به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهدی یوسفی ظهر امروز در نشست خبری در خصوص مداخله گران غیر مجاز درمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه 200 سال است استفاده از طب سنتی در درمان بیماریها در کشور مهجور مانده، بر لزوم استفاده از طب سنتی در کشور برای درمان تاکید کرد و گفت: ما در طب سنتی کوتاهی کردیم و متاسفانه نتوانستیم متناسب با نیاز جامعه خدمات آموزشی و درمانی ارائه کنیم.
وی با اشاره به فارغ التحصیل شدن 300 نفر از دانشجویان طب سنتی سراسر کشور افزود: ما در مشهد متخصص طب سنتی داریم که سه نفر در حال فارغ التحصیلی و سه دیگر نیز در مرحله دفاع دکترا هستند.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه طب سنتی در سه محور آموزش، پژوهش و درمان است با انتقاد از رسانهها در خصوص نشر اخبار انجمنها و موسساتی که مورد تایید وزارت بهداشت نیستند، بیان داشت: در زمینه درمان طبق آیین نامهای که در 4 تیر 91 از وزارت بهداشت ابلاغ شده کسانی مجاز به استفاده از این طب در درمان افراد هستند که فارغ التحصیل دانشکده طب سنتی باشند یا خبرگانی که مورد تایید وزارت بهداشت هستند و یا افراد متخصص طب سنتی.
یوسفی با اعلام ساماندهی عطاریها در سطح شهر گفت: دادن مجوز به عطاریها در زمینه درمان افراد با طب سنتی در حال انجام است.
وی به فعالیت انجمنها و موسسات فعال در عرصه طب سنتی اشاره کرد و گفت: این انجمنها و موسسات باید تحقیقاتشان را به معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اعلام کنند.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینه طب سنتی گفت: در 13 مرداد 92 آیین نامه آموزش در این عرصه توسط وزارت بهداشت اعلام شده و افراد مجاز به برگزاری این آموزشها طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید از وزارت بهداشت مجوز بگیرند.
یوسفی افزود: نمیشود با ایجاد یک موسسه با هزار تومان هزینه کار آموزشی، پژوهشی و درمانی کرد.
وی با بیان اینکه 56 فرآورده گیاهی دارای مجوز از وزارت بهداشت تحت پوشش بیمه قرار دارد، گفت: ما اکنون 500 فرآورده گیاهی داریم که دارای مجوز تولید دارو هستند.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ورود افراد سودجو به عرصه طب سنتی را کسب شهرت، نام و نان دانست و گفت: متاسفانه تعداد این افراد نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است.
یوسفی همچنین با تاکید بر الویت پیشگیری بر درمان در حوزه طب سنتی بیان داشت: اگر تمامی امکانات کشور بسیج شوند نمیتوانیم سرانه درمان را پاسخگویی کنیم.
وی خطاب به رسانهها تاکید کرد: قبل از چاپ هرگونه مطلب از هر ارگانی در خصوص طب سنتی یک استعلام از دانشگاه علوم پزشکی بگیرید و صلاحیت نسبی افراد و موسسات را احراز کنید.
یوسفی با بیان اینکه برخی نیازها در جامعه کاذب است، خاطرنشان کرد: با انتشار و یا تبلیغ یک مطلب در زمینه طب سنتی نیاز کاذب در جامعه به وجود میآید.