آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۲۷۳۴
حسینی در اختتامیه جشنواره رسانه، علم و فناوری:

رسالت اصلی دانشگاه‌ها علم و فناوری است / سیاست‌زده شدن دانشگاه‌ها جفا به محیط علمی است

وزیر ارشاد با بیان آنکه رسالت اصلی دانشگاه‌ها توجه به علم و فناوری است گفت: دانشگاه‌ها نباید سیاست‌زده شوند چرا که این امر جفای در حق محیط علمی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه جشنواره رسانه، علم و فناوری به نقش جشنواره در تحقق مطالبات رهبری اشاره کرد و گفت: این جشنواره در جهت حمایت از پیشرفت‌های علمی نیاز داشت تا احساس خودباوری و اعتماد به نفس بیشتری کار خود را ادامه دهد و به هدف گسترده خود دسترسی پیدا کند که برای این امر نیازمند عزم جدی است و رسانه‌ها در حاکم شدن گفتمان علمی در فرهنگ عمومی جامعه نقش اساسی دارند چرا که رسانه تنها می‌تواند حساسیت جامعه را برانگیزد و افکار عمومی را که مسیر جوامع را مشخص می کند تأثیر بگذارد.


وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسیر حرکت علمی کشور اشاره کردند اظهار داشت:‌ در دولت نهم در جلسه‌ای که با روسای دانشگاه و اساتید در خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم بحث نقش جامع علمی کشور را مطرح کردیم و لزوم تدوین آن را در کشور بررسی کردیم چرا که دو اولویت کشور می‌توان به اقتصاد و عمل اشاره کرد که اگر بخواهیم اقتصادی جهشی ایجاد کنیم باید به دنبال اقتصاد دانش‌بنیان باشیم و در این نقش علم چشمگیر است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رشد شتاب علمی در کشورمان خاطرنشان کرد: رشد علمی در کشورمان بی‌نظیر است و این امر بیانگر حرکت و پویایی کشورمان در این زمینه است و ظرفیت‌های بسیاری را در این امر آزاد کرده است.


حسینی با بیان اینکه در دولت نهم و دهم از اقدام موسسه‌ها برای گرفتن مجوز برای نشریات علمی حمایت شده است تصریح کرد: گاهی در دادن مجوزها سوالاتی مطرح می‌شد که نکند سطح  علمی این نشریات پایین باشد اما پاسخی که ما به آنان می‌دادیم این بود که نظارت بر سطح علمی این نشریات بر عهده وزارت علوم است و این امر برازنده کشور نیست که اساتید بخواهند مقاله‌ای بنویسند و مجله‌ای نباشد تا آثار خود را در آن چاپ کنند بنابراین نیاز بود تا این مانع برداشته شود که در ادامه با حضور خانم سلطان‌خواه نمایشگاهی را مخصوص مجلات تخصصی برگزار کردیم و همه باید کمک کنند تا شاهد رشد نشریات علمی در کشور باشیم.


وی ادامه داد: خوشبختانه کشور ما شاهد رشد علمی کشور هستیم اما غربی‌ها نمی‌خواهند کشورمان در این زمینه رشد کنند و حتی دانشجویان ما را در تحصیل در برخی از رشته‌ها محروم کردند که به دلیل روحیه خودساخته جوانانمان توانستیم گام‌های بلندی را در این زمینه برداریم و امیدواریم این گام‌ها ادامه داشته باشد.


وی با بیان اینکه دانشگاه رسالت اصلی خود را در جهت تحقق علم و فناوری در کشور باید اجرا کند خاطرنشان کرد: ما مخالف آن نیستیم که اساتید به مباحث اجتماعی و سیاسی بپردازند اما این امر که دانشگاه دچار سیاست‌زدگی شود جفای است در حق محیط علمی و در سال‌های اخیر سعی شد که حرکت‌های علمی در کشور توجه بیشتری شود و امیدواریم این امر ادامه داشته باشد.


حسینی با بیان اینکه پیشرفت‌های علمی در کشور تأثیرگذار هستند تصریح کرد: نشریات کشور می‌توانند تأثیرات عمده‌ای را بر جوانان بگذارند و رسانه‌ها باید به رسالت خود در این زمینه عمل کنند چرا که عدم عمل نکردن درست آنان موجب سرخوردگی جوانان خواهد شد.


وی با بیان اینکه باید به تلاش محققان و عالمان بهتر در کنار ورزشکاران توجه شود اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به همگرایی و ارتباطات خوبی که معاونت علمی و فناوری در کشور ایجاد کرده است شاهد اقدامات خوبی در این زمینه بوده‌ایم.


وی با اشاره به تبلیغات منفی غرب درباره کشورمان اظهار داشت: یکی از عواملی که می‌تواند چهره‌ای را که غربی‌ها از کشورمان با رویکردی خشونت‌طلب ساخته‌اند برطرف کنند رسانه‌ها هستند چرا که ایران می‌تواند به‌عنوان الگوی در منطقه معرفی شود و همگان بدانند که دستاوردهای عمده‌ای در این زمینه می‌تواند داشته باشد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه همگان در اهتمام علمی اتفاق نظر دارند گفت: یکی از شاخص‌های که در هر دولتی باید ارزیابی شود آن است که ببینیم برای مثال در بحث علمی دولت کشور را با چه شاخص رشد دریافت کرد و با چه شاخص رشدی به دولت بعدی تحویل داد و این  امر می‌تواند یکی از مقوله‌های باشد که مردم در مورد عملکرد دوره‌های مختلف کشور به مقایسه بپردازند.


حسینی با بیان اینکه رسانه‌ها نقش عمده ای در دستاوردهای علمی در کشور دارند خاطرنشان کرد: هنرمندان نیز در این عرصه‌ها وارد شده ‌اند برای مثال در جشنواره فجر سال گذشته یک فیلم با نگاه آسیب‌شناسانه‌ای به زندگی یک دانشجو پرداخت که این امر توانست تأثیر خوبی بگذارد و ادامه این حرکت‌ها می‌تواند موجب بالا رفتن سطح علمی دانشجویان شده و آنان را از سردرگمی نجات دهد.


وی با بیان آنکه رسانه‌ها بستر خوبی برای فرهنگ هستند خاطرنشان کرد: زبان رسانه‌ها می‌تواند به افرادی که در آن زمینه‌های که متخصص نیستند نیز کمک کنند تا همگان بتوانند درک درستی از مسائل داشته باشند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ياسر
-
۰۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵
سلام.
جواب اين آقا اينه که بله درسته نبايد فضاي دانشگاه سياست زده شود اما نبايد از کارهاي سياسي دانشجويان که اکثرا به حقه جلوگيري بشه.شاهد ادعا هم اين سخن رهبري است که:خدا لعنت کند کساني را که نميخواهند دانشجوي ما سياسي باشد.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار