«گروه علمی خبرگزاری دانشجو»؛
دانشگاه تهران، نماد آموزش عالی
دانشگاه تهران از هرحیث و از هر نظر از جایگاهی رفیع بهره مند است. در واقع اگرمتغیرهایی چون سابقه و قدمت ، تدریس استادان بنام و بلند مرتبه ،تحصیل دانشجویان ممتاز، کثرت دانشجویان ، استادان و کارکنان ،ارزش مدارک تحصیلی در کشور و خارج از آن ، پیوند و تعامل با دستگاههای اجرایی و موسسات و شرکت های صنعتى ، ادارى ، اجرایی و...،داشتن کتابخانه ها و آزمایشگاه ها غنی و مجهز، تعدد رشته ها و دانشکده هاو موسسات پیوسته و وابسته ،رو... را ازمعیارهای تعیین اعتبار و اهمیت یک دانشگاه برشماریم ، بى گمان دانشگاه تهران را باید معتبرترین و مهم ترین دانشگاه کشور دانست .بی جهت نیست که از این دانشگاه با تعبیر((دانشگاه مادر))و((نمادآموزش عالى )) یاد شده است .
طراحى پردیس دانشگاه را یم معمار فرانسوى بر عهده گرفت. ودر سال1313، عملیات اجرایى با کاشت نهال هاى درختان سایه گستر و با شکوه چنار در کنار خیابان ها آغاز شد و اکنون آن نهال هاى نحیف عمرى به درازاى دانشگاه یافته اند.
تاسیس دانشگاه تهران که باآغازآشنایى جدی ایرانیان بامغرب زمین مقارن افتاده بود این دانشگاه را به بستر اصلی ارتباط باتمدن مغرب زمین و علوم جدید تبدیل کرد.
پردیس دانشگاه تهران که از جنوب به خیابان انقلاب ، از شمال به خیابان پورسینا و از شرق و غرب به ترتیب به خیابان هاى قدس و 16 آذر محدوداست در سال 1313 ه.ش در مساحتی به وسعت 21 هکتار تاسیس شد.
دانشکده ها
هنرهاى زیبا
ادبیات و علوم انسانى
فنى
حقوق و علوم سیاسی
پزشکى
داروسازی
محیط زیست
جغرافیا
کشاورزی
علوم اجتماعى
روانشناسی
اقتصاد
دانشکده الهیات و معرف اسلامی
دانشکده زبان ها
مطالعات جهان
دانشکده تربیت بدنی
دانشکده فیزیک
درسال1370ه.ش دانشکده هاى: پزشکى، دندان پزشکى و داروسازى از دانشگاهت هران جدا شدند و دانشگاه علومپزشکى تهران را تشکیل دادند.
دانشگاه علامه طباطبایی، بزرگترین دانشگاه علوم انسانی
دانشگاه علامه طباطبائی در سال 1363 هجری شمسی تاسیس شد و هم اکنون به عنوان بزرگترین و مهمترین دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی در کشور می باشد، که با دارا بودن قریب به 15 هزار نفر دانشجو در حدود 500 نفر عضو هیات علمی تمام وقت و 8 دانشکده در حال فعالیت می باشد.
دانشگاه علامه طباطبائی در تاسیس دارای 6 دانشکده و یک مجموعه شامل4 مرکز آموزشی در تهران و 28 مرکز آموزشی در شهرستان ها با 483 نفر عضو هیات علمی که 148 نفر از آن ها مربوط به مراکز آموزشی شهرستان ها بوده است .
دانشکده ها :
دانشکده ادبیات فارسی وزبان های خارجی
دانشکده علوم اجتماعی
دانشکده علوم اقتصادی
دانشکده حسابداری و مدیریت
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
دانشکده بهداشت و علوم پایه در طول سال های بعد به سبب همخوانی نداشتن برخی گروه ها و رشته های تحصیلی آن با رشته های علوم انسانی دانشگاه ، با انتقال بعضی از دانشجویان ( بصورت مهمان یا دائم ) و انتقال برخی از اعضای هیات علمی به سایر دانشگاه ها موافقت گردید . دو گروه آموزشی زیست شناسی ، آمار_ریاضی نیز در دانشکده های روانشناسی و علوم تربیتی و اقتصاد گنجانده شدند . دانشجویان باقیمانده مرتبط با این دو گروه هم به مرو زمان از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند.
دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاهد خوش نام و پرآوازه
دانشگاه شهید بهشتی در بهمن ماه سال 1338 تأسیس شد و پذیرش دانشجو در آن مهرماه 1339 و توسط دانشکده های معماری و شهرسازی و علوم بانکداری که اولین دانشکده های دانشگاه بودند انجام شد.
این دانشگاه از زمان تأسیس ، فعالیت های علمی ، آموزشی و پژوهشی دانشگاه تا انقلاب فرهنگی با نام « دانشگاه ملی ایران» پی گیری می شد اما در خرداد ماه سال 1362 نام این دانشگاه به شهید بهشتی تغییر می یابد.
در سال 1364 براساس مصوبه دولت جمهوری اسلامی مبنی بر تأسیس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، مراکز درمانی و دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی از دانشگاه منفک و با نام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیت خود را آغاز کردند.
اکنون با گذشت قریب به 48 سال فعالیت مستمر علمی ، آموزشی و پژوهشی ، پردیس دانشگاهی شهید بهشتی با داشتن حدود 75 هکتار فضای آموزشی ، کمک آموزشی و طبیعی در بهترین منطقه شمال غربی تهران بزرگ قرار گرفته است.
این دانشگاه دارای 575 عضو هیأت علمی و به همین تعداد عضو هیات علمی مدعو می باشد.
دانشکده ها:
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
دانشکده حقوق
دانشکده علوم
دانشکده علوم زیستی
دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی
دانشکده علوم تربتی و روانشناسی
دانشکده علوم ریاضی
دانشکده علوم زمین
دانشکده مدیریت و حسابداری
دانشکده معماری و شهرسازی
دانشکده مهندسی انرژی و فناوری های نوین
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
دانشکده مهندسی هسته ای
دانشکده الهیات و ادیان