اﻧﺘﻘﺎد ﺳﻔﯿﺮ اﯾﺮان در ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﻠﻞ از ﭼﺸﻢ ﭘﻮﺷﻲ ﺟامعه جهانی ﻧﺴﺒﺖ به ﺧﺸﻮﻧﺖهای اﻓﺮاطﯿﻮن در سوریه

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، غلامحسین دهقانی در نشست امروز مجمع عمومی سازمان ملل که به بررسی وضعیت حقوق بشر درسوریه اختصاص داشت، گفت : گزارش های بسیار هولناکی از بدترین اشکال جرم به ویژه استفاده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی توسط گروههای افراطی در سوریه وجود دارد.
وی تصریح کرد که شیعه، سنی، دروزی و مسیحی همه قربانی گروه های افراطی هستند و ما تعجب می کنیم که چرا در طول دو سال گذشته کسی از حضور جنگجویان خارجی ای که وارد سوریه شده اند، ابراز نگرانی نکرد.
وی خطاب به نمایندگان انگلیس و آمریکا در سازمان ملل گفت : آیا انگلیس یا آمریکا تاکنون نگرانی خود را نسبت به مسلح کردن مخالفان و ارسال پول و کمک های لجستیک به این نیروهای افراطی ابراز کرده اند یا اینکه خودشان هم درگیر این ماجرا بوده اند؟ به نظر می رسد که آنها ترجیح می دهند که چشمان خود را بر روی جرائمی که توسط افراطیون در قصیر، حلب، خان العسل و دیگر شهرها و روستاهای سوریه صورت می گیرد، ببندند؟
وی ضمن یادآوری جنایات متعدد گروهای افراطی در منطقه افزود : چه کسی نگران سرنوشت این افراد است؟ کجاست آن پاسخگویی ای که این همه از آن سخن می گویید؟ آیا نباید این گروه های افراطی و حامیان آنها پاسخگوی جرائمشان باشند؟
وی ضمن اشاره به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به برخی اهداف در سوریه گفت : این حملات تجاوز به تمامیت ارضی سوریه و تخلف از قوانین بین المللی بوده است آیا تا بحال انگلیس و آمریکا چنین اقدامی را محکوم کرده اند؟
سفیر و معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل خطاب به کمیته تحقیق بین المللی گفت : ما باید از کمیته تحقیق بخواهیم که در کنار مسئولیت سنگینی که به او واگذاتر شده است موضع گیری قوی ای نسبت به چنین اقداماتی که منجر به طولانی شدن بحران در سوریه و منطقه می شود، داشته باشد.
دهقانی در ادامه تصریح کرد که بدون شک تنها رویکرد سازنده برای پشت سر گذاشتن این لحظات حساس در سوریه رویکرد سیاسی و پرهیز از هرگونه ماجراجویی نظامی است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد من از این فرصت استفاده می کنم تا موضوع مهم دیگری را نیز مطرح کنم. همان طور که می دانید افراطی های وابسته به القاعده حملاتی به اماکن مقدس داشته اند و برخی از این اماکن را تخریب کرده اند. این حملات می تواند درگیری های مذهبی بین پیروان ادیان مختلف را شعله ور کند.
سفیر ایران در سازمان ملل افزود : انتظار می رود که سازمان ملل چنین اقداماتی را محکوم کند وهر گونه تلاش لازم را به عمل بیاورد تا از اقدامات مشابه در آینده نسبت به اماکن مقدس اسلامی و مسیحی خودداری شود.
دهقانی یادآور شد جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته هر گونه خشونت بر مبنای دیدگاه ها و اعتقادات دینی را محکوم می کند چراکه تنها راه همزیستی مسالمت آمیز مذاهب در کنار یکدیگر این است که به مقدسات و اعتقادات مذهبی احترام بگذارند.
وی در خاتمه با تاکید بر اینکه در زمان حاضر بیش از هر زمان دیگری ملزم هستیم که از گفتگوهای سیاسی در سوریه برای یافتن راه حلی صلح آمیز حمایت کرده تا به خشونت ها در این کشور پایان دهیم، گفت : کنفرانس ژنو 2 بزودی برگزار خواهد شد و ما همه امیدواریم که شاهد پایان خشونت ها و یافتن راه حلی صلح آمیز برای بحران سوریه باشیم.
امروز مجمع عمومی عمومی سازمان ملل در نشستی وضعیت حقوق بشر در سوریه را مورد بررسی قرار داد که در این نشست علاوه بر گزارش رییس کمیته تحقیق بین المللی در مورد وضعیت حقوق بشر در سوریه و گزارش بشار جعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل از اوضاع سوریه و انتقاد به گزارش این کمیته برخی کشورهای دیگر نیز دیدگاه های خود را مطرح کردند.