به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، چاپ چهارم کتاب «راهنمای نگارش گفتگو» اثر ویلیام نوبل با ترجمه عباس اکبری کار مشترک انتشارات سروش و اداره کل پژوهش های سیما منتشر و به بازار نشر عرضه شد. گفتگونویسی در داستان و نمایش یکی از مشکل ترین مهارتهایی است که نویسندگان بایستی با آن آشنا شوند. هیچ یک از وجوه رمان، هیچیک به اندازة گفتگو در برقراری ارتباط با تماشاگر و خواننده نقش ندارد. هنر گفتگو در این امر نهفته است که خواننده را به این فکر هدایت میکند که شخصیت ها همانطور که در زندگی روزمره حرف میزنند، سخن میگویند، درحالیکه این عمل آنها هیچ ربطی به زندگی روزمره ندارد.
موقیعت های کاربرد گفتگو در آثار ادبی و غیر ادبی مثل تخیل آدم نامحدود است. اما در موقعیت های خاصی بارزتر است یعنی در بعضی مواقع بیشتر استفاده می شود و تاثیر بیشتری بر خط داستانی دارد. به کارگیری درست گفتگو یا به کارگیری غلط آن در موثر واقع شدن داستان نقش تعیین کننده ای دارد. اگر از آن استفاده نشود نتیجه رضایت بخشی نخواهیم گرفت.
ویلیام نوبل با شیوه بیانی خودمانی اش در سراسر این کتاب، شاه کلیدهای گفتگونویسی و جزئیات گفتگوی موفق را در نگارش داستان و نمایشنامه تشریح کرده است و این اثر با آنکه ترجمه است ولی مضمون آن به کار نویسندگان ایرانی و فارسیزبانان وحتّی ویراستاران داستانهای فارسی هم میآید.
چاپ چهارم این کتاب در 238صفحه، با قیمت 85000 ریال از سوی انتشارات سروش و اداره کل پژوهشهای سیما در اختیار علاقمندان هنر نویسندگی قرار گرفته است.
علاقمندان برای تهیه کتاب به صورت تک جلدی و کلی به فروشگاه مطهری سروش به نشانی خیابان استاد مطهری، نرسیده به خیابان شهید مفتح، جنب ساختمان دفترمرکزی سروش، تلفن 88310610-021 و یا به مرکز پخش پکتا ( نماینده انحصاری پخش آثار انتشارات سروش) به نشانی خیابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوریحان، بین خیابان وصال و فلسطین، جنب فروشگاه ترنجستان سروش، مراجعه یا با تلفن 66973203 (20خط) تماس حاصل نمایند