به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محسن عرفانی امروز در نشست خبری که در محل فرماندهی پلیس فتای خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، گفت: تجار و بازرگانانی که مبادلاتشان را از طریق فضای مجازی انجام میدهند باید بسیار مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشند.
وی با اشاره به فعالیت کلاهبرداران اینترنتی بین المللی بیان کرد: این کلاهبرداران که معمولا رد زنی آنها از طریق پلیس اینترپل صورت میپذیرد با استفاده از شگردهای همچون ایمیل های جعلی و ارسال آن به تجاری که از قبل شناسایی کردهاند، مبالغ هنگفتی را کلاهبرداری میکنند.
عرفانی با اشاره به یک مورد کلاهبردای اینترنتی که اخیرا اتفاق افتاده است، گفت: کلاهبرداران اینترنتی بین المللی که در یکی از کشورهای جنوب شرق آسیا حضور دارند با ارسال یک ایمیل جعلی از یکی از تجار ایرانی درخواست واریز پول به حسابی غیر از حساب همیشگی که در معاملات داشته، کردهاند و این تاجر نیز با اطمینان به این ایمیل جعلی و به دلیل عدم کنترل و بررسی نکردن صحت و سقم این ایمیل مبلغ 100 هزار دلار را به حساب کلاهبرداران واریز کرده است.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی افزود: این پرونده با شکایت تاجر ایرانی از طریق اپنترپل در حالی پیگیری است؛ اما تاجران و بازرگانان بدانند بهترین راه، پیشگیری از وقوع این گونه سهل انگاریهاست و با توجه به بین المللی شدن پرونده ممکن است تا حصول نتیجه مدتها طول بکشد.
وی از تاجران و بازرگانانی که در سطح بین المللی فعالیت میکنند خواست تا نسبت به هرگونه تغییر در شماره حساب و نشانیهای اعلام شده از حانب طرف معامله شان مطمئن و سپس نسبت به واریز یا ارسال کالا اقدام کنند.
عرفانی همچنین با اشاره به پرونده خانمی که با بدست آوردن رمز و پسورد یکی از دوستانش اقدام به انتشار عکسهای مبتذلی از این خانم کرده بود خبر داد و گفت: این خانم که در معرض ازدواج قرار داشته متاسفانه با این سهل انگاری مورد ازدواجش را از دست داده و پس از مراجعه به پلیس فتا متوجه سهل انگاری خودش و سوء استفاده آن فرد مجرم در استفاده از پسورد و رمز ایمیل اش میشود.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به دستگیر شدن فرد مجرم این پرونده گفت: متاسفانه بسیاری از مجرمان فضای اینترنتی جوانان تحصیل کرده ای هستند که از عواقب انجام کارهای غیر قانونی در فضای اینترنتی خبر ندارند و با یک اقدام اشتباه خودشان را دچار گرفتارهای قانونی میکنند.
وی در ادامه ضمن هشدار به دارندگان تلفنهای همراه بیان کرد: دارندگان تلفنهای همراه جدید و پیشرفته مراقب برخی از سرویسهای موجود بر روز تلفن همراهشان باشند تا به صورت ناخداگاه به اینترنت متصل نشوند و از این راه آسیب ببینند.
عرفانی سپس با اشاره به یک مورد مراجعه به پلیس فتای استان گفت: خانمی به پلیس فتا مراحعه و از لو رفتن اطلاعاتش در نزد رقبای تجاریش متعجب بود که پس از پیگیری پلیس فتا متوجه شدیم تلفن همراه این خانم 272 ساعت به صورت مداوم به اینترنت متصل بوده و همه اطلاعاتش از این طریق در فضای مجازی منتشر شده است.