حجت الاسلام حمید محمدی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص برخی کتاب های نامناسب در نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: اولاً ما از کلیه ناشران تعهد می گیریم کتاب مطلوب در نمایشگاه عرضه کنند و همان روزهای اول رصدی جدی می کنیم، البته در طول برگزاری نمایشگاه نیز رصدمان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ما یک تیم را برای گزارش گیری در خصوص مشکلات کتاب های نمایشگاه انتخاب کرده ایم، افزود: انکار نمی کنم، ممکن است این گونه کتاب ها هم در نمایشگاه باشد؛ زیرا اگر تمام تلاشمان را هم به کار بگیریم باز هم ممکن است ناشر تخلف کند، اما باید با تخلف برخورد شود و این مهم است که اراده برخورد با تخلف وجود دارد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: نظارت های قبل از ورود به نمایشگاه یقیناً صورت می گیرد، تعهدات لازم اخذ می شود و لیست کتاب ها بررسی می گردد، اما این گونه تخلف ها نیز ممکن است، صورت گیرد و خود ناشر کتابی را به صورت دستی بیاورد که با این مورد برخورد می شود.
محمدی در پاسخ به این سؤال که چه تدبیری در خصوص نرم افزارهای تکراری دارید، ادامه داد: این گونه نرم افزارها مشتری دارند؛ مثلاً ترتیل های قرآنی که در بسیاری غرفه ها نیز هست، مشتری بسیاری دارند. ما به مجرد تکراری بودن نمی توانیم مانع حضور در نمایشگاه شویم. برخی نرم افزار ها سال 92 تولید شده اند، اما از نظر محتوایی و ساختاری کاملاً شبیه به نرم افزارهای قبلی بوده و تکراری هستند. اگر نرم افزاری در حوزه قرآن و عترت بود و اشکال محتوایی نداشت، می تواند خود را در نمایشگاه عرضه کند؛ زیرا مردم به سمت نرم افزارهایی که جذابیت بیشتری دارند و خلاقیت در آنها به کار رفته، اقبال دارند. به همین دلیل ما توصیه می کنیم نرم افزارهای دو یا سه سال اخیر را بیاورند.
وی همچنین در این رابطه که آیا نمی شود همچون نمایشگاه کتاب محدودیت زمانی گذاشت تا فعالین قرآنی محصولات سه یا پنج سال اخیر را ارائه دهند، افزود: در حال حرکت به آن سمت هستیم، اما به دلیل مشکلی که در تولید وجود دارد زمان را طولانی تر کردیم. باید زمانی که محصولات به حد اعلا رسید و بازار اشباع شد، محدودیتی که در کتاب اعمال می کنیم را در این بخش نیز اعمال می کنیم.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد درباره ارائه قرآن های بی کیفیت برای فروش بیشتر غرفه های گوناگون گفت: به هر حال قرآن از کاغذ، مقوا و یک چاپ برخوردار است. ممکن است کیفیت کاغذ به گونه ای باشد که قیمت قرآن بسیار بالا رود یا برعکس کیفیت ضعیف شود. درست است که قرآن طبق روایتی از پیامبر باارزشترین مخلوق خداوند است، اما تعدادی از مردم به دلیل مشکلاتی که دارند، امکان تهیه قرآن های گران قیمت و حتی با قیمت های متوسط را نیز ندارند، لذا برخی ناشرین برای تأمین نیاز این مردم، اقدام به چاپ این قرآن ها می کنند. این امر در دنیا مرسوم است، البته ما با حمایت های دولتی باید تلاش کنیم قرآن کم کیفیت یا اصلاً منتشر نشود یا کم منتشر شود.
محمدی در خصوص اینکه قرآن ارزان قیمت با قرآن کم کیفیت متفاوت است، گفت: به هر حال نوع کاغذ در افت کیفیت، تاثیر دارد و این امر طبیعی است، اما تلاشمان بر این است که قرآن مانند برخی کتاب های دیگر که افت جدی محصولی دارند، نشود.