کد خبر:۲۴۳۱۷۰
با برنامه‌های اقتصادی کاندیداها تا انتخابات-5

راه‌حل کوتاه‌مدت مشکلات اقتصادی تثبیت نرخ ارز است / نیازی به فاز دوم هدفمندی نیست

حداد عادل معتقد است اگر فاز اول هدفمندسازی یارانه ها به خوبی اجرا شود دیگر نیازی به مراحل بعدی نیست.
راه‌حل کوتاه‌مدت مشکلات اقتصادی تثبیت نرخ ارز است / نیازی به فاز دوم هدفمندی نیست

گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ غلامعلی حداد عادل نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس مجلس هفتم این روزها خود را برای رقابت در انتخابات یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آماده می کند.


او برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری باید با هفت نامزد دیگر رقابت کند. این روزها بهبود وضع معیشت تقاضای اصلی مردم است و برنامه های اقتصادی کاندیداها تاثیر زیادی در اقبال عمومی به آنها دارد.


گزیده ای از برنامه های و مواضع اقتصادی حداد عادل در ادامه می آید:

 

سه برنامه اقتصادی حدادعادل برای دولت آینده

 

رئیس مجلس هفتم با تاکید بر اینکه اقتصاد لیبرالی و سرمایه‌داری مسلماً اقتصاد اسلامی نیستند و با آن تفاوت دارند، یادآور شد: باید در اقتصاد اسلامی از افرادی استفاده شود که سواد این رشته را داشته انقلابی، پاک و وابسته به قدرت و ثروت نباشند.

 

وی بر همین اساس به سه برنامه اقتصادی خود، اشاره و تصریح کرد: اولین موضوع اعتنا به دانش تخصصی علمای متدین رشته اقتصاد است.

 

حدادعادل تغییر سبک زندگی و حرکت به سمت زندگی اسلامی را دومین عامل دانست و گفت: در شرایط تحریم اقتصادی که از سوی غرب صورت گرفته باید اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار داد.

 

وی با بیان اینکه همه راه‌حل‌های اقتصاد در کتاب‌ها وجود ندارد به تشریح برنامه سوم پرداخت و گفت: ما عده‌ای افراد شجاع می‌خواهیم که در این زمینه فعالیت‌های لازم را انجام دهند و با دانش کافی به حل مشکلات اقتصادی بپردازند.

 

باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای رونق اقتصادی کشور استفاده کنیم


بنده معتقدم که وظیفه اصلی دولت سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت، حمایت و هماهنگی بخش خصوصی با بخش دولتی است. معتقدم تا جایی‌که می‌توانیم، باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای رونق اقتصادی کشور و بهبود فضای کسب و کار استفاده کنیم. اگر قانون اصل 44 به‌درستی اجرا شود در میان‌مدت می‌توانیم شاهد رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال مولد در کشور باشیم.

 

نیازی به فاز دوم هدفمندی نیست


حداد عادل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را بر اساس قانون بودجه 92 ضروری دانست و گفت: پرداخت یارانه‌ها در این وضع دارای اشکالاتی است، اما بر اساس قانون بودجه 92 که در مجلس تصویب شده نباید آن را متوقف کنیم. اما معتقدم که روش‌های اجرای آن اصلاح شده و سهم 30درصدی تولید از هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شود که اگر این کار صورت گیرد، شاهد رشد تولید و رونق اقتصاد خواهیم بود.


غلامعلی حدادعادل گفت: اگر مراد از اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها این باشد که ما یارانه نقدی پرداختی 45 هزار تومانی به مردم را به 100 هزار تومان افزایش دهیم و 5 برابر کنیم، فکر نمی‌کنم این موضوع دردی از مردم درمان کند.


وی افزود: باید از خودمان بپرسیم ما این پول را از کجا می‌خواهیم بیاوریم؟ باید حامل‌های انرژی را گران کنیم، این امر خودش منشأ تورم می‌شود و ممکن است ما حتی 5 برابر پول فعلی را به مردم بدهیم اما چندین برابر یا 8 برابر آن را در اثر تورم از مردم مجددا بگیریم.


حدادعادل خاطرنشان کرد: ما باید ببینیم در مرحله اول چه اشکالاتی وجود داشته، آنها را برطرف کنیم، قرار بود دولت یارانه را به تناسب درآمدها میان دهک‌ها توزیع کند، این کار انجام نشد و ناقص انجام شد.


این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه باید دهک‌های بالاتر به اندازه فقرا یارانه نقدی دریافت نکنند، گفت: این موضوع باید اصلاح شود، نکته مهم دیگر این است که آن مبلغی که قانون مقرر کرده بود، مبنی بر اینکه باید 30 درصد از درآمدهای حاصل از افزایش نرخ حامل‌های انرژی صرف تولید شود، این اتفاق نیفتاد و این 30 درصد اختصاص نیافت.


به گفته وی، قانون هدفمندی یارانه‌ها، اگر در همان مرحله اول درست اجرا شود، شاید نیازی به اینکه وعده اجرای مرحله دوم و سوم و الی آخر را بدهیم، نداشته باشیم.

 
بانک ها نباید بنگاه نزول‌دهی و فعالیت‌های اقتصادی هستند


یکی از برنامه‌های من جدّیت در اصلاح نظام بانکی است و بنده تصمیم دارم که جمع 20 ــ 30 نفره‌ای را به‌عنوان مشاوران اقتصادی برگزیده و از تجربیات آنها برای حل مشکلات اقتصادی کشور استفاده کنم.


حدادعادل در ادامه سخنانش، اصلاح نظام بانکی را جزو ضروریات برنامه‌های آینده‌اش دانست و افزود: امروزه بانک‌ها به‌جای اینکه بنگاه پولی باشند، بنگاه نزول‌دهی و فعالیت‌های اقتصادی هستند. بانک‌ها با دریافت پول‌های کلان از مشتریان، در فعالیت‌های اقتصادی و خارج از چارچوب و وظایفشان سرمایه‌گذاری می‌کنند که اصلاح این روش از طریق اصلاح نظام بانکی امکان‌پذیر است. اگر نظام بانکی اصلاح شود، سود بانکی مشخص شده و بانک‌ها فقط در چارچوب وظایف خود عمل می‌کنند.

 

راه‌حل کوتاه‌مدت مشکلات اقتصادی کشور تثبیت نرخ ارز است


حداد گفت: به‌نظرم راه‌حل کوتاه‌مدت مشکلات اقتصادی کشور تثبیت نرخ ارز است. تا زمانی‌که نرخ ارز در کشور تثبیت نشود، فعالیت‌های اقتصادی سامان‌دهی نشده و سرمایه‌گذاران نیز از سود و سرمایه‌گذاری مطمئن برخوردار نخواهند بود که این روش باید اصلاح شود.


وی در همین زمینه اظهار داشت: بنده معتقدم که استفاده از دانش متخصصان و تجربه دست‌اندرکاران و نیز همراه کردن ملت می‌تواند اقتصاد کشور را از مشکلات موجود نجات دهد. مشکلات اقتصادی فعلی کشور فقط از طریق دولت و مجلس حل نمی‌شود، بلکه ملت نیز باید دولت و مجلس را همراهی کنند.

 
من به اقتصاد بدون نفت اعتقاد دارم


حدادعادل در ادامه یکی از مشکلات مهم اقتصاد کشور را وابستگی اقتصاد به نفت دانست و گفت: من به اقتصاد بدون نفت اعتقاد دارم. وابستگی اقتصاد به نفت تا امروز باعث شده که دولت‌ها همواره روش‌های غلطی داشته باشند و از طرفی مردم نیز دچار رخوت و سستی شوند. باید اقتصاد وابسته به نفت را اصلاح کنیم که راهکار آن نیز توسعه بخش کشاورزی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و آب و هوایی کشور است.


وی در ادامه اظهار داشت: بنده معتقدم که اگر منظومه تولید و صادرات محصولات کشاورزی تنظیم شود، می‌توانیم اشتغال ایجاد کرده وابستگی اقتصاد را به نفت نیز بهبود بخشیم.

 
با انضباط مالی تورم مهار می شود


وی افزود: حل مشکل تورم با تصحیح سیاست‌های دولت امکان‌پذیر است و برای مهار تورم باید دولت مهار و انضباط مالی برقرار شود.


این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت نباید با عطش و اشتهای کار عمرانی بیش از توان جذب پول، در داخل کشور پول بریزد.

 

گردشگری هم فرهنگی است و هم اقتصادی


درباره گردشگری یک کارگروه تشکیل داده ایم. این حوزه به همان اندازه که فرهنگی است، اقتصادی هم هست و میتواند درآمد ارزی و ایجاد اشتغال داشته باشد و هم اینکه میدانی باشد برای معرفی ارزشهای فرهنگی کشورمان. اعم از میراث فرهنگی و یا اندیشه های فرهنگی انقلاب.

 
حل مشکلات اقتصادی بدون توجه به مسائل فرهنگی غیر ممکن است


امام و رهبری قبل از آنکه شخصیت سیاسی باشند، شخصیت فکری و فرهنگی هستند.فرهنگ باید چراغ راه همه اقدامات قوه مجریه باشد.هرچند اولویت اصلی حل مشکلات اقتصادی است،اما این مساله هم بدون جنبه های فرهنگی ممکن نمی شود. کارگروه های مختلفی برای تدوین برنامه های فرهنگی و اجتماعی در عرصه های مختلف تشکیل داده ام.

 
عدالت و پیشرفت باید با هم همراه باشد


غلامعلی حدادعادل در مناظره تلویزیونی گفت: دهه کنونی دهه پیشرفت و عدالت نامیده شده که این نامگذاری بی‌سبب نبوده است.


وی با اشاره به برخی تئوری‌های غربی مبنی بر تاکید بر پیشرفت و عدم توجه به عدالت گفت: متاسفانه شاهد برخی از این انحراف‌ها و کج روی‌ها در مبانی برنامه چهارم بودیم.


حدادعادل تاکید کرد‌: وقتی این برنامه در مجلس ششم به تصویب رسید در برخی موارد در اسناد بالادستی عدالت را فرودست انگاشته بودند و به پیشرفت ولو از دست رفتن محرومان تاکید کرده بودند.


این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: عدالت و پیشرفت باید با هم همراه باشد.


وی ادامه داد: یکی از نمونه‌های تامین عدالت، هدفمندسازی یارانه‌هاست که باید تعقیب شود.


حدادعادل تصریح کرد: لازمه عدالت اقتصادی،تامین زیرساخت‌ها بوده و دولت باید این زیرساخت‌ها را در کشور تامین کند تا عدالت اقتصادی محقق شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار