به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا بایرامی در مراسم رونمایی از کتاب «هورامه» اولین اثر داستانی یاسر یسنا که عصر امروز در بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد، با اشاره به چرایی حضور نسل سوم انقلاب در ادبیات جنگ گفت: زمانی که درباره ادبیات دفاع مقدس صحبت می شود، مهم نیست که چه کسی زودتر رسیده و چه کسی دیرتر. چون در تاریخ ادبیات کسانی را داریم که بهترین داستان های جنگی را نوشته اند بدون اینکه حتی یک گلوله شلیک کرده باشند؛ به طور مثال کتاب «شان سرخ دلیری» یکی از این کتاب هاست که نویسنده آن اصلا به جنگ نرفته بود.
وی در همین زمینه ادامه داد: در ادبیات دفاع مقدس و جنگ تصویری که ارائه می دهیم، بسیار مهم است. ما دو تصویر متفاوت از جنگ و انقلاب داریم؛ یک تصویر قالب وجود دارد که سیستم فرهنگی آن را ارائه کرده ولی نکته مهم این است که نویسنده نگاه خاص به خود را داشته باشد؛ حتی اگر دیگران از نگاهش خوششان نیاید.
نویسنده کتاب «هفت روز آخر» با اشاره به سهم هر یک از نویسندگان در ادبیات دفاع مقدس گفت: سهم ما این است که موضوعات بکر و کمتر گفته شده در ابیات جنگ را بازگو کنیم؛ اینکه چقدر در ادبیات به واقعیت نزدیک شده ایم و توانسته ایم تاثیرگذار باشیم، مهم است نه تعداد کتاب ها.
بایرامی با بیان اینکه روایت مکتوب با روایت شفاهی فاصله بسیار زیادی دارد، اظهار داشت: وظیفه نویسنده این است که زوایای ناپیدای جنگ را آشکار کند. نویسنده باید به همه توقعات جواب بدهد از این رو کسانی که امروزه داستان جنگ می نویسند کار سخت تری انجام می دهند؛ چون در این زمینه آثار تکراری زیادی وجود دارد و امروز به سوژه های جدید نیاز داریم.
وی درباره کتاب «هورامه» خاطر نشان کرد: این کتاب لحظه پردازی های خوبی دارد ولی با این وجود آرمان خواهی که در این کتاب وجود دارد در حقیقت وجود خارجی ندارند. این کتاب نیاز به یک جلسه نقدی جدی دارد.