علی خلفینژاد در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، با اشاره به اینکه در حال حاضر 1200 نفر از نخبگان استان فارس در این بنیاد فعالیت فعالیت و از تسهیلات این بنیاد استفاده میکنند، عنوان کرد: تعداد قابل ملاحظهای از نخبگان عضو این بنیاد در دانشگاه علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند که نشان دهنده نقش پررنگ آنان در این دانشگاه دارد.
وی در ادامه با بیان تاریخچه راه اندازی بنیاد ملی نخبگان در کشور افزود: در دیدار تعدادی از فرهیختگان استان فارس با رهبر معظم انقلاب در سال 83 ایشان بر راهاندازی بنیادی به نام بنیاد نخبگان تأکید کردند که در این راستا در سال 85 این بنیاد در سطح کشور ایجاد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس هدف از راهاندازی این بنیاد را شناسایی نخبگان و حمایت مادی و معنوی از آنان ذکر و خاطرنشان کرد: استان فارس از سال 87 شروع به فعالیت در این بنیاد کرد.
خلفی نژاد تصریح کرد: تعداد زیادی از نخبگان استان فارس دارای مدارک کارشناسی ارشد و دکترا هستند که این مهم نشان دهنده این است که این استان از نظر سطح نخبگان در قله است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس بیان کرد: هر سال 150 نفر اول رشته ریاضیفیزیک، 100 نفر اول رشتههای علوم تجربی و انسانی و 40 نفر اول رشتههای هنر و معماری تحت حمایت بنیاد نخبگان قرار میگیرند که امسال نیز 36 نفر از دانشآموزان حائز رتبه برتر در آزمون سراسری 92 در استان تحت حمایت این بنیاد قرار میگیرند.
خلفی نژاد گفت: رتبههای برتر حشنوارههای خوارزمی، خوارزمی جوان، رازی، شیخ بهایی و مسابقات قرآنی تحت پوشش مادی و معنوی این بنیاد قرار میگیرند.
وی همچنین با اشاره به تسهیلاتی که در این بنیاد به نخبگان داده می شود، یادآور شد: کمک هزینه تحصیلی با حداقل 50 تومان و حداکثر 720 تومان در ماه از جمله تسهیلاتی است که به نخبگان در این بنیاد تعلق میگیرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس عنوان کرد: نخبگان پسری که تحت حمایت این نبیاد قرار میگیرند، در زمان سربازی تنها با گذراندن یک دوره آموزشی دو ماهه و ارائه یک مقاله پژوهشی که شش ماه تا یکسال بر روی آن کار میشود، خدمت نظام وظیفه خود را به پایان میبرند.
خلفی نژاد ادامه داد: افرادی که دارای معدل 17 در کارشناسی ارشد و دارای یک مقاله در ISI هستند و همچنین کسانی که دارای معدل 17 در دوره دکترا با سه مقاله ISI هستند، میتوانند از این تسهیلات بنیاد ملی نخبگان در زمان خدمت نظام وظیفه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 300 نفر از نخبگان استان فارس از این تسهیلات استفاده کردهاند، گفت: فارغالتحصیل نخبهای که عضو بنیاد ملی نخبگان باشد، پس از اتمام دوره دکترا در هر دانشگاهی از کشور که استخدام شود، 20 میلیون تومان به عنوان اعتبار پژوهشی ویژه استادیاران جوان به وی تعلق میگیرد.