مهرداد عظیمی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، در مورد تحولات اخیر مصر گفت: تحولات مصر در راستای بیداری اسلامی در منطقه می باشد و این بیداری نه تنها در مصر، بلکه در اکثر کشورهای مسلمان عرب به وقوع پیوسته است، مردم این کشورها از نوع مدیریت بسته و حکومت سنتی غالب در جامعه خود به ستوه آمده اند.
وی در اهمیت نقش مردم مصر و مطالبات آنان گفت: با توجه به بالا بودن آمار جمعیت ساکن در این کشور در بررسی حوزه اجتماعی مصر دو نکته مهم حائز اهمیت است؛ اول اینکه مسلمانان در این جامعه به دو دسته تقسیم می شوند، اسلام گرایان و سکولارها که گروه دوم احکام دین را در جامعه و حوزه اجتماع قبول دارند؛ اما جاری ساختن قواعد و شریعت اسلام در بطن سیاست را نمی پذیرند، نکته قابل توجه دیگر غیر مسلمان بودن خیل عظیمی از مردم این کشور است.
یک کارشناس سیاسی ادامه داد: تفاوت آمار اخذ شده توسط مرسی در انتخابات 2012 مصر و مقایسه آن با آرای محمد شفیق رقیب انتخاباتی وی حاکی از این است که نتیجه این انتخابات از پیش تعیین شده بود، بنابراین مرسی با طیف وسیعی از مخالفین روبروست.
عظیمی بیان داشت: با توجه به اهمیت نقش دادگستری و ارتش در راس هرم قدرت اجرایی مصر، مرسی نتوانست در بدنه ارتش که بازمانده از بقایای حکومت حسنی مبارک است تغییر ایجاد کند، وی پس از به قدرت رسیدن از نفوذ و نیروی گروه های مخالف خویش در دولت جدید استفاده نکرد و سعی در جذب هرچه بیشتر موافقان خود کرد، وی با این عمل زمینه را برای اتحاد هرچه بیشتر مخالفان خویش فراهم ساخت. مردم منتظر وقوع تحول در ساختار اقتصادی از سوی رئیس جمهور منتخبشان بودند؛ اما شاهد بودند که رئیس جمهورشان در راستای اهداف آمریکا و اسرائیل عمل می کند، کمپ دیوید را به رسمیت می شناسد؛ بنابراین از او دلسرد شدند.
وی در مورد گروه اخوان المسلمین به عنوان حزب مدافع مرسی گفت: آرمان های بنیادی اخوان المسلمین در سالهای اولیه تشکیل این جنبش با محتوای اتحاد جهان اسلام و مبارزه با کفر به ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران نزدیک بود؛ اما با فاصله گرفتن این گروه از آرمانهای خود و به قدرت رسیدن نماینده این جنبش، اخوان المسلمین مقبولیت عمومی خویش را به عنوان حزب اسلام گرا در بین مردم از دست داد.
این دانشجوی فعال سیاسی در ادامه افزود: یکی از مهمترین دلایل عدم محبوبیت گروه اخوان المسلمین در مصر اتخاذ سیاست مصلحت گونه، ایجاد تعاملات با آمریکا و اسرائیل، ظهور برخی افراد تندرو، سلفی و تکفیری در راس هرم قدرت این حزب، کشتار رهبران شیعه و انجام برخی اعمال ضد بشر دوستانه است؛ بنابراین مردم از وجود این جنبش ابراز نارضایتی می کنند.
عظیمی در مورد اهمیت نقش مصر در منطقه گفت: میزان توجه کشورهای غربی به مصر نشان دهنده جایگاه این کشور است. رایزنی ها و روابط دیپلماسی آمریکا نشان از هم صدا کردن این کشور در جهت ایجاد فضای موافق با رژیم اسرائیل و به رسمیت شناختن پیمان کمپ دیوید توسط دولت جدید مصر است.
وی در مورد آینده دیپلماسی ایران و مصر گفت: کشور ایران باید به درستی تحولات منطقه را رصد کند و با افراد صاحب نفوذ تعامل برقرار نماید، تفاوت دیپلماسی ایران با کشورهای عربی این است که ایران در عرصه سیاست خارجه نگاه اعتقادی دارد؛ اما کشورهای عربی به صورت منفعتی عمل می کنند، مسلما برقراری تعاملات سیاسی بین مصر و رژیم صهیونیستی بر روی روابط ایران با این کشور عرب تاثیر گذار خواهد بود.
معاون فنی صدا و سیمای مرکز ایلام به نقش آمریکا در منطقه اشاره کرد و گفت: سرعت بروز تحولات اخیر مصر باعث ایجاد سردرگمی در کشورهای مختلف شده است. سیاست آمریکا در رهایی از این سردرگمی اعمال مدیریت تحولات مصر و کشورهای منطقه در جهت تحقق منافع اسرائیل می باشد. با توجه به اینکه کشورهای منطقه از پتانسیل های چشمگیر انرژی و جمعیت برخوردار هستند هدف آمریکا در این کشورها ایجاد هرج و مرج، آشوب، نزاع و درگیری در بین کشورهای مسلمان و مخابره آن به عنوان اسلام ناب به تمام کشورهای جهان در جهت تحقق بخشیدن به پروژه اسلام هراسی است.
عظیمی راه پایان دادن به تنش ها را اجماع عمومی احزاب سیاسی و افراد صاحب قدرت اعم از مخالفین و موافقان دانست و گفت: این احزاب باید با اتحاد و نگاه خیرخواهانه به منافع کشورشان مانع از دخالت کشورهای بیگانه در تحولات مصر شوند، از سوی دیگر با برگزاری انتخابات مجدد و پایبندی به آن زمینه اجرای دموکراسی در مصر را فراهم کنند.