کد خبر:۲۴۹۴۱۱
علامه مصباح در مشهد:

اعتدال در هر جامعه‌ تعریفی دارد/ برای هر حرکت جامعه، نقطه اوجی داشته باشیم

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: خدا به شما یک عقلی داده که در برابر آن عقل مسئولید، ما باید برای هر حرکت جامعه نقطه اوجی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله علامه مصباح یزدی شب گذشته در طرح ولایت نخبگان دانشگاه‌های کشور در هتل میثاق مشهد گفت: خدا را شکر می‌کنیم که ما را در زمانی آفرید که نظام اسلامی در این کشور برپا شده و علاقه عموم مردم به پیاده شدن ارزش های اسلامی و آگاهی هر چه بیشتر به این دین مقدس است.


وی افزود: همچنین خدا را شاکریم که به این ملت جوانان با استعداد و پرشوری داده تا ما بتوانیم با وجود آنها در برابر دیگر کشورها مباهات کنیم.


رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) بیان داشت: ما انسان‌ها یکسری خواسته هایی داریم که برخی را روانشناسان نیازها می‌گویند و برخی هم خواسته‌های فطری است. برخی روانشناسان این خواسته ها را دسته بندی های مختلفی کرده اند و ما از این خواسته هایی که داریم مفهوم هایی مدنظرمان است که این مفهوم ها انتزاعی است.


آیت الله علامه مصباح بیان داشت: ما یکسری خواسته هایی داریم و دوست داریم یکسری موارد را کسب کنیم مثل اینکه برخی دانش هایی دارند و ما نداریم و دوست داریم با کسب این دانش ها به کمال برسیم.


وی با بیان اینکه در مفاهیم ارزشی مانند عدالت اگر یکی از دو طفل ببیند به یکی اهمیت می‌دهید و به دیگری نه و هر دو را با یک چشم نگاه نمی‌کنید مفهومی از عدالت در ذهن این کودک ساخته می‌شود که مفهومی انتزاعی است.


رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به مفاهیمی مانند عدالت، ارزش های اخلاقی، کمال انسان، افراط و تفریط گفت: اینها همه مسائلی هستند که در طول تاریخ سوال‌های زیادی پیرامون آنها شده و پاسخ های متعددی به آنها داده شده است.


آیت الله علامه مصباح یزدی در خصوص کمال انسان گفت: ما باید یکسری مسائل را اطلاع داشته باشیم، وقتی می توانیم در مورد کمال انسان صحبت کنیم که بدانیم عمرش چقدر است و چقدر می‌تواند بداند، وقتی ما از کمال درک درستی نداریم نمی‌ توانیم نظر درستی در این مورد بدهیم، ضمن اینکه این پرسش مطرح است که کمال انسان را باید با چه چیزی سنجید؟
 

وی با بیان اینکه برخی وقتی دیدند نمی‌توانند پاسخ درستی بدهند اصل معرفت را زیر سوال بردند، ادامه داد: امروز مکاتبی در فلسفه‌های پیشرفته عالم است که می‌گوید اصلا عقل چه چیزی است و کلا اصل مباحثی مانند کمال و فضیلت را منکر می‌شوند تا بدین وسیله خودشان را راحت کنند.
 

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان مباحثی مانند عدالت و اعتدال که دارای پرسش و پاسخ های زیادی است، گفت: ما باید اول بدانیم که مفهوم اینها چیست؟ اعتدال در هر جامعه‌ای فرق می‌کند.
 

آیت الله علامه مصباح یزدی با بیان اینکه در بسیاری از آیات قرآن تکیه بر این دارد که چرا جهان خلق شده و چرا آسمان و زمین به وجود آمده است، بیان کرد: ما سوال‌های ریشه ای داریم که تا این مسائل حل نشود بسیاری از مسائلی قابل حل نیست، تفکر انسان اگر ریشه های محکمی داشته باشد می‌تواند نتیجه بدهد و ما را به رشد برساند.
 

وی سپس خطاب به همه متفکران حاضر در جمع گفت: خدا به شما یک عقلی داده که در برابر آن عقل مسئولید و آن کسی که عقل ندارد پاداش و عقوبتی هم ندارد.
 

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: ما باید در مسائل فردی و جامعه ببینیم چه‌ می کنیم و ما باید برای هر حرکت جامعه نقطه اوجی داشته باشیم.
 

آیت الله علامه مصباح یزدی یادآور شد: فرق انسان با دیگر موجودات در درک و فهمش است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار