به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، مجید یاراحمدی امروز در نشست خبری که در محل پارک علم و فناوری لرستان برگزار شد، بیان داشت: تا کنون 40 طرح دانش بنیان از استان لرستان به پارک علم و فناوری که دبیرخانه این جشنواره در لرستان است، ارسال شده که در مجموع باید 25 طرح را از لرستان به این جشنواره ارسال کنیم.
وی افزود: طرح های دانش بنیان برای شرکت در این جشنواره باید دارای مشتری باشند، چشم انداز روشنی در امر صادرات داشته باشند، تولید دانش بنیان داشته، نمونه سازی و تجاری سازی شده باشند، مسیر رسوخ در بازار را طی کرده باشند، طرحی باشند که برای رفع نیازمندی های کشور در شرایط تحریم و هدفمندی یارانه ها استراتژیک باشند، گزارشات صورت مالی و ترازنامه آنها توسط حساب رسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه و تایید شده باشد، تاثیر مثبت فرهنگی داشته و در نهایت طرح دانش بنیانی باشند که تاثیر اجتماعی داشته باشند؛ به گونه ای که بر ارتقای کیفیت سطح زندگی مردم و محیط زیست اثر مثبت داشته باشند.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با بیان اینکه این جشنواره در دو شاخه علوم و مهندسی و پزشکی برگزار می شود، گفت: در این جشنواره در نهایت 25 طرح و سه استان توسط هیات داوران به عنوان برگزیده معرفی می شوند.
یاراحمدی ادامه داد: متقاضیان شرکت در این جشنواره می توانند طرح های دانش بنیان خود را از طریق سامانه استانی این جشنواره به آدرس اینترنتی WWW.LSTP.IR و سامانه ملی به آدرس اینترنتی WWW.ISTI.IR ارسال کنند.
وی به ارائه تسهیلات مالی و قانونی ویژه به طرح های برگزیده در این جشنواره اشاره کرد و بیان داشت: همزمان با برگزاری این جشنواره تلاش خواهیم کرد که قراردادهایی را در غرفه لرستان منعقد و برای نخستین بار در نمایشگاه مختص به این جشنواره میز نیاز صنعت را راه اندازی کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: در حال حاضر 60 طرح دانش بنیان تحت پوشش پارک علم و فناوری لرستان هستند و 33 طرح دیگر نیز در حال داوری می باشند.
یار احمدی ادامه داد: 83 درصد از طرح های دانش بنیانی که تحت پوشش پارک علم و فناوری فعالیت کرده اند، موفق بوده اند؛ این در حالی است که 63 درصد آنها در ابتدا تصور می کردند که مشکل آنها منابع مالی است؛ اما زمانی که تحت پوشش خدمات پارک که شامل ارزیابی تکنولوژی، تجاری سازی تکنولوژی، بازاریابی و پروژه یابی، حفظ حقوق مالکیت فکری و تامین مالی است، قرار گرفته اند؛ پی برده اند که نیاز آنها منابع مالی نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: دولت سال گذشته 80 میلیارد تومان به شرکت های دانش بنیان اعتبار تخصیص داد؛ اما تولید ثروت در این شرکت ها 1200 میلیارد تومان بوده است و در واقع بین 15 تا 16 برابر بازدهی داشته اند که این میزان بازدهی در هیچ صنعتی وجود ندارد.