده است.
وی ادامه داد: به دلیل بیثباتی که در بازار ایجاد شده وارد کنندگان و توزیع کنندگان نگران این هستند که وضعیت قیمت طوری شود که در آینده متضرر شوند. حداد عادل اظهار داشت: تثبیت قیمت ارز صرف ساماندهی و مقابله با تورم و گرانی بوده است. حداد عادل درپایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ائتلاف یک هفته قبل از انتخابات کاندیدای مورد نظر را اعلام میکند گفت: این یکی از احتمالات است اما یک احتمال دیگر این است که هر سه نفر ما با توافق یکدیگر در عرصه بمانیم.