به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کیومرث هاشمی امروز در نشست خبری اولین جشنواره فرهنگی- ورزشی دانش آموزان مقطع ابتدای سراسر کشور در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی ورزشی شهید کاظمیان مشهد در خصوص جایگاه ورزش در آموزش و پرورش بیان داشت: تربیت بدنی روز به روز جایگاه خود را در میان مردم باز کرده و شاهد رشد و اهمیت آن در حوزه سلامت، تندرستی و تربیتی هستیم.
وی به شرایط ورزشی قبل از انقلاب کشور اشاره کرد و افزود: در گذشته جایگاه تربیت بدنی در میان خانواده ها بسیار تحت فشار بود؛ چراکه محیط هایی که برای ورزش اختصاص داده شده بود محیط های سالمی نبود؛ اما امروزه به برکت نظام جمهوری اسلامی و خون شهدا پس از 34 سال محیط های ورزشی ما سالم و انسان ساز است.
ورزش در آموزش و پرورش نهادینه شود
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نگاه خانوادهها را به اماکن اختصاصی آموزش و پرورش مثبت دانست و تصریح کرد: نوع نگاه خانواده ها به اماکن ورزشی آموزش و پرورش متفاوت از دیگر مکانها است و این تنها به دلیل شناخته شده بودن نیروهای اجرایی در این اماکن است.
هاشمی دو دیدگاه حفظ سلامت و توسعه ورزش قهرمانی را از اصول اولیه تربیت بدنی در کشور دانست و بیان داشت: ما به منظور حفظ سلامت و شادابی میان نسل جوان با نگاه تربیتی و توسعه و تأمین ورزش قهرمانی در میان جامعه خصوصا تبدیل چهره های شاخص ورزشی به چهره های ملی در حوزه تربیت بدنی تلاش می کنیم.
وی به توجه مقام معظم رهبری به ورزش قهرمانی و همگانی اشاره کرد و گفت: ما باید به دنبال ایجاد فرهنگ ورزش میان آحاد جامعه خصوصا جوانان باشیم و این تلاش در صورتی به ثمر خواهد رسید که ورزش در آموزش و پرورش نهادینه شود.
توسعه ورزش های تخصصی وظیفه آموزش و پرورش است
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به جایگاه ورزش قهرمانی در کشور افزود: پس از گذشت 64 سال از المپیک سال 1948 تا المپیک 2012 لندن ما تنها در پنج رشته ورزشی در المپیک موفق بوده ایم، قبل از انقلاب رشته های کشتی و وزنه برداری و بعد از انقلاب علاوه بر این دو، رشته های تکواندو، دو میدانی و تیراندازی نیز به این آمار اضافه شده است.
هاشمی با انتقاد از ناتوانی ورزش کشور در رشته های مدال آور المپیک گفت: باید این سوال را از خود بپرسیم که چرا در رشته های مدال آور مانند شنا، دو میدانی و ژیمناستیک در ورزش کشور ناموفق بودهایم، این تنها ایراد به همه ورزش کشور نیست؛ بلکه مسیر توسعه این ورزشها از آموزش و پرورش می گذرد.
وی مسیر توسعه ورزش در کشور را تنها وظیقه آموزش و پرورش دانست و افزود: در حال حاضر در پایه سوم ابتدایی سالانه یک میلیون نفر در رشته شنا آموزش میبینند، این مشخص است که ما میتوانیم از این میان 50 تا 100 نفر را به عنوان استعداد برتر پیدا کنیم؛ توسعه ورزش های تخصصی وظیفه آموزش و پرورش است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: در حال حاضر در کشور تنگناهایی در مسیر رشد ورزش تخصصی همگانی و قهرمانی وجود دارد و ما تمام تلاش خود را با همکاری وزیر آموزش و پرورش وقت و دیگر دوستان انجام داده ایم تا به یک نگاه خاص در آموزش و پرورش برسیم.
هاشمی توجه ویژه به شش سال ابتدایی دانش آموزان را نگاه خاص خود در حیطه تربیت بدنی دانست و گفت: در 33 سال گذشته ورزش در دوران ابتدایی در آموزش و پرورش ایران تعطیل بود؛ در حالی که مهم ترین دوره برای تقویت ورزش در نوجوانان همین دوره است.
وی با انتقاد از رفتار معلمان تربیت بدنی در سال های گذشته بیان داشت: معلمین تربیت بدنی در زنگ ورزش توپی را تحویل میگرفتند و در جلوی دانش آموزان می انداختند، منظور ما از زنگ ورزش و تربیت بدنی این نیست.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با انتقاد از عموم جامعه در خصوص پرداختن به ورزش گفت: تنها 10 درصد از مردم جامعه ما به مقوله ورزش و فعالیت های بدنی به معنای واقعی آن می پردازند، ما بر گذشتگان و مردم خرده نمیگیرم، این به دلیل این است که فرهنگ ورزش در میان مردم ما نهادینه نشده است.
استخدام 15 هزار معلم تربیت بدنی در مقطع ابتدایی
هاشمی از استخدام 15 هزار معلم تربیت بدنی در مقطع ابتدایی خبر داد و تصریح کرد: ما برای شروع کار در رسیدن به توسعه ورزشی اختصاصی در حال حاضر 34 هزار معلم و متخصص ورزشی تنها در گروه اول یعنی دوره دبستان استخدام کردیم.
وی ادامه داد: در چهارسال گذشته حرکت هایی را آغاز کرده ایم که نیاز به ادامه و استمرار آن در دوره های بعد وجود دارد، هر کس بعد از ما بیاید و در این مسیر قرار بگیرد چاره ای جز ادامه دادن این راه ندارد؛ چراکه تمام آنچه که ما به آن رسیدهایم مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ایران را سومین کشور بعد از آمریکا و کانادا در خصوص نهادینه کردن ورزش در مقطع ابتدایی دانست و افزود: پس از آمریکا و کانادا ما سومین کشوری هستیم که توسعه و یادگیری تربیت بدنی را به مقطع ابتدایی بردهایم و رشته های ورزشی را از پایه اول تا هفتم دقیقا برنامه ریزی کردهایم.
هاشمی از رشته بسکتبال به عنوان اولین رشته تیمی در پایه هفتم خبر داد و گفت: از امسال رشته بسکتبال به عنوان اولین رشته تیمی در پایه هفتم برای دانش آموزان به اجرا گذاشته میشود و در طی 12 سال آموزش تحصیلی هر دانش آموز تمامی رشته های تیمی و تخصصی برای وی مورد آموزش قرار خواهد گرفت.
تدوین 5 رشته تخصصی ورزشی برای دانش آموزان دختر
وی با ابراز نگرانی از جایگاه ورزش در میان دختران دانش آموز در کشور بیان داشت: 50 درصد از دانش آموزان ما را دختران تشکیل می دهند، به تبع این افراد مادران آینده کشور هستند و سلامت آنها سلامت جامعه را در پی خواهد داشت، ما تمام تلاش خود را می کنیم تا این 50 درصد دانش آموز دختر در بحث ورزش و تربیت بدنی قوی و محکم رشد کنند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش پنج رشته تخصصی و تدوین شده برای دانش آموزان مقطع ابتدایی را حرکت رو به جلو دانست و گفت: پس از گذشت سه سال در حال حاضر دانش آموزان مقطع اول ابتدایی درس ورزش پایه، مقطع دوم ژیمناستیک، سوم رشته شنا در مقطع چهارم طناب زنی دانش آموزان، پنجم دبستان تنیس روی میز و دانش آموزان ششم ابتدایی رشته اختصاصی دو میدانی را آموزش خواهند دید.
هاشمی با ابراز امیدواری از ایجاد تحول در تربیت بدنی از دوره ابتدایی تا پایان دوران آموزش تحصیلی افزود: ما برای موفق شدن در این امر برای اولین بار در کشور جشنواره ای تحت عنوان جشنواره فرهنگی- ورزشی دانش آموزان مقطع ابتدایی کشور را در پنج رشته تخصصی در پیش خواهیم داشت که شهریور امسال در مشهد برگزار می شود.
وی ادامه داد: پنج میلیون نفر از دانش آموزان ما در پنج رشته تخصصی به رقابت خواهند پرداخت که امیدواریم از میان این دانش آموزان آینده سازان ورزش کشور بیرون بیایند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیمه اول شهریور امسال را آغاز این جشنواره دانست و گفت: دانش آموزان در پنج رشته ژیمناستیک، طناب زنی، دو و میدانی، تنیس روی میز و شنا به رقابت خواهند پرداخت که این مسابقات در شهر خراسان رضوی و در اردوگاه باغ رود نیشابور برگزار خواهد شد.
هاشمی ادامه داد: 3005 نفر اعم از ورزشکاران، مربیان و سرپرستان تیمها در این جشنواره حضور خواهند داشت که از این تعداد 1000 دانش آموز ورزشکار دختر و 1000 ورزشکار پسر هستند.
وی با ابراز امیدواری از رسیدن به ورزش همگانی و قهرمانی در کشور گفت: ما تلاش داریم تا توسعه ورزش اختصاصی در کشور را تا به آنجایی برسانیم که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در پایان از حاشیه های این جشنواره مسابقات پهلوانی میان دانش آموزان برگزیده کشور و همچنین برگزاری نمایشگاه هایی در اطراف مکان برگزاری مسابقات خواهد بود.