به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مردانی امروز در نشست خبری در مرکز جذب اعضای هیئت علمی گفت: دانشگاهها و مؤسسات دولتی وابسته به دستگاه اجرایی و دانشگاههای آزاد و غیردولتی و غیرانتفاعی قریب به 20 هزار نفر عضو هیئت علمی و بورس جذب کردند که این رقم نسبت به دورههای مشابه افزایش 18 برابری داشته است.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم افزود: متوسط سالانه جذب، بیش از 4000 نفر بوده است و بیش از 7000 نفر در سال 91 جذب شدهاند که این رقم بیشتر از سالهای گذشته بوده؛ علاوه بر این در سه ماه گذشته سال 92 هم 2000 نفر به عنوان هیئت علمی و بورس جذب شدهاند.
وی افزود: در این میان 75 درصد جذب شدگان مربوط به موسسات دولتی و وابسته به دستگاه اجرایی و سهم کمتری مربوط به دانشگاهها و موسسات غیردولتی است.
چگونگی فرآیند جذب
مردانی اشاره کرد: هفتمین فراخوان جذب هیئت علمی 20 تیرماه سال جاری در سامانه جامع جذب خواهد آمد و از 20 تیر تا 15 مرداد ماه به مدت 15 روز تمامی دانشگاهها فرصت دارند برای درج نیازهای دانشگاه خود به سامانه جذب رجوع کنند، دانشگاهها باید ضمن ثبت نیاز خود با شفافیت تعداد پذیرفته شدگان خود در مقاطع و گرایشهای مختلف را مشخص کنند تا متقاضیان بتوانند راحت تر سه اولویت خود را مشخص نمایند.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم تصریح کرد: متقاضیان از 20 مرداد تا 15 شهریور ماه فرصت دارند که به سامانه جذب مراجعه کنند و با توجه به نیاز اعلام شده بر روی سامانه از سوی دانشگاهها و با توجه به سوابق علمی خود سه اولویت را انتخاب نمایند؛ همزمان با انتخاب آنها به صورت مکانیزه، سوابق متقاضیان به دانشگاهها منتقل میشود و دانشگاهها از 20 شهریور فرصت دارند نسبت به انتخاب واجدین شرایط اقدامات لازم را به عمل آورند.
وی همچنین گفت: مصاحبه علمی در کارگروه علمی شامل ریاست دانشکده، ریاست گروه آموزشی و دو نفر عضو تخصصی آن گروه خواهد بود و برخلاف اظهارات برخی که اعضای گروه نقشی ندارند، این اعضا در مصاحبه حضور دارند و نهایتاً براساس 17شاخص تعیین شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، افراد انتخاب و برای جذب نهایی به هیئت جذب معرفی میشوند.
مردانی شایسته سالاری را از مهمترین ویژگی های جذب دانشگاهها در این دوره خواند و اشاره کرد: اکثر دانشگاهها، نیازهای خود را اعلام کردند، اما تعداد کمی از دانشگاهها در این خصوص کندتر عمل کردند که امیدواریم پروندههای خود را در این فرصت باقی مانده اعلام کنند؛ چرا که اگر این کار را انجام ندهند از ثبت نام آنها جلوگیری میشود.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم افزود: سامانه جذب به آدرس www.msrt.ir/sites/jazbsite/ برای همه دانشگاهها و همه متقاضیان از سراسر دنیا آماده است و در دسترس همه متقاضیان و همه دانشگاهها در سراسر دنیا قرار دارد و محدودیتی برای جذب وجود ندارد.
وی همچنین گفت: زمان تعیین شده برای تعیین و تکلیف اولیه ثبت نام به مدت یکماه تا پایان مهرماه خواهد بود، تعیین تکلیف نهایی کسانی که جذب می شوند تا ترم بهمن ماه صورت خواهد گرفت.
عموم جذب با دانشجویان PHD است
وی گفت: محدودیتی برای جذب وجود ندارد و جذب براساس نیازهای هر دانشگاه و توان آنها برای پرداخت حقوق به پذیرفته شدگان است.
مردانی افزود: اغلب دانشگاهها علاقهمند به جذب افراد در مقطع PHD و دکترای تخصصی هستند، اما موسسات جوانتر و غیردولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی، دانشجویان دکترا را هم جذب می کنند؛ همچنین تعداد خیلی محدودی از فارغ التحصیلان ارشد برای آزمایشگاهها و دروس عمومی جذب میشوند، اما عموم جذب برای دانشجویان دکترا و در حال دفاع است.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم در پاسخ به خبرنگاران از تعداد محدودی طرح سربازی در مقطع PHD و ارشد خبر داد و گفت: پذیرش آنها با توجه به شرایط متقاضیان و دانشگاهها خواهد بود.
پاسخگویی به پروندهها و متقاضیان بلاتکلیف
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص چگونگی پیگیری پروندهها و بلاتکلیفی متقاضیان گفت: شماره 25- 88900021 در این مرکز مخصوص پاسخگویی به متقاضیان در صورت بروز هر گونه مشکلی است و رئیس مرکز نیز هفتهای یک روز در اختیار متقاضیان برای پاسخگویی به صورت حضوری به مشکلات است.
مردانی همچنین گفت: تمامی دانشگاهها ملزم به پاسخگویی به متقاضیان به صورت کتبی هستند.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم در خصوص پذیرفته نشدن برخی افراد گفت: دانشگاه های پرمتقاضی چون دانشگاه تهران و شریف، نخبهترین و شایستهترین افراد را انتخاب میکنند و متقاضیان باید با توجه به شرایط و سوابق خود، از تمرکز بر دانشگاههای پرمتقاضی خودداری کنند و در اولویتهای خود دانشگاههای جوانتر و دوردستتر را نیز انتخاب کنند.
آمار اعضای هیئت علمی و نسبت استاد به دانشجو
وی گفت: هم اکنون 70 هزار نفر عضو هیئت علمی داریم که برای آنها حکم صادر، و آمارشان ثبت شده؛ این در حالی است که تعداد افرادی که در نیمه دوم سال گذشته جذب شدهاند ثبت نشده است؛ در واقع با احتساب آنها این رقم قریب 76 هزار نفر خواهد بود، علاوه بر این موسسات غیردولتی و غیرانتفاعی به دلیل قراردادی جذب کردن افراد آمار دقیقی از اعضای خود ارائه نمیدهند و همچنین قریب به 6000 نفر دانشجوی بورس نیز اعضای هیئت علمی به صورت بالقوه هستند.
مردانی در خصوص نسبت دانشجو به استاد در دانشگاهها گفت: این میزان در دانشگاهها متفاوت است و در دانشگاههای دولتی عموماً یک به 17 یا یک به 18 است.