به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، حسین کلانتری روز گذشته در اختتامیه دومین دوره آموزش مدرسین علمی و کاربردی استان که در هتل زاگرس ایلام برگزار شد، بیان داشت: در برخی از مراکز آموزش عالی و دانشگاه های ایران مسابقه وحشتناک صدور مدرک برپا شده است.
وی با اشاره به مطالبه برخی از دانشجویان از اساتید مبنی بر رد کردن نمره قبولی یا کسب معدل الف، افزود: دغدغه مند نبودن مدرس و دانش آموخته به بحران بیکاری در کشور دامن خواهد زد، 80 درصد از جوانان تحصیل کرده ایرانی فاقد مهارت و عاری از دانش کاربردی هستند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری ایلام با بیان اینکه روز گذشته 180 دانشجو فارغ التحصیل بیکار برای رفع مشکلشان به دفتر کار بنده مراجعه کردند، افزود: از این آمار چهار نفر دارای مهارت بودند، کشور ما دیگر ظرفیت پذیرش جوانان بامدرک بی مهارت را ندارد و تداوم وضع موجود به ایجاد سونامی بیکاری در کشور منجر خواهد شد.
کلانتری واکاوی و ریشه یابی ناکارآمدی های نظام آموزش را حائز اهمیت ارزیابی کرد و گفت: آمریکا اولین کشوری بود که با استخدام صدها روانشناس به ریشه یابی روانی در زمینه تقویت روحیه سربازان در جنگ های چریکی مبادرت ورزید، ما در حیطه های مهمتر چه کرده ایم؟
وی گفت: پیش از اقدام به هر کاری باید ریشه های روانشناختی و جامعه شناختی آن عمل تحلیل، تفسیر و تبیین شود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری ایلام با تاکید بر اینکه باید کار را به کاردان سپرد، تصریح کرد: زمانی که لیسانس ادبیات در جایگاه رئیس کارخانه سیمان و یک دیپلمه به عنوان رئیس مناطق آزاد کیش و قشم منصوب می شود، نتیجه ای جز ظهور مه آفریدها و زنجانی ها نخواهد داشت.
کلانتری خرد، دانش و عقلانیت را مهمترین عنصر در تحقق جامعه آرمانی و پیشرو خواند و گفت: مدیران اجرایی باید بر اساس ضوابط مورد وفاق انتخاب شوند نه رابطه و باندبازی.
وی خاطرنشان کرد: تفاوت عمده نظام آموزش علمی و کاربردی توجه به مهارت افزایی جامعه هدف است.
/125ب2/