کد خبر:۳۷۶۰۸۵

«مرتضی احمدی» درگذشت

«مرتضی احمدی» بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» مرتضی احمدی هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو ساعاتی پیش از دنیا رفت. احمدی چند روز پیش به دلیل مشکل حاد ریوی در بیمارستان ایرانمهر بستری شده بود.

 

به گزارش فارس، احمدی در 1303 در جنوب تهران به دنیا آمد و برای تحصیل ابتدا به مکتب و سپس به دبستان منوچهری در میدان گمرک رفت و بعد از آن به دبیرستان شرف و دبیرستان روشن رفت.

 

 در16 سالگی ورزش باستانی و فوتبال را شروع کرد و به همراه تیم فوتبال دبیرستانش در مسابقات آموزشگاه‌های تهران رتبه‌هایی به دست‌آورد. بعدها در تیم فوتبال راه‌آهن تهران و پس از آن در باشگاه راه‌آهن بازیکن و مربی (تا سال 1325) شد.

 

پس از چند تلاش آماتوری در تئاتر در 1321 با کمک عده‌ای از دوستانش «تماشاخانه ماه» را روبه‌روی باغ فردوس دایر کرد، ولی پس از چند هفته مجبور به ترک آنجا شد. در اوایل پاییز 1322 در تئاتر فرهنگ برای اولین بار پیش پرده‌خوانی کرد و در نتیجه آن بازیگر تئاتر هم شد. مدتی بعد پدرش از فعالیت او در تئاتر مطلع شد و او را از خانه بیرون کرد. مرتضی احمدی پس از مدتی هم‌زمان با هنرپیشگی در راه‌آهن تهران به‌عنوان تعمیرکار استخدام شد.

 

مرتضی احمـدی برای اولین بار به سبک بیات تهران در پیش پرده‌ها آواز خواند. 

احمدی در 1323 به رادیو تهران (چندی بعد در رادیو ایران و بعد از آن در رادیو و تلویزیون ایران)به کار کردن اشتغال گزید، تا برنامه‌های کمدی اجرا کند. در دوره‌های مختلفی در رادیو کار کرد و از جمله تیپی به نام «بابا جاهل گریان» اجرا کرد و به سبک‌های مختلف ترانه و آواز خواند. در فروردین 1353 نقش اول سریال پربینندهٔ هردمبیل، نوشتهٔ پرویز خطیبی را بازی کرد در نظرخواهی‌از مردم در سال 1356 به‌عنوان محبوب‌ترین هنرپیشهٔ رادیو انتخاب شد.

 

وی در 1326 گویندهٔ فیلم‌های خارجی شد و از اعضای اولیهٔ انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم (تأسیس در 1342) بود.

 

پس از کودتای 28 مرداد 1332 احمدی بازیگری را کنار گذاشت و به مدت هفت سال به اهواز رفت. ولی پس از بازگشت به تهران از نو کار بازیگری را در سریالی تلویزیونی به نام تک‌مضراب از سر گرفت. از سریال‌های تلویزیونی دیگری که بازی کرده است می‌توان از سلطان صاحبقران، هفت شهر عشق (1356)، آئینه و زیر بازارچه (1377، رضا ژیان) نام برد.

 

در فروردین 1349 نیز احمدی به دعوت علی حاتمی ترانهٔ عنوان‌بندی فیلم حسن کچل را، ضربی‌خوانی کرد (که به نام روحوضی نیز شناخته می‌شود). در همین سبک در 1328 پنج صفحهٔ موسیقی برای یک شرکت انگلیسی ضبط کرد. مرتضی احمدی بیش از چهارصد ترانهٔ ضربی و صد و پنجاه ترانهٔ فکاهی خوانده است.

 

از ماندگارترین آثار مرتضی احمدی می‌توان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه پینوکیو اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» به خواندن متن می‌پرداخت.

 

آلبوم «صدای تهرون قدیم» نام آلبومی است که با صدای زنده یاد احمدی منتشر شده است. 

 

مجموعه انیمیشن «شکرستان» با صدای زنده یاد احمدی نیز بارها از شبکه‌های مختلف تلویزیونی پخش شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۸
خدا رحمتش کنه
صداش خیلی خاطره ها رو تو ذهنم زنده میکنه
56
1
محب
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۹
شوکه شدم....
خدارحمتش کنه
27
2
حدیثه
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
واقعا ناراحت شدم...خیلی دوستشون داشتم وهمیشه براسلامتیشون دعامیکردم.انشاءالله باصاحبان این روزهای عزیز همنشین باشند.
3
1
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۱
حالا می فهمم که چرا اول قصه ها میگن؛ یکی بود یکی نبود
یکی بود یکی نبود. این داستان زندگی ماست.
همیشه همین بوده. یکی بود یکی نبود ...
راوی قصه های شکرستان ، روباه مکار پینوکیو ، پدر بزرگ سند باد و و و و دیگه رفت و جاش رو هیچ کس نمیتونه پر بکنه
برای شادی روحش صلوات
7
1
پربازدیدترین آخرین اخبار