به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام نواب امروز در همایش «اعتدال، همبستگی و رسالت علماء» در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی مشهد بیان داشت: مردم افغانستان مردمی مظلوم و فوق والعادهای هستند.
وی افزود: به استناد فرهنگ و تاریخ این کشور میتوان افغانستان را مهد بزرگترین شعرا و و حکما مانند مولوی دانست.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب حضور حکما، شعرا و بزرگان افغانی را در طول تاریخ بیسابقه بیان کرد و گفت: این مردم در تحمل و مقاومت نیز بیمانند هستند؛ در آن زمان که کشور استرالیا در شرایط محیطی بسیار سختی بود این مردم افغانستان بودند که سوار بر کشتی توانستند آن را فتح کنند.
حجت الاسلام نواب علم، فرهنگ و مقاومت افغانستان را موجب نور افشانی این کشور در جهان دانست و بیان داشت: این مردم در ونکوور و هامبورگ حضور دارند و در مسجد امام علی(ع) در هامبورگ که آیت الله بهشتی آن را ساخت در روز عاشورا حضور پررنگ دارند.
وی از دلبستگی خود به افغانستان گفت و تصریح کرد: من دلبستگی شدیدی به روحانیون و طلاب افغانی دارم و افغانستان را نماد وحدت واقعی شیعه و سنی میدانم.
این استاد دانشگاه به شش راهکار در خصوص ایجاد وحدت میان شیعه و سنی اشاره کرد و افزود: برخی از تقریب سکولار میگویند؛ تقریبی که از زمان حسنی مبارک وجود داشت و شیعه و سنی در کنار هم زندگی میکردند.
نواب ادامه داد: در زمان مبارک در سفرهایی که به این کشور داشتم، کمتر مورد بیاحترامی قرار میگرفتم؛ چراکه حکومت در آن زمان تصمیم گرفته بود برای حفظ خود شیعه و سنی را آرام نگاه دارند.
در تقریب پولاریسم حقیقت نزد هیچ کس نیست
وی از تقریب پولاریسم نام برد و بیان داشت: در این تقریب برخی از حقیقت در اینجاست و قسمتی را باید در جای دیگر جستجو کنیم، این تقریب میگوید حقیقت نزد هیچکس نیست.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه به تقریب بر اساس اسلام بلامانع پرداخت و گفت: این تقریب میگوید اسلام بدون مذاهب، اسلام خوبی است و به نبود مذاهب در اسلام از زمان پیامبر اشاره میکند که با وجود مذاهب فراوان امروزی کاربردی ندارد.
حجت الاسلام نواب نظریه تقریب بر اساس تعهد و اجتهاد را چهارمین نوع تقریب دانست و تصریح کرد: در این تقریب میگوید باید مانند هر مجتهدی که دارای آرای خاص خود است، رفتار کنیم که این نیز اشتباه است و در آن نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد.
اختلاف نظر عامل بسیاری از جنایات در جهان
وی اختلاف نظر را عامل بسیاری از جنایات در جهان دانست و بیان داشت: اختلاف نظر بر سر آراء متفاوت موجب کشتار و قتل عام میشود که روی کار آمدن تکفیریها به این دلیل است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب پنجمین تقریب را بر اساس ضرورت دانست و گفت: اینکه ضرورت ایجاد کند برای حفظ منافع خود در برابر دشمن مشترک کوتاه بیاییم این تقریب نیز نادرست است.
حجت الاسلام نواب زیباترین نوع تقریب را تقریب قرآنی دانست و بیان داشت: پسندیدهترین شیوه در تقریب، تقریب قرآنی است، امت واحده اصلی قرآنی است، نه مقطعی، نه کوتاه مدت و نه تاکتیکی است و امت واحده سومین عنصر با ارزش در میان مسلمانان و امت اسلامی است.
وی محور مشترک میان مسلمانان جهان را پس از اهل بیت و قرآن، امت محمد رسول الله دانست و بیان داشت: آنچه را که ما مبنای وحدت اسلامی میدانیم اصل قرآنی امت واحده است که بر همین مبنا باید تقریب، انسجام، اتحاد و هماهنگی در میان مسلمانهای منطقه شکل بگیرد.