به گزارش خبرنگار سیاسی« خبرگزاری دانشجو »،متن این بیانیه به شرح زیر است:
انتخابات نماد تعیین سرنوشت هر ملتی به دست خود است که بنیان آن توسط معمار کبیر انقلاب اسلامی تبیین و نهادینه شده و تا کنون علی رغم دشمنی های خارجی و برخی تنگ نظری های داخلی کماکان تکیه گاه مردمی نظام جمهوری اسلامی ایران است.
اینک کشور ایران در میانه دهه چهارم انقلاب در مقطعی حساس از جهات مختلف قرار گرفته است. تشدید تحریمهای بین المللی، بیداری اسلامی و تحولات منطقه ای از یک سو و برخی کوته نگری ها و تنگ نظری های داخلی که در عرصه عمل با رفتار افراطی، مستمرا هزینه های گزافی را فارغ از هر گونه احساس مسئولیت، بر ملت شریف ایران تحمیل می کنند، از سوی دیگر بیش از پیش ضرورت حاکمیت خرد و اعتدال و سیاست ورزی عملگرایانه و پاسخگویانه را به عنوان رکن مردمسالاری دینی نظام نمایان می سازد.
متاسفانه مدیریت نامناسب اجرایی و اقتصادی کشور طی سالهای اخیر، شاخصهای اقتصادی کشور را در وضعیت اسفناکی قرار داده است. تورم افسار گسیخته، افزایش بی سابقه نرخ بیکاری، نرخ رشد اقتصادی منفی و کاهش شدید درآمدهای نفتی و البته عدم تضمین وصول درآمدهای حاصله به هیچ وجه شایسته کشوری چون ایران با قدمت تمدن چند هزار ساله، دارنده اولین ذخایر نفت و گاز به عنوان مهمترین سرمایه زیر زمینی دنیا و موقعیت ژئوپلیتیکی منحصر به فرد، نیست.
فقدان الزام به راهبردهای اساسی در سطوح کلان و عدم اهتمام دولت به اسناد بالادستی کشور و بی ثباتی در تصمیم گیری اجرایی، آسیب ها و عوارض سختی را متوجه کشور نموده است. در این میان صنعت نفت به عنوان موتور محرکه اقتصاد و توسعه کشور نیز از این عارضه ها مصون نبوده و آثار سیاستها و عملکردهای افراطی و شعاری سالهای اخیر دولت، هر روز پیکره این صنعت را نحیف تر نموده است.
باور عمیق و راستین به اهمیت صنعت نفت در ابعاد اقتصادی، امنیتی و اجتماعی کشور و تبیین سیاستها و راهکارهای عملیاتی ارتقای صنعت نفت کشور، مستلزم پیشگیری از تاثیر سیاستهای افراطی بر این صنعت، اعمال مدیریت کارآمد و موثر بر اجزای مختلف صنعت نفت، پرهیز از باند بازی و سیاسی کاری در صنعت نفت بوده و این همه جز از مسیر انتخاب دولتی کارآمد و رئیس جمهوری مجرب میسر نمی شود.
بالغ بر 152 میلیارد بشکه ذخیره نفت خام قابل استحصال و 32 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی، کشور پهناور ایران را به عنوان مهمترین ذخایر هیدروکربوری دنیا مطرح نموده است. بدون تردید این حجم عظیم ذخایر نفت و گاز و تولیدات حاصله تکیهگاه اصلی گردش اقتصاد جاری کشور و به باور اغلب کارشناسان مزیت اصلی رقابتی ایران در عرصه های بین المللی بوده و توسعه همه جانبه کشور از مسیر بهرهگیری مناسب و هدفمند از این ذخایر و برنامهریزی تخصیص بهینه منافع حاصله بر اساس راهبرد اقتصاد ملی میسر میگردد. این امر مستلزم برنامهریزی دقیق و راهبردی به منظور حداکثر بهرهگیری از منافع حاصل از تولید است.
بی تردید دولت آتی وظیفه سنگینی در برون رفت اقتصاد کشور و صنعت نفت از وضع موجود داشته و برای موفقیت در گذر از این شرایط انتظار می رود در مدیریت صنعت نفت به موراد ذیل توجه و اهتمام ویژه داشته باشد.
1- باور عمیق و قلبی به نفت و گاز به عنوان موتور توسعه اقتصادی کشور و دستیابی به اقتصاد بدون نفت از مسیر بهره گیری مناسب از منافع حاصل از درآمد نفتی برای توسعه بخشهای دیگر
2- ضرورت استفاده از تخصص و تجربه در مدیریت سطوح خرد و کلان این صنعت و به کارگیری بدنه متخصص و مجرب و متعهد صنعت نفت در سیاستگذاری و مدیریت صنعت نفت
3- اتخاذ تصمیمات و تدوین سازوکارهای لازم برای حمایت و پشتیبانی از تصمیمات کارشناسی و مدیریتی درون صنعت نفت در مقابل تصمیمات سیاسی بیرونی
4- توجه به نفت و گاز به عنوان یک دارایی بین النسلی و ضرورت اصلاح روند بهره برداری از این منابع و الزام بیش از پیش به برداشت صیانتی از یک سو و تخصیص درآمدهای حاصله به ایجاد زیرساختهای اقتصادی کشور از سوی دیگر
در این راستا ستاد اعتلای صنعت نفت متشکل از متخصصین، کارشناسان و مدیران این صنعت ضمن وقوف بر اوضاع سخت و وخامت بار صنعت نفت با بررسی شرایط موجود و پیش رو از یک سو و دیدگاهها و سوابق و برنامه های کاندیداهای محترم ریاست جمهوری دوره یازدهم از سوی دیگر، ضمن احترام به دیدگاهها و سوابق استاد بزرگوار جناب آقای دکتر محمدرضا عارف، حجه الاسلام و المسلمین حسن روحانی را به عنوان گزینه مناسب برای عبور کشور از شرایط سخت پیش رو و رساندن به ساحلی امن برای توسعه بیشتر معرفی نموده و حمایت تمام و کمال خود را از ایشان اعلام می دارند.