رئیس بنیاد نخبگان یزد با اشاره به ساماندهی طرح نخبگان یزد گفت: تاکنون حدود 700 نخبه و استعداد برتر تحت پوشش بنیاد نخبگان یزد قرار گرفتهاند.
امیریان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یزد، با اشاره به اهمیت حضور موثر و کاربردی نخبگان در جامعه بیان داشت: تا کنون حدود 700 نفر در گروه های مختلف نخبگی و در قالب دارندگان رتبه های برتر کنکور سراسری، برگزیدگان جشنواره های معتبر کشوری، مدال آوران المپیادهای معتبر علمی و مخترعان و همچنین نخبگان قرآنی و هنری تحت عنوان نخبگان، استعدادهای برتر و مخترعان تحت پوشش بنیاد نخبگان استان یزد هستند.
وی با اشاره به دو رویکرد اساسی در عملکرد بنیاد نخبگان یزد افزود: رویکرد اول در راستای شناسایی، جذب و حمایت نخبگان و استعدادهای برتر بر اساس آیین نامه های بنیاد ملی نخبگان و اعطا تسهیلات مادی و معنوی از قبیل توانمندسازی، بورس دکترا، کمک هزینه تحصیلی و وام مسکن بوده است.
مسئول بنیاد نخبگان یزد تصریح کرد: رویکرد دوم نیز مربوط به بحث تجاری سازی اختراعات در راستای کمک به تجاری سازی و تولید است که در این راستا، اختراعات در جشنواره های مختلف بنیاد ارزیابی شده و پس از دریافت تاییدیه سطح 3 اعتبار پژوهشی و نوآوری اخذ کرده و نهایتا در قالب شرکت های دانش بنیان به منظور تبدیل ایده به پدیده ادامه فعالیت می دهند.
امیریان در خصوص برنامه های آینده بنیاد نخبگان خاطرنشان کرد: باتوجه به شناختی که از نخبگان و استعدادهای برتر در بنیاد و به صورت تعاملی با آن ها به دست آمده، آنچه سبب خرسندی و احساس رضایت نخبگان می شود، احساس تاثیرگذاری آنها در جامعه و استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های علمی و مهارتی آنهاست.
وی افزود: به همین منظور در بنیاد نخبگان یزد علاوه بر پیگیری رسالت ها و اهداف بنیاد ملی نخبگان و اجرای آنها در سطح استان، یکسری از برنامه ها مطابق با قابلیت های نخبگان یزدی و ویژگی های خاص استان یزد در نظر گرفته شده است.
رئیس بنیاد نخبگان یزد توانمندسازی نخبگان تحت حمایت بنیاد و شناسایی استعدادها و پتانسیل های استان را از مهمترین برنامه های این بنیاد بیان و خاطرنشان کرد: تعامل با مراکز آموزشی، پژوهشی، صنعتی و اداری استان به منظور بهره مندی صحیح از ظرفیت های فکری و علمی نخبگان و صاحبان استعدادهای برتر در راستای ارتقای علمی و فناوری استان، اقدامی جهت بالفعل در آوردن استعدادها و پتانسیل های نخبگان است.
امیریان در پایان راه اندازی مرکز بورس ایده به منظور تبدیل علم به ثروت و برگزاری نشست ها و سمینارهای علمی- تخصصی با حضور اندیشمندان و نخبگان را از برنامه های دیگر این بنیاد دانست.