به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر علی لاریجانی در ادامه دیدارهای خود با برخی نهادها در قم ضمن دیدار با حقوقدانان وعده بررسی پیشنهاد حقوقدانان مبنی بر تشکیل نهادی به منظور وضع قوانین حقوقی و ارتباط آن با مجلس را داد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به درخواست حقوقدانان افزود: این که نهادی برای مشاوره دادن به نمایندگان مجلس برای وضع قوانین حقوقی تشکیل شود فی نفسه کار صحیحی است به طوری که کانونهای مردمی به نحوی به نمایندگان متصل میشوند.
او افزود: آن چه که مهم است چگونگی ارتباط گروههای تخصصی مختلف با حقوقدانان در وضع قوانین است به طوری که به عنوان مثال در بخش پزشکی مسلما حقوقدانان نمیتوانند به جز نظرهای حاشیهیی نظریه ارائه دهند؛ بنابراین باید افراد مرتبط و متخصص در این زمینه به حقوقدانان مشاوره دهند.
لاریجانی با اشاره به این که در این زمینه دو ملاحظه وجود دارد افزود: در مرحله اول ارتباط حقوقدانان با گروههای تخصصی به گونهای باید سازماندهی شود که جلسات مشترک بین آنها برگزار شود.
وی افزود: موضوع دوم نیز رعایت زمانبندی در تحویل طرحهای تدوین شده به مجلس است به دلیل این که کمیسیونهای تخصصی مجلس طرحها، لوایح و پیشنهادات را طبق آییننامه داخلی مجلس براساس زمانبندی خاص دریافت میکنند و اگر این موضوع رعایت نشود طرح مذکور از گردونه بررسی خارج میشود؛ بنابراین این زمانبندی باید طبق آیین نامه داخلی مجلس رعایت شود تا پیشنهاد حقوقدانان و طرحهای تدوین شده در این راستا در زمان مشخص به کمیسیونها ارسال شود.
لاریجانی با تاکید بر این که تشکیل چنین نهادی اساسا خوب است به طوری که ارتباط خوب با استفاده از نظریه گروههای مختلف با نمایندگان مجلس ایجاد شود، تصریح کرد: شاید این طرح یک پایلوت برای سایر مناطق و استانها باشد.
او در ادامه افزود: یکی از کارهایی که به نظرمی رسد باید مدنظر باشد این است که موسسات حقوقی در این زمینه وجود داشته باشد که در طرح نویسی تخصص داشته باشند یعنی ایده ها را تبدیل به طرح کنند که کارگروه های تخصصی می توانند چنین طرح هایی را ارائه دهند.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان این که حتی می توانیم برای افراد و گروه هایی که برای تدوین طرح ها فعالیت می کنند کمک های مالی در نظر بگیریم خاطرنشان کرد: اما در این صورت نیز ملاحظه ای وجود دارد مبنی براین که اگر این طرح ها بار مالی داشته باشد راه حلی جز ارائه آن در قالب لایحه از سوی دولت نداریم؛ به دلیل این که براساس اصل 75 قانون اساسی مجلس اساسا نمی تواند وارد طرح هایی شود که بار مالی دارد.
لاریجانی در دیدار با هیأت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی قم تاکید کرد: لزوم شناسایی سرمایهگذاران برای رشد صنعتی قم
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که باید همه برای تقویت رشد صنعتی قم مشارکت داشته باشیم گفت: باید ضمن شناسایی سرمایه گذاران از صادرات صنایعی که قابلیت صادرات دارند حمایت کرد.
برخی از اعضای شرکت شهرک های صنعتی استان قم نیز در دیدار با رییس مجلس شورای اسلامی گزارشی از عملکرد خود ارائه دادند که در این زمینه خواستار اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده شدند.
در همین راستا رییس هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان قم ضمن تأکید بر اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در حال حاضر 6 درصد از مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری ها واریز می شود که درخواست داریم این میزان در اختیار هیأت امنا یا شرکت شهرک های صنعتی قرار گیرد.
وی همچنین خواستار اصلاح قانون معافیت مالیاتی برای شهرک های صنعتی شد.
رییس هیأت مدیره شرکت شهرک های صنعتی استان قم در ادامه با بیان این که یکی دیگر از مشکلات رشد نکردن صنعتی استان قم مشکل کمبود آب صنایع است تصریح کرد: کمتر از 2 درصد از منابع آب استان در اختیار این صنعت قرار می گیرد.
لاریجانی خطاب به رییس هیأت مدیره شرکت شهرک های صنعتی گفت: باید همه یک همت داشته باشند تا صنعت قم را تقویت کنیم به طوری که باید همایش هایی برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی برگزار شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که باید صنایعی که قابلیت صادرات دارند را تشویق کنیم خاطرنشان کرد: امکان رشد صنعتی قم وجود دارد اما باید ابتدا سرمایه گذاران را شناسایی کنیم.
لاریجانی در دیدار با اعضای تاکسیرانی استان قم مطرح کرد: بررسیهای اقتصادی برای تأسیس مجتمع خدماتی تاکسیرانان صورت گیرد
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که بررسیهای اقتصادی لازم به منظور تأسیس مجتمع خدماتی رفاهی برای تاکسیرانان صورت گیرد گفت: در صورتی که ایجاد این مجتمع توجیه اقتصادی داشته باشد زمین آن را از شهرداری یا وزارت راه و شهرسازی تأمین می کنیم.
اعضای تعاونی تاکسیرانی استان قم در دیدار با دکتر لاریجانی گزارشی از فعالیت 30 ساله و همچنین درخواست های خود را ارائه دادند.
رییس هیأت مدیره تعاونی تاکسیرانان قم ضمن ارائه گزارش مشکلات تاکسیرانان گفت: تعاونی تاکسیرانان قم با هدف خدمت به مسافران کریمه اهل بیت راه اندازی شد و در دو بخش فرهنگی و سیاسی نیز فعالیت می کند.
او با بیان این که تا کنون 4 هزار نفر مالک تاکسی تحت پوشش بیمهیی تعاونی هستند و فهرست بیمه برای آنها ارسال می شود افزود: باقی رانندگان یا به صورت کمکی فعالیت می کنند و یا این که مالک تاکسی نیستند.
رییس هیات مدیره تعاونی تاکسیرانان قم با بیان این که تا کنون تاکسیرانان مشمول شغل سخت و زیان آور نشده اند به درخواستها اشاره کرد و گفت: در استان در صدد تأسیس یک مجتمع اقامتی رفاهی، تفریحی و فرهنگی برای تاکسیرانان هستیم که کلیات این طرح بررسی شده و اساسی ترین مشکل ما در این زمینه نبود زمین مناسب برای تأسیس این مجتمع است به طوری که حدود 5 هزار مترزمین برای این امر نیاز داریم.
یکی دیگر از اعضای هیأت مدیره تعاونی تاکسیرانان قم گفت: متوسط درآمد تاکسیرانان روزانه به صورت ناخالص 50 هزار تومان است.
اعضای هیأت مدیره تعاونی تاکیسرانان قم حضور نمایندهای از اتحادیه در کمیسیون های تخصصی مجلس برای تصمیم گیری در این زمینه را خواستار شد.
اعضای هیات مدیره تعاونی تاکسیرانان همچنین با انتقاد از ورود بیش از حد شهرداری در بخش تاکسیرانی خواستار واگذاری اتحادیه تاکسیرانان به بخش خصوصی و تنها نظارت شهرداری بر این تعاونی شدند.
رییس مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این که اگر بخشهای اجرایی تاکسیرانی به تعاونی تاکسیرانان واگذار شود معقول است و در این زمینه سفارش خواهم کرد، در مورد تأسیس مجتمع رفاهی فرهنگی برای تاکسیرانان گفت: در این مورد باید بررسی های لازم صورت بگیرد اگر نیازمند زمین برای تأسیس مجتمع رفاهی هستیم به دلیل این که در داخل شهر زمینی وجود ندارد، از این رو زمین باید در حومه شهر برای شما تأمین شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این که بعید می دانم شهرداری بتواند در داخل شهر برای تأسیس مجتمع رفاهی اجتماعی زمین تهیه کند گفت: اعتبار لازم برای تأسیس این مجتمع نیز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد به طوری که امکان تأمین اعتبار برای ساخت مجتمع وجود دارد اما موضوع اصلی بازپرداخت آن است.
وی گفت: اتحادیه حداقل باید یک سرمایه 20 درصدی برای سرمایه گذاری در ساخت مجتمع داشته باشد و از آن جایی که این گونه موارد سودده نیست پرداخت تسهیلات برای آن مشکل خواهد بود.
رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به اعضای هیأت مدیره تعاونی تاکسیرانان تأکید کرد: پیشنهاد ما این است که برای تأسیس مجتمع خدماتی رفاهی برای تاکسیرانان بررسی های اقتصادی لازم را انجام دهیم و بررسی کنیم با فرض این که زمین برای تاسیس این مجتمع از سوی وزارت راه و شهرسازی تأمین شد آیا سرمایه ای برای بازپرداخت تسهیلات ارائه شده از سوی بانک دارید یا خیر.
وی گفت: اگر بررسی های لازم را انجام دادید و طرح مشکل خاصی در زمینه اعتبار نداشت ما نیز از این موضوع حمایت می کنیم.
این نماینده مردم در مجلس نهم در ادامه افزود: البته شاید بتوان از طرح های راحت تری برای ارائه خدمات به تاکسیرانان استفاده کرد تا مشکلات احتمالی در این زمینه به وجود نیاید به طوری که اتحادیه می تواند از مجتمع های رفاهی خدماتی موجود برای ارائه خدمات به آنها با تخفیف ویژه استفاده کند.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر این که در زمینه تأسیس مجتمع خدمات رفاهی برای تاکسیرانان بررسی اقتصادی لازم را انجام دهیم و در صورتی که نتیجه مثبت داشت زمین آن را تأمین می کنیم درباره مشکل زمین برای تخصیص جایگاه CNG خاطرنشان کرد: موضوع زمین برای ایجاد جایگاه CNGرا پیگیری می کنیم.