به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز مراسم رونمایی از دفتر مشق های شکرستان با حضور جمعی از هنرمندان حوزه کودک و نوجوان و مسئولان در تالار حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سرشار، مدیر حوزه هنری تهران و حوزه هنری کودکان و نوجوانان به سخنرانی پرداخت.
وی گفت: امروز هم جشن رونمایی از دفتر مشق های شکرستان است و هم تولد شش ماهگی حوزه هنری کودکان و نوجوانان. این نهاد 8 اسفند 91 بازگشایی شد و امروز همسن و سال اسکندر شده است.
سرشار در ادامه گفت: تمدن غرب هیچ گاه برای حمله به دیگر کشورها صبر نکرده است، آنها همین که توانستند، از کشتی های خود پیاده شدند و به اشغال کشورهای دیگر پرداختند؛ این خوی اشغالگری هیچ گاه آنها را ترک نکرده و امروز که صنعت پیشرفت کرده، استعمار فرانو ایجاد شده است.
رئیس حوزه هنری تهران ادامه داد: نه گفتن به چنین تهاجمی با انقلاب اسلامی ایران آغاز شد؛ از زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید در مقابل تهاجم های غرب ایستاده ایم.
وی افزود: امروز نوع جدیدی از تقابل فرهنگی جمهوری اسلامی بروز کرده که همان اقتصاد فرهنگ است؛ به شکرستان نگاه کنید، شکرستان یک بازی چهار سر برد است، تولیدکننده، فرهنگ ساز، فرهنگ و مردم همه از این برنامه نفی می برند، این نگاه جدیدی به فرهنگ است که موجب می شود همه در این زمینه به خواست خود برسند، ما در گذشته این امر را در کتاب های حوزه هنری تجربه کرده بودیم، در آنجا نیز هم به محتوا توجه شده بود و هم به مزیت های رقابتی که بتوانیم در بازار حضور داشته باشیم؛ امروز جشن خرمن اقتصاد فرهنگ است، هم افزایی تخصص بخش حاکمیتی که به دنبال فرهنگ سازی است و بخش تولیدکنندگان که با تبره خود در بازیابی می دانند چه باید بکنند موجب رونق بخش فرهنگ می شوند.
سرشار در ادامه به برخی نکات در زمینه تولید فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: بدون ذائقه سازی نمی توان به دنبال تولید محصولات فرهنگی رفت؛ همچنین رسانه های همگانی برای تبلیغ محصول فرهنگی باید فرصتی ویژه ایجاد کنند. از طرفی دیگر بازار فرهنگی نباید ناگهان دچار شوک شود.
رئیس حوزه هنری کودکان و نوجوانان در پایان به حفظ کیفیت در تولید محصولات بومی اشاره کرد و گفت: حفظ کیفیت در تولیدات بومی شرط لازم رقابت با محصولات غیربومی است؛ عدم توجه به این موضوع توسط یک تولیدکننده موجب از دست رفتن اعتماد مصرف کننده به محصولات بومی می شود؛ حس خوب در دست گرفتن دفترمشق های شکرستان را از دست ندهید.
در ادامه مرتضی احمدی، بازیگر و قصه گوی پیشکسوت رادیو و تلویزیون و راوی شکرستان که در آستانه 90 سالگی بسر می برد به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدا گفت: یکی از کارهایی که واقعاً از انجامش لذت بردم، کار کردن در شکرستان بود؛ اول که من را دعوت کردند در ماشین پیش خودم گفتم چرا کارتون؟ در ایران که کار کارتونی جواب نمی دهد، اما از سر سیری رفتم به استودیو، وقتی پشت میزم نشستم، باز از سر سیری بود، گفتم همین طوری یک چیزی می گویم و می روم، دوبلورها وقتی پشت میز می نشینند اول متن را می خوانند تا ببینند متن خوبی است یا نه، سخت است یا نرم، همان ابتدا که دیالوگ را دیدم، دریافتم که دیالوگ ها نرم است، انگار خودم حرف می زدم، سپس از کارگردانی کار خوشم آمد، یعنی دیدم چیزی جز آنچه که فکر می کردم، بود.
احمدی ادامه داد: البته یکی دو قسمت اول شکرستان را دل به کار ندادم، اما بعداً دیدم کار بسیار خوبی است، پس از آن از هیچ اشتباهی نگذشتیم و هر بار که اشتباه کردیم کات زدیم و دوباره آن قسمت را اجرا کردیم.
این بازیگر سینما و تلویزیون افزود: من از همان زمان گفتم که بعد از پینوکیو معروف ترین و محبوب ترین کارتون ایران، «شکرستان» است. من پس از سال ها دوبلوری می دانم چه برنامه ای موفق می شود و چه برنامه ای نه. این ویژگی خاصی است که دوبلورها کسب می کنند، از همان قبل از انقلاب نیز هر گاه می خواستند ببینند برنامه ای موفق است یا نه، به دوبلورها می گفتند آن برنامه یا فیلم را ببینند، اگر آنها تشخیص می دادند آن برنامه موفق است آن برنامه را دوبله می کردند؛ من هم با تجربه 90 ساله می دانم چه برنامه ای موفق می شود.
وی ابراز تأسف کرد و گفت: افسوس می خورم کارتونی که تا این اندازه بین مردم نفوذ کرده چرا تمام شد؛ این برنامه باید چند سال روی آنتن تلویزیون باشد، در شبکه های خارج از ایران، وقتی یک سریال را می سازند با وجود ضعف ها و دروغ های بسیار ادامه اش می دهند و آن را از دست نمی دهند؛ امیدوارم نگذارند این قصه ها خاک بخورد.
احمدی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: در سن و سال من که در مرز 90 سالگی هستم، کمتر بازیگری محبوبیت پیدا می کند؛ یعنی تمام بازیگران در سن 80 سالگی افت می کنند، اما من در این سن با شکرستان محبوب تر شدم، یعنی شکرستان شهرت من را بیشتر کرد، من در این سن بی خود و بی جهت مشهور شدم.
همچنین در این مراسم از احمدی توسط محمدرضا سرشار، نویسنده پیشکسوت کودک و نوجوان و مومنی، رئیس حوزه هنری تقدیر و از دفاتر شکرستان رونمایی شد.
در پایان خبر خوبی که صفوی تهیه کننده ی شکرستان اعلام کرد، این بود که فیلم سینمایی شکرستان در آینده ای نزدیک ساخته می شود.